夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

別墅

各位姊妹,可否挽救我們的婚姻,我c6以前係百分百好老公好daddy,響大陸六年,終於兩年前被做ktv的小三勾引,c6也承認不能自拔,還說她是好女子,不要傷害她。c6本性單純,我唔想被人破壞我們幸福的婚姻,請指教!

prettybabe  就係單純先易奶野!  發表於 12-4-29 19:39

複式洋房

好多時男人並不一定要一個"聖人老婆",你唔一定要識煮飯,唔一定要打理得頭家好好, 亦唔一定要完全投其所好. 我哋唔可以用自己個腦去諗人哋點解會咁做,因為每個人睇嘢嘅角度同諗法都未必一樣. 可能有D男人會被感動,但我自己唔用哩招,切合返我自己嘅性格同可接受程度,我會令我老公重新欣賞同跟隨我~~ 即使你想贏返老公都好,都唔可能令自己一直處於痛苦及遷就的角色. 如果婚姻不是雙方面,那麼勉強也沒有意思.

大宅

因為我之前聽朋友講, 有個六七十歲伯伯話同個廿歲大陸女仔結婚, 個女仔講到好愛佢咁....伯伯老婆死左好耐, 咁佢同d仔女講, d仔女話咁都好...咁你以家就分身家, 咁即刻結婚都無所謂, 個伯伯就即刻分身家, 返到上大陸同個女仔講話可以結婚了, 但係個女仔知道原因後, 等伯伯訓左就摞晒佢身上d錢走...從此失去聯絡﹗

大宅

你叫c6將手頭上所有財產比晒你, 重要每個月人工比晒你, 再每月比二千蚊c6做零用, 大陸唔洗袋咁多錢, 咁就可以有小三, 如果小三知道你估佢重會唔會乜都話無所謂﹗我估佢重唔即走....

大宅

我都係受害者之一,C6上大陸不足半年已有小三了,他們已認識了一年多我才知道

男爵府

大陸女人為左改善生活, 捷徑(以為)必定(搶)嫁個港人,
上床, 生仔, 就係手段吧
好女仔? 香港一起打拼既, 不是好女仔?
Do not count your days down!

公爵府

唔知係社會問題,女人點解要為難女人啫,點解D小三咁鍾意屬於別人嘅老公

別墅

回覆:在微信發現小三的相片及名字(通訊錄有小三的號碼),點算?,

一次不忠百次不容,我就寧願長痛不如短痛斬纜算了,無謂辛苦自己等個不值得等的男人。你c6即使返轉頭,也不排除冇下次,你個心成日驚都唔會開心。做女人要堅強獨立,唔好靠男人

大宅

回覆:Sacrebleu 的帖子

樓主我眼見及聽聞好幾個男人都有背住老婆係出面攪攪震。至少有3個我有聽到佢哋嘅親身經歷。所以我可以話俾你聽男人係點諗。你老公大有可能會走人。一個要留底嘅男人出去玩,會分開性同愛。並唔會俾老婆知。原因好簡單,打友誼波,洗鬼成日聯絡。佢哋仍都可以分得好開。同老婆大多數已經到有愛無性嘅地步。當佢哋講述佢哋嘅性史時,我只係覺得佢非常興奮。有兩個我認識嘅男人,以前都有好多女人。結咗婚之後,都未停過。仲愈玩愈後生!我聽到之後都覺得噁心。如果你唔洗佢養都可以生活到,我會叫你走吧! 另外認識一位同事都成五張幾,自己都有4個仔女。夠膽死老來先至同個廿幾歲一齊,仲3年前生個BB。個女仔真係好靚。點解會同個咁大年紀一斉?真係家家有求。你諗下做佢老婆嘅感受係幾恐怖? 你依家要諗嘅係照顧你自己。Good luck

大宅

引用:冇錯呢隻大陸喱真係好難攪!妳一定唔夠佢玩,

原帖由 gracechanbb 於 12-04-25 發表
冇錯呢隻大陸喱真係好難攪!妳一定唔夠佢玩,唯有靜觀其變,叫老公多啲陪小三,最好揾日同c6講詬你諗通佐,佢快 ...
Good idea!!

公爵府

認識瑞士牛牛第三回

D 男人真無腦,,用JJ念野,..講完

大宅

o.....乜原來係ktv做兼夾勾人老公個d叫好女仔
我真係材疏學淺

子爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

回覆 gracechanbb 的帖子

講得好,D男人倒轉頭覺得我地迫緊佢,真搞笑!!!!

男爵府

回覆:在微信發現小三的相片及名字(通訊錄有小三的號碼),點算?,

小三實話為屋企先做ktv啦.唔通話為錢咩.搶人嘢叫好女仔.咁你咁為頭家你未係聖人.c6咁易俾人呃.你keep晒佢啲錢等條女養佢.日子久了.一定去揾笫二條水魚.萬一條女真係養你c6就送俾小三.

禁止訪問

大宅

我覺得你最好喺c6到攞晒D先,如果你要打呢場持久戰,你揸住佢D都好控制,等個小三呃唔到幾多快D走人,就算你頂唔順要離開佢都有多D傍身,況且你仲有小朋友,唔好益咗個小三,攪到自己乜都冇

男爵府

一定唔可以同佢(c6)嘈, 打理好頭家, 每日安靜地等他回家, 用愛,忍耐等他回來... 你要比以前賢良淑德1000倍, 要愛他10000倍... 佢會回來的, 加油!!!!

大宅

回覆 a12345alice 的帖子

搵人起一起佢個低, 再俾你老公睇, 佢就會死心, 如果只係講, 無証據, 佢係唔會聽架 !

大宅

其實咩原因同理由都唔重要,係你應該諗下自己想點?
我想問,如果佢真係反轉頭,你可以真的當完全沒有什麼發生過?唔再懷疑佢?如果再有第二個小三出現又點?
你老公變心係事實,你已經佢心目中變成要負責任的人,而唔係再愛的人!既如此,不如先安排下自己日后點先!如果決定分開,就搵佢多啲証據分佢身家!如果唔分,就要選擇忍耐!
如果你真係好想搶佢反黎,我教你先作好離婚部署,然後同佢講唔想阻佢,嘅然要佢放唔低小三,你走啦!(以退為追,人永遠都係咁,邊個先講分手,都會係勝方!不過你要

伯爵府

引用:我媽就係個好例子,嗰時爸爸97就返大6搞生

原帖由 Yee0113 於 12-04-26 發表
我媽就係個好例子,嗰時爸爸97就返大6搞生意,失敗就同呀媽拎錢週轉,成半年返泥一次見我,原来媽咪一早知 ...
你實在太可憐了!希望你以後的人生一片光明美麗。

凡勞苦擔重擔的人,
可以到我這裡來,
我就使你們得安息。

太 11:28

首頁
12345...6

尾頁

跳至