在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

轉眼間,bb差不多一歲,既要返工,返來要陪佢玩,真係好累,最近,發覺越來越唔想返工,bb開始識講野,好多反應,對住佢真係好開心,如果唔使做就好啦!你地有無同感?

複式洋房

Yes, Same as you ! I have a son (just 3 yrs old) and one daughter (just 1 yrs old), I really don't want to do the work !!! Because I want to take care of my babies is very enjoy ! But I need to earn much money to support their expenditure !!
Sometimes, I want to resign my job !

大宅

We have no choice. But it's so good to look after them at this age. So cute and lovely. my daughter is almost same age as yours.

原文章由 Antonymum 於 08-12-30 02:40 發表
Yes, Same as you ! I have a son (just 3 yrs old) and one daughter (just 1 yrs old), I really don't want to do the work !!! Because I want to take care of my babies is very enjoy ! But I need to earn ...

大宅

我都係呀 , 我個囝囝 13 個月喇 , 放工返去見到佢真係好開心 , 而且佢見到我就會行過來要我抱 , 笑得好開心 , 真係想係屋企對住佢 , 同佢玩 , 但又唔捨得 $$$$$$

大宅

我有兩個仔, 大的已 7 歲, 細的 17個月. 為佐要搵多 d $$$, 唔可以留系屋企湊佢地.
放工返到屋企見到細仔的動靜好開心嫁, 又要忙住同個大的睇功課 + 溫習.

大宅

我都有兩個小朋友, 大仔3歲8個月, 細女剛一歲, 真係無晒私人時間, 不過返來見到佢哋就好開心, 我大仔成日問我佢乖唔乖, 有無貼紙, 又成日講d好攪笑的字, 有時比佢笑死, 我細女開始識玩, 笑得好甜, 真係見到佢哋辛苦都值得, 雖然有時激到你死. 遲d又要為佢哋讀書煩惱, 大家要努力呀!

大宅

有同感~~~~而家我都煩緊囝囝選幼稚園的事 , 真係頭都大埋 , 不過為左囝囝的未來都係值得 ge , 各位在職 mami 我地一斉努力 la , 點都要撐落去
原帖由 purplerabbit 於 09-1-9 22:51 發表
我都有兩個小朋友, 大仔3歲8個月, 細女剛一歲, 真係無晒私人時間, 不過返來見到佢哋就好開心, 我大仔成日問我佢乖唔乖, 有無貼紙, 又成日講d好攪笑的字, 有時比佢笑死, 我細女開始識玩, 笑得好甜, 真係見到佢哋辛苦 ...

大宅

原帖由 bonnie1103c 於 09-1-10 10:36 發表
有同感~~~~而家我都煩緊囝囝選幼稚園的事 , 真係頭都大埋 , 不過為左囝囝的未來都係值得 ge , 各位在職 mami 我地一斉努力 la , 點都要撐落去

系嫁, 好辛苦嫁. 上佐小學更家有咁的感覺. 放假比返公忙好多好多. 好多時我都想去返公唔想放假, 有時病仲慘. 唔好以為有得休息. 想下好啦.

首頁

尾頁

跳至