夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

事源剛過去的星期六與女性朋友聚舊而得知左一D EX既野,再加上朋友既對話令我依家都唔知我唔send,係咪好過份甘!

以下大概係我同朋友既對話(都幾長)

朋友:喂,下星期六我地成班同K(我EX)慶祝生日呀,你唔來架啦!?

我:嗯!(冇表示)

朋友:都估到你甘既反應架啦!

我:甘你又問!你明知我唔會去架啦,問來做乜!

朋友:甘你會唔會send句生日快樂卑人甘呀?

我:應該唔會。

朋友:但新年,聖誕果d你唔係都有恭祝人地咩!

我:果d點同姐,果d你都識講大時大節啦,甘係人都send得架啦,唔係生日呀小姐,更何況次次我都係禮貌上覆返佢姐。

朋友:甘你真係唔send呀?

我:係呀,做咩呀?

朋友:但人地話哂年年你生日都一定send 句野同你講生日快樂喎!

我:So?

朋友:重要分開甘多年,你婚都結埋,小朋友都有埋,佢都照send喎!

我:甘又點?

朋友:你洗唔洗甘鬼冷淡呀!

我:小姐呀,你都識講我結左婚,有家庭架啦!更何況佢都有個講結婚既女朋友啦!你要我卑咩反應你呀!

朋友:係………唉,我都唔知講唔講卑你聽好!

我:講咩呀!衰野就咪鬼講啦!

朋友:講樣野你知啦,那咪卑B(朋友既男朋友)知我同你講呀!

我:咩呀,係啦係啦,我唔講啦!甘你肯講未。

待續.......

珍珠宮

開心吸收勳章

Lam-美咲 發表於 15-9-7 12:19
事源剛過去的星期六與女性朋友聚舊而得知左一D EX既野,再加上朋友既對話令我依家都唔知我唔send,係咪好過 ...

唔知點解,覺得妳位朋友十足十「金瓶梅」個黃婆咁,好想妳出軌,亦好似好想妳同EX藕斷絲連,而佢就食住花生等睇戲咁!

如果我係妳,講到自己結咗婚唔應該諗咁多無謂嘢,我會連EX嘅CONTACT都DELETE埋,順手BLOCK埋佢,咁就唔使佢SEND MESSAGE妳又要禮貌上回覆佢咁麻煩!

呢啲朋友我會敬而遠之,不過識朋友係妳嘅自由,我好似唔應該太多評論了。

chuballball    發表於 15-9-23 11:57
跳跳虎2015    發表於 15-9-16 17:32
mamacy    發表於 15-9-13 22:34
zinginber    發表於 15-9-7 19:40
newcook    發表於 15-9-7 16:20
TiffChan    發表於 15-9-7 12:45
百花叢裡過,片葉不沾身。

翡翠宮

嗡乜

伯爵府

回覆:好想大家卑意見,如係你,你會send嗎?(重要得知EX既野)

故事係咪未完?

大宅

Lam-美咲 發表於 15-9-7 12:19
事源剛過去的星期六與女性朋友聚舊而得知左一D EX既野,再加上朋友既對話令我依家都唔知我唔send,係咪好過 ...
同你朋友講, 你唔想知EX嘅野, 叫佢唔使講.
你以後任何日子都唔好SEND MSG 比EX.

子爵府

你朋友好多於又多事。

珍珠宮

開心吸收勳章

TiffChan 發表於 15-9-7 12:46
你朋友好多於又多事。

根本呢啲唔係朋友,係朋友點會咁講嘢?

跳跳虎2015    發表於 15-9-16 17:32
TiffChan    發表於 15-9-7 14:13
百花叢裡過,片葉不沾身。

大宅

回覆:好想大家卑意見,如係你,你會send嗎?(重要得知EX既野)

朋友:B話果日同K傾開結婚既野(因我朋友同B準備結婚),問K佢諗住幾時結婚,但K同佢講過到目前為止佢都冇諗過結婚,佢女朋友冇令佢有結婚既意欲!

我:甘關我咩事?

朋友:至弊人地又講過唯一令佢有想過結婚果個人只係得你呢!

我:(冇出聲,靜左落來)

朋友:喂,你點呀!

我:我冇野,只係我唔知卑咩反應好姐,都甘多年啦,更何況當日要分手果個係佢。

朋友:唉……唔講果句都講埋你知啦!

我:又咩呀!

朋友:K同B講話當日由此至終根本就唔想同你分開。

我:咪傻啦,當日我喊住問佢同返我一齊係咪好大壓力,佢心裡面係咪重有條刺,佢話係,我問佢係咪想分開,佢自己話係架(我地當時因為第三者介入分開過,又重申起返埋一齊)

朋友:甘K當時佢真係好大壓力喎,佢阿媽卑佢既壓力大到透唔到氣,而你當日同佢嘈,佢衝口而出,點知你又真係當真,佢諗住大家分開冷靜下,點知你又真係唔再搵佢姐。

我:小姐我就冇壓力?我同佢再起返埋一齊,我好似唔見得光甘,唔緊要,我都用盡方法想卑佢知道我個心係點諗,成年啦,但點呀?佢心裡都重有條刺,佢介意,我可以點?

朋友:甘你又知唔知佢同你分開後成日去返你地果度地方!

我:知又點,算啦,唔好再講啦!咩都好已成過去!

朋友:甘你都識講過去左,你咪大方D send句生日快樂卑人囉,又唔洗死既, 人地話哂年年都同你講生日快樂呀!

男爵府

你呢個真係朋友???

複式洋房

緊係唔send la
多一事不如少一事

別墅

回覆:wing1388 的帖子

複式洋房

佢咁更加唔好send,你一send就了番起佢回憶,人地女朋友幾慘,永遠活喺你陰影之下。你都識講過咗去。你同你朋友講,唔好再提添呀

伯爵府

唔send

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章

你最好讓你呢位'朋友'喺你身邊消失,
亦讓自己喺你EX眼下/耳裡消失

跳跳虎2015    發表於 15-9-16 17:34
花花真美好!

大宅

比意見的話

唔會send

ps 對方女朋友知道這回事,知道自己怎樣也不及你,知道你嘅存在比自己重要時,一定好傷心。自己男朋友心底想結婚的不是自己,而是ex。聽到都想喊。嗚(如果將件事拍成電影,我應該會同情呢個女仔多,另外你朋友竟然想將你和ex關係拉返近,當你老公真的透明?這樣好像不太好)

男爵府

唔send啦,一陣你ex知你聽左你朋友講呢番話先send,佢一陣又亂諗就唔好啦,過去左就放低啦

大宅

引用:事源剛過去的星期六與女性朋友聚舊而得知左

原帖由 Lam-美咲 於 15-09-07 發表

事源剛過去的星期六與女性朋友聚舊而得知左一D EX既野,再加 ...
Send la send la愛火重燃,好燦爛架

wing1388    發表於 15-9-7 14:20

子爵府

引用:朋友:B話果日同K傾開結婚既野(因我朋友同B

原帖由 Lam-美咲 於 15-09-07 發表
朋友:B話果日同K傾開結婚既野(因我朋友同B準備結婚),問K佢諗住幾時結婚,但K同佢講過到目前為止佢都冇諗 ...
唔send

侯爵府

回覆:Lam-美咲 的帖子

果個所謂朋友可能唔抵得你宜家甘幸福,所以想拆散你頭家,我會警告佢,再講無朋友做。

跳跳虎2015    發表於 15-9-16 17:35
係post到傾下好啦,不接受加好友同打招呼謝謝!

子爵府

畀面勳章

唔腥係好正確!!
既然分開左咁多年,
而你已經有自己家庭,咁你就唔好節外生枝。。
盡快劃清界線,對大家都有好冇壞。。
另外,你呢個咁既朋友,都係少接觸,正一八婆無風起浪!

跳跳虎2015    發表於 15-9-16 17:35

首頁
12345...6

尾頁

跳至