婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

我同9962同住,平曰要反工所以99同工人幫我湊。依家女女有歲幾識行識走,所以想帶反我媽度訓反一晚半晚。頭先同99講,佢好大反應呀,話:下,要去你媽度過夜呀?我:係呀,你之前都叫我帶佢過夜架!跟住我62聽到,就唔like+乞面!呀99話62唔慣喎。跟住62就行左出去出面花園:;pppp:我同佢講,我嫁左入黎都幾年la,我都冇反去外家訓過。都係一晚半晚咋,況且都要習慣下架la!:;pppp:你地會唔帶仔女反外家訓?

大宅

引用:6299+真係好自私。佢要成日見,人地婆婆見

原帖由 chumcg 於 12-06-03 發表
6299 真係好自私。佢要成日見,人地婆婆見吓就“亞芝亞左”。
唔駛理佢!

大宅

6299 真係好自私。佢要成日見,人地婆婆見吓就“亞芝亞左”。

伯爵府

2024年龍年勳章

回覆:會唔會因為6299唔like,而唔帶仔女反外家訓?

若然佢俾我免費食住仲湊埋仔。我會好乖咁留在家瞓,不過佢地唔會囉!

公爵府

我媽比較保守, 以前未同住時, 佢唔比我地嫁左之後返屋企瞓~~ 佢話唔得, 幾夜都要返去, 無巴士就打的, 寧願第朝早d過黎...所以我同亞妹結左婚後都無返過屋企訓.

子爵府

畀面勳章

甘保守咖?返自己娘家好舒服咖,女女又可以同公婆保持感情,我星期五返一晚,有時女女自己返,我同老公2人世界

大宅

回覆 mkselina 的帖子

結婚後都無返外家瞓,但大仔就有試過暑假去婆婆度住幾日

複式洋房

我個個星期都會返外家訓,但佢地都無野

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

真糸呢個年代,仲有d咁既野?當年我家姐糸住糸我屋企啵。親家99無出聲呢。
不知所謂的乙陸!!!

大宅

畀面勳章

回覆:mkselina 的帖子

我會,我係一個月內連住三四日。
我知6299唔係咁鐘意,咁又點?
我係唔會理。
就前排咋麻,我反左外家住左第三日
我99打黎問我係咪今日反黎
我:今日唔反,聽日先反呀
99:呀爺話好耐無見過個孫啦,呀爺又唔係成日見,今日反啦!
我:我呀媽仲少見啦!(一個月見三四日仲要反工見得幾多?)
99:好悔氣加態度唔好咁講
咁去夠一個星期先反啦!
之後收線

距咁講好火滾
我地就黎搬,99指明要我地一星期睇距一次!個孫距地既咩,都唔知咩人黎,自私到爆

禁止訪問

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

其實返外家瞓有乜問題,
時代唔同啦!
又唔係賣咗去男家,
C6 OK 就得啦!

大宅

畀面勳章

引用:我個個星期都番媽咪度瞓架,無所謂架喎。我

原帖由 ken3tine 於 12-06-02 發表
我個個星期都番媽咪度瞓架,無所謂架喎。我老公會一個人瞓架啦。
X2...但我一家四口返…

伯爵府

我一年有360日同個仔響外家或酒店訓,其餘6日先會回夫家訓,仲要晚歸早出!

複式洋房

我99唔like㗎,但我唔理佢

複式洋房

我有㗎!我一放假就返外家瞓㗎啦,老公會同埋一齊,奶奶開頭都唔鐘意,不過我同佢解釋,主要原因係我唔想bb嘅世界只有嫲嫲,公公婆婆都要有,就算等時奶奶去遊山玩水,bb都可以俾公公婆婆幫幫手,所以我幾辛苦都要2邊走

男爵府

mkselina 發表於 12-6-2 09:46
我同9962同住,平曰要反工所以99同工人幫我湊。依家女女有歲幾識行識走,所以想帶反我媽度訓反一晚半晚。頭 ...

我6299都唔係甘中意我帶仔仔返婆婆度住ga,不過因為個仔係我ge,而且他們唔得閑幫我湊,所以我話點就點。而且為左大家關係著想,就算他們唔中意,都唔會講出口。

我6299住KLN,我媽住NT,一程車都要個幾鐘,所以我唔會即日帶仔仔來回。起碼都住個3日2夜,一個月1-2次。

大宅

回覆 回覆:mkselina的帖子

一晚都吾比:;pppp:

伯爵府

佢地唔like都無計,幫佢唔到~~我都好多野唔like佢啦,禁又可以點呢~~?徐左ignore佢,無野可以做~~當然大前提係唔洗靠6299啦~仲有核心人物c6 la~~

Bowie613  
Yes  發表於 12-6-2 19:32

別墅

有次妹妹同佢99嘈,佢99居然同講"你走還走,唔好走返你外家度呀?"我想問下襯家99,亞妹唔走返娘家仲可以去邊呢?:;pppp::;pppp:

首頁

尾頁

跳至