婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

別墅

gvgvjbhbnj

珍珠宮

Susan2389 發表於 12-4-2 15:37
樓主應有時同你C6灑花搶吧?且我並非真打人。假設換佐你被你c6扭到黑曬或樓主會體會到。

...

嗌交果陣,都只係試過我打佢,佢未試過打我~ 我同佢講過,無論咩理由都好,佢一打我,我就會同佢離婚,所以佢邊夠膽~

而且,我唔會明知道佢發緊火都仲走去撩佢,問佢咩態度,然後扭佢耳仔囉~ 所以佢冇可能有理由去打我囉~

別墅

引用:Quote:Susan2389+發表於+12-4-2+13:42+他平

原帖由 小歪仔 於 12-04-02 發表
你c6第一次咁樣對你,就已經令你"覺得響他心目中他媽先寶而他老婆我就似可有可無甘。"?

細個果 ...
樓主應有時同你C6灑花搶吧?且我並非真打人。假設換佐你被你c6扭到黑曬或樓主會體會到。

別墅

引用:Quote:Susan2389+發表於+12-4-2+14:53+係憎

你嫁你c6前,佢係咪已經同佢阿媽同埋阿哥住?
結婚之前你有冇要求過/佢有冇答應過你會搬出去住?
結婚之前C6都同他亞媽住,他大佬另外住開及c6同他大佬係斷絕兄弟關係了,因他大佬對自己父母太差所以C6憎他大佬入骨。
結婚前提過搬出去住,但當時他亞媽對自己真係超好所以自己諗結婚后一齊住互相遷就應唔會好大問題。加上自己個人比較隨和。
而C6嘅對自己好好。就算大家鬧咬過半個鐘後都無事了。我都知C6有時難做所以我一直都忍99盡量和睦相處。但99為了早抱孫好壞都處處針對我逼我。而我性格係雙重性格。及C6本身有時唔太識做人處事,他亞媽都知但偏無端端嚟俾面色我睇,人咖限度係有限,忍多佐始早會爆。

別墅

引用:Quote:原帖由+小歪仔+於+12-04-02+發表開頭

原帖由 Susan2389 於 12-04-02 發表
係憎我99咖,所有與C6鬧咬都係因他媽引起。而C6又無論他媽係啱或唔啱都會幫他媽。

...
講我99因長了加上昨晚C6激嬲所以順便呻嚇他。

珍珠宮

Susan2389 發表於 12-4-2 14:53
係憎我99咖,所有與C6鬧咬都係因他媽引起。而C6又無論他媽係啱或唔啱都會幫他媽。

...
你嫁你c6前,佢係咪已經同佢阿媽同埋阿哥住?
結婚之前你有冇要求過/佢有冇答應過你會搬出去住?

你c6咩事都偏幫佢阿媽,你應該憎既係你c6喎

別墅

引用:Quote:Susan2389+發表於+12-4-2+11:59+雖然

原帖由 I9528 於 12-04-02 發表
咁既然你話佢係第一次, 可能佢今次真係好嬲喎 ! 事出必有因, 點解一定係佢錯晒 ?
...
但哩次我唔覺得自己咖錯囉,係他太過我先扭他耳仔。且由頭到尾都無出言串他媽意思。他嘅都知自從同他媽有意見后我巳唔鐘意他媽了。

別墅

引用:開頭又話憎你99,但後面係數你c6既?Susan2

開頭又話憎你99,但後面係數你c6既?

Susan2389 發表於 12-4-2 11:37

別墅

引用:但一個男人比人扭耳真係好難接受架,你下次

原帖由 nms 於 12-04-02 發表
但一個男人比人扭耳真係好難接受架,你下次唔好喇,當然佢搣到你瘀左都唔啱!
想離開,但因咩原因唔搬先? ...
原因係我哋搬他媽就會同大佬一起且他大佬係二世祖隻會好食懶做及經常鬧他媽,所以我C6死都唔會俾他媽分開住。

珍珠宮

Susan2389 發表於 12-4-2 13:42
他平時都唔甘哩次唔知他發乜神經
你c6第一次咁樣對你,就已經令你"覺得響他心目中他媽先寶而他老婆我就似可有可無甘。"?

細個果陣阿媽有冇咁教你:有咩爭吵都唔可以郁手打人,無論大力定細力,總之郁手先果個就一定唔啱!

琥珀宮

畀面勳章

Susan2389 發表於 12-4-2 11:59
雖然都係一D雞毛小事(包括以上及仲有其它因太長了過了,但耐唔耐又煩一次且哩次C6太過份了。結婚以來他未 ...
咁既然你話佢係第一次, 可能佢今次真係好嬲喎 ! 事出必有因, 點解一定係佢錯晒 ?

珍珠宮

開頭又話憎你99,但後面係數你c6既?

Susan2389 發表於 12-4-2 11:37
我都知有D人係會憵忌尼D嘢,特別係信宗教咖人而我99就係信佛咖超迷信個類型添!

既然你都知你99超級迷信,咁你掃到佢隻腳,佢會鬧你,都好正常jei~
又或者果日佢心情特別差,咪少少事都會鬧你囉~
你又唔講佢其他既野,我地好難去知道佢係咪真係針對你架啵~

到你c6叫你唔好跟佢阿媽返鄉下,咁你c6都叫有幫你丫,你仲要拮多句"就算要番都唔會番啦又趕又帶埋仔好麻煩",搞到你c6扯火.
佢因為你果一句說話就扯火,係咪因為佢本身就已經咁燥?如果係,咁你都知佢係咩人架啦,仲講句咁既野去激佢.
如果唔係,我估佢有可能係同你食飯之前已經受左佢阿媽氣,佢夾喺中間好辛苦,你再講句咁既野,佢咪扯火囉!
冇錯,男人打女人係唔啱,但係係你自己郁手先架喎!痴線既咩,扭耳仔,而家小朋友扭計咩!仲要加句"你咩態度同我講野",你係你c6既老師定阿媽?你c6今年5歲定6歲?
事後你c6主動同你道歉,但你有冇向過佢道歉?如果冇的話,我覺得要嬲既應該係你c6喎~

伯爵府

但一個男人比人扭耳真係好難接受架,你下次唔好喇,當然佢搣到你瘀左都唔啱!
想離開,但因咩原因唔搬先?無錢就去搵!

別墅

回覆:yanyan90 的帖子

當時係得我哋2個人係度,我仔響房訓左。之前都無扭過他嘅無動手動腳,哩次係他太過份了我先忍唔住扭他耳仔且並非出盡力。

別墅

回覆:wongjoetabo 的帖子

我扭他係當灑花槍甘玩並非真盡力扭

別墅

回覆:梓軒媽咪 的帖子

他平時都唔甘哩次唔知他發乜神經

子爵府

畀面勳章

有其他人係度都郁手郁腳

得兩個人咪屎

珍珠宮

回覆 Susan2389 的帖子

你出手扭你老公耳仔 ????

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆 Susan2389 的帖子

2公婆講講下唔0岩咀型就扭你?重扭到瘀曬.你老公都好火爆
人就是如此!喜歡隨著環境轉變.是對是錯,當下覺得好玩就不顧後果!做了媽媽時常會大罵孩子的好奇.好勝心.但做媽媽的會否反醒自己也不是如此!

別墅

引用:好少事咋喎,+我睇唔到有乜大件事,+假若樓主

原帖由 I9528 於 12-04-02 發表
好少事咋喎, 我睇唔到有乜大件事, 假若樓主想搬, 咪同c6傾下囉 !
雖然都係一D雞毛小事(包括以上及仲有其它因太長了過了,但耐唔耐又煩一次且哩次C6太過份了。結婚以來他未曾甘對我,及覺得響他心目中他媽先寶而他老婆我就似可有可無甘。

首頁

尾頁

跳至