影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

大宅

睇完偽裝者、歡樂頌1,youtube 上見到由靳東有份主演的外科風雲,原來女主係白百何,覺得她演得很好

水晶宮

畀面勳章

eor 發表於 17-5-1 21:57
睇完偽裝者、歡樂頌1,youtube 上見到由靳東有份主演的外科風雲,原來女主係白百何,覺得她演得很好
...

我有睇!追緊!由“偽裝者”開始喜歡睇莊恕

大宅

對,呢套真係幾好睇

別墅

回覆樓主:

有睇,好好睇

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

呢部好好睇,追到停唔到,所有演員都好正,特別靳東同白百何好有cp感,沒有絕對忠與奸的角色,所有人都有好有唔好,非常寫實同人性化

象牙宮

2024年龍年勳章

wyl 發表於 17-5-7 18:28
呢部好好睇,追到停唔到,所有演員都好正,特別靳東同白百何好有cp感,沒有絕對忠與奸的角色,所有人都有好 ...

eeee……見你話好睇,我又試下開,呢排韓劇得兩套啱睇。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

Sumyeema1 發表於 17-5-7 21:17
eeee……見你話好睇,我又試下開,呢排韓劇得兩套啱睇。
開啦,好嘢嚟,全劇都係好戲之人。除咗手術上太神化男女主外,劇本刻劃每個角色都很細緻,每個角色都有錯有對,絕不平面化,好睇過呢輪啲韓劇。

大宅

回覆樓主:

這部外科風雲是李雪班底,是繼瑯琊榜、偽裝者、歡樂頌1之劇組,製作嚴謹

我家可以接收浙江卫視,每晚7點半連播2隻,今晚播到39集,45集便結局,開始有失落感了

象牙宮

2024年龍年勳章

wyl 發表於 17-5-7 22:51
開啦,好嘢嚟,全劇都係好戲之人。除咗手術上太神化男女主外,劇本刻劃每個角色都很細緻,每個角色都有錯有 ...

看了兩集,真心覺得好睇過doctor x, 白百合有氣質,演技也好,暫時係佢對五寸高跟鞋令我吐嘈。

你分析得好中,每個人都有唔同面目,人物刻劃得真實。

勒東……我硬係覺得佢係穿上了醫生袍嘅胡八一、or 琅琊榜主。

珍珠宮

Sumyeema1 發表於 17-5-8 01:00
看了兩集,真心覺得好睇過doctor x, 白百合有氣質,演技也好,暫時係佢對五寸高跟鞋令我吐嘈。

你 ...
而且呢部劇夠膽揭露醫藥勾結呢一點係勇敢可嘉,因為呢個問題一直存在,但暫時我睇咁多醫療劇大多寫政治鬥爭或者醫德問題,好少著墨喺呢方面。

象牙宮

2024年龍年勳章

wyl 發表於 17-5-8 09:38
而且呢部劇夠膽揭露醫藥勾結呢一點係勇敢可嘉,因為呢個問題一直存在,但暫時我睇咁多醫療劇大多寫政治鬥爭 ...

我追到第九集。手術、醫療場面真實,奇難雜症也能解釋得令人明白。

有一幕令我會心一笑,傳院長去十楊帆家找悔氣,楊帆睇緊琅琊榜,介紹寧國府,扮演楊帆、寧國候係同一人。

象牙宮

2024年龍年勳章

Sumyeema1 發表於 17-5-9 08:02
我追到第九集。手術、醫療場面真實,奇難雜症也能解釋得令人明白。

有一幕令我會心一笑,傳院長去十楊帆 ...

白百何演得自然,幾得我心。

象牙宮

2024年龍年勳章

wyl 發表於 17-5-8 09:38
而且呢部劇夠膽揭露醫藥勾結呢一點係勇敢可嘉,因為呢個問題一直存在,但暫時我睇咁多醫療劇大多寫政治鬥爭 ...

你講嘅E藥勾結,可以延伸到幫楊主任個仔係美國搵工,勁! 不期然諗起中環班來自國内嘅banker……

珍珠宮

Sumyeema1 發表於 17-5-9 08:02

有一幕令我會心一笑,傳院長去十楊帆 ...
胡歌大結局仲會出嚟友情客串

象牙宮

2024年龍年勳章

wyl 發表於 17-5-9 14:58
胡歌大結局仲會出嚟友情客串

咁正……

胡歌唔係去咗美國讀書? 已經大結局?

珍珠宮

Sumyeema1 發表於 17-5-9 15:20
咁正……

胡歌唔係去咗美國讀書? 已經大結局?
係去咗美國讀書呀,咁大陸劇唔係邊拍邊播架嘛,以前拍落啦

水晶宮

畀面勳章

wyl 發表於 17-5-9 15:43
係去咗美國讀書呀,咁大陸劇唔係邊拍邊播架嘛,以前拍落啦

44集大結局了!胡歌的哥哥叫胡塗仲要叫莊恕做大哥

珍珠宮

701003 發表於 17-5-11 13:13
44集大結局了!胡歌的哥哥叫胡塗仲要叫莊恕做大哥
係啦,第一次見就要人叫佢大哥,明顯玩偽裝者gag啲人話佢哋湊足三生三世兄弟情喎

水晶宮

畀面勳章

wyl 發表於 17-5-11 14:53
係啦,第一次見就要人叫佢大哥,明顯玩偽裝者gag啲人話佢哋湊足三生三世兄弟情喎

我只睇重演員演技,呢套劇好多顏值高又有演技之人,有晴格格,又有浣碧陳紹聰同楊羽果pair好睇!

象牙宮

2024年龍年勳章

701003 發表於 17-5-11 16:40
我只睇重演員演技,呢套劇好多顏值高又有演技之人,有晴格格,又有浣碧陳紹聰同楊羽果pair好睇!
...

l like 陳紹聰 but never watch his drama, he is a quite good actor.

首頁

尾頁

跳至