母乳餵哺

跳至

首頁
12345...9

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我屋企有部Ameda餵大仔時買落,不過宜家放產假多數用Avent手泵邊餵邊泵,呢個牌子幾夾我。見佢出左新version電雙泵就響Amazon訂黎試下,聽朝開機報告好唔好!

Birth -- 3.7 kg    1Y -- 11.1 kg   2Y -- 13 kg  3Y -- 16.3 kg   4Y -- 17.6 kg   4.5Y -- 19 kg  5Y -- 20.4 kg  5.5Y -- 20.8 kg   6Y -- 23 kg

子爵府

回覆:Philips Avent Double Electric Breast Pump

(備註:5安係單邊,另一邊已俾個仔吃清)

Birth -- 3.7 kg    1Y -- 11.1 kg   2Y -- 13 kg  3Y -- 16.3 kg   4Y -- 17.6 kg   4.5Y -- 19 kg  5Y -- 20.4 kg  5.5Y -- 20.8 kg   6Y -- 23 kg

子爵府

回覆:Philips Avent Double Electric Breast Pump

之前話Amazon有個賣家免郵費送香港,所以訂左個新手泵,點知用左成個月先寄到黎,不過只係HK$315,平過香港零售好多。

試用後感,對我黎講新手泵完全唔掂!我用舊星星塞嘅手泵可以泵出成十幾奶柱,幾個字可以泵清一邊四至五安。新手泵用大漏斗關係完全冇吸力,泵左幾個字都只出到三安。谷鬼氣即刻用返舊手泵(好彩有一併steam左),彭彭聲五安。

好彩只係300幾蚊,D配件可以同新手泵互用先至無蝕。當然,人夾泵,泵夾人,新電雙泵對我好work,但個新手泵完全夾唔到。報告完畢!

子爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

引用:Quote:chan26+發表於+13-3-5+10:57+係咪呢

原帖由 imwendy 於 13-03-05 發表
係~新avent 雙泵~有一年保養,不過我老公話唔好買住....但我仲心郁郁想買...
我都心郁郁想買,但剛買咗個手泵,六月先生,唔知到時有冇奶,唔知買唔買電雙泵好呀~

usakumya  按bb需求比佢吸啜,就一定會夠奶。  發表於 13-3-6 00:55

別墅

陪月勳章

chan26 發表於 13-3-5 10:57
係咪呢個?這是新Avent雙泵嗎?
係~新avent 雙泵~有一年保養,不過我老公話唔好買住....但我仲心郁郁想買...

別墅

引用:Quote:quite_bb+發表於+13-3-3+12:56+回覆+

我尋日見太古吉朱島有.入會仲有95折, 2500有找
係咪呢個?這是新Avent雙泵嗎?

大宅

陪月勳章

引用:但喺我用會狂喺個花瓣度漏吖,又會走去個活

原帖由 yashan111 於 13-03-04 發表
但喺我用會狂喺個花瓣度漏吖,又會走去個活塞度,我係窮媽,好曬吖
我唔用花辦,你試下

大宅

引用:Quote:quite_bb+發表於+13-3-3+12:56+回覆+

你指係有avent新雙泵?

別墅

陪月勳章

quite_bb 發表於 13-3-3 12:56
回覆 Harubi 的帖子

我用開ameda點知突然壞左,整又貴。想換泵,呢只香港邊度有賣呀?打去一田都無 ...

大宅

回覆:Penipony 的帖子

噢?原來係咁?但我用手泵完全唔會咁漏呢。果陣試左幾次搞到好呢 hea 冇再試喇。宜家細 b 歲幾,淨係朝早俾佢啜下過口癮,冇機會再泵 lu.

大宅

用緊Avent手泵好正,又舒服又清,好多媽媽都話電泵好用,我都有啲心郁,唔知幾錢同埋邊到買?

複式洋房

引用:Quote:原帖由+yashan111+於+13-03-04+發表

原帖由 Harubi 於 13-03-04 發表
吓?反地心吸力咁勁?
所以我唔明發生咩事囉

子爵府

引用:我直頭烏低身都漏!仲要漏到跌出來 +

我直頭烏低身都漏!仲要漏到跌出來
吓?反地心吸力咁勁?

複式洋房

回覆:Harubi 的帖子

我直頭烏低身都漏!仲要漏到跌出來

子爵府

引用:但喺我用會狂喺個花瓣度漏吖,又會走去個活

但喺我用會狂喺個花瓣度漏吖,又會走去個活塞度,我係窮媽,好曬吖
漏落花瓣好多時係因為挨後左坐,我見有D奶響果度就會掀一掀開漏返入泵度,不過其實真係好少量,唔係咁significant.

子爵府

引用:回覆+Harubi+的帖子 見BK有JM話avent個喇

原帖由 quite_bb 於 13-03-03 發表

見BK有JM話avent個喇叭細過ameda只適合細同中nipple用大nipple用唔到,新avent有無改 ...
咁我又唔知喎,因為我係standard size,但manual度話可以另配一個for larger nipple嘅massage cushion。

複式洋房

別墅

見BK有JM話avent個喇叭細過ameda只適合細同中nipple用大nipple用唔到,新avent有無改善。

子爵府

引用:回覆+Harubi+的帖子 我未用過avent,淨系

原帖由 quite_bb 於 13-03-03 發表

我未用過avent,淨系用過ameda,唔知有0羊分別,分享下 ...
其實泵係要夾人嘅,好難講邊部好D,我知有人夾唔到Freestyle,反而用到Pigeon...對於我黎講,我第一位點都係Avent手泵。Ameda同Avent電泵的話,Avent好力D,快Ameda少少,但Avent又嘈D,但兩部都泵得清。我宜家都會keep住部Ameda同Avent兩㨾都用。

別墅

我未用過avent,淨系用過ameda,唔知有0羊分別,分享下

首頁
12345...9

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊