自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

我見到網上分享對今屆港姐冠軍張嘉兒的觀感, 都不是一面倒的, 各抒己見.

在我個人來說, 她未能滿足全部人的審美眼光. 可是見到一些不接受的言詞中, 帶著傷害他人心靈的說話, 我感到好難過. 不過, 同時又見到另一番觀感的分享, 感受到自由討論的可愛.

各位, 如果你想分享對張嘉兒的欣賞和支持, 請來這裡分享交流.

別墅

張嘉兒就像是鄰家女孩般的親切. 從容貌來看, 我覺得她的eq甚好. 應該是個樂觀的人, 面對風雨時, 是會更積極, 會以事實證明一切. 在此祝福她!

我之前在另一個題目有以下的分享.

我在未看選美前, 只是看過新聞報導訪問她關於修身. 我覺得她的五官算是美, 只是臉龐飽滿, 上鏡就唔著數, 但真人一定會靚得多. 而談吐方面, 表現溫文, 神態幽雅, 她應該是越看越美的.

本來不想看已錄的選美節目, 不過見到周刊的"全民xx", 我就想睇下, 點解會咁評價人. 看完了, 我一定要說當中的"全民", 絕對無我份, 別拉我落水.

我覺得"香港小姐"一向不是單選美貌, 而是美貌與智慧並重. 單是美貌夠分, 內涵遜色, 就不夠了. 香港小姐的一個重任就是向國際介紹香港, 我相信張嘉兒, 能勝任讓國際認識香港的內在美, 而她的容貌所流露的友善和親美, 是眾參選者中, 最為突出.

就好像廖碧兒, 上鏡塊面都是闊的, 而且還起角, 但真人一些也不是, 靚好多. 各位, 看看自己上鏡後, 飽滿了多少百分比, 就知了.

別墅

同意!
我都覺得佢唔係差成咁lor~
相反,比人感覺大方、優雅^.^
我反而想睇o下o個d評人好差o既人有幾好

超級版主

2024勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子王國15週年勳章

我一諗起佢似黃宇詩就覺得佢幾靚

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

佢雖然唔係好靚,但又未至於好羞樣,起碼都靚過好多C9先啦
我都覺得佢好大方,反而第2名冇乜觀眾緣

珍珠宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

原文章由 yinmelody 於 07-7-24 19:30 發表
我一諗起佢似黃宇詩就覺得佢幾靚

我都覺得佢好似黃宇詩, 都幾靚,越來越順眼

禁止訪問

公爵府

原文章由 abab 於 07-7-24 18:50 發表
我見到網上分享對今屆港姐冠軍張嘉兒的觀感, 都不是一面倒的, 各抒己見.

在我個人來說, 她未能滿足全部人的審美眼光. 可是見到一些不接受的言詞中, 帶著傷害他人心靈的說話, 我感到好難過. 不過, 同時又見到 ...

我都投支持一票.
佢都5係好差, 都幾大方得體.

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

講真, 今屆港姐中, 佢唔係最靚果個囉, 不過, 我覺得佢有內涵, 講野好淡定!!:)
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

禁止訪問

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原文章由 abab 於 07-7-24 19:01 發表
張嘉兒就像是鄰家女孩般的親切. 從容貌來看, 我覺得她的eq甚好. 應該是個樂觀的人, 面對風雨時, 是會更積極, 會以事實證明一切. 在此祝福她!

我之前在另一個題目有以下的分享.

我在未看選美前, 只是看過新 ...

agree...我都想睇吓話人唔靚D人有幾靓,同埋佢好淡定

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

she is not bad, 張嘉兒講野好淡定, 幾大方得體.

琥珀宮

你唔係喜歡關谷英咩
原文章由 臭八婆 於 07-7-24 19:53 發表
張艾嘉、羅冠蘭、葉德嫻佢地唔係
十分靚但我十分喜歡

靚唔靚唔緊要,最緊要有觀眾缘,做
好自己本份
李嘉陰夠靚咪又係

琥珀宮

你係咪想講
appleyuen起碼都靚過好多C9先啦
原文章由 臭八婆 於 07-7-24 19:56 發表
appleyuen
[起碼都靚過好多C9先啦]
http://www.hk-laufamily.com/_1705.gif講多次乜野C9

子爵府

"dom"~

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原文章由 chelsealily 於 07-7-24 20:47 發表
雖然佢唔係話好靚, 但都幾淡定自然, 起碼唔係 煙視媚行 "懶"靚果d呀, 而且佢又唔係做左 d 咩黑人憎嘅嘢 ! 又唔駛踩人踩得咁盡嘅

agree:D

別墅

張嘉兒好得體好親切, 雖然不是絕頂的美女, 但我覺她也很美, 樣子耐看, 談吐大方有修養, 真的不是外界所批評的那麼醜, 外界的人憑什麼資格去鬧人, 他們的言論太刻薄了.

張嘉兒努力呀, 我支持你!

大宅

今年的港姐都好淡定,溫文,不錯...

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

說實話,我覺得佢雖然唔算係靚女,但都不只於似豬扒:loveliness:
外界對佢既評論亦太過份

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至