潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

情人節當晚同C6去朗豪坊行街,經過6樓AE旁邊新開賣韓國衫果間黑店Markxt Libxxty佢放住大大個牌嚮收銀隔離話買兩件有15%OFF,三件再有折,咁我攞左三件item去試啦。
試完之後得一件啱心水,但一件買又無折,咁我就話考慮下先啦,俾返啲衫佢。
點知佢地翻開件衫話領口入面污糟左,一定係我粉底整到,逼我買件衫。

其實如果真係我整污糟件衫要我買無所謂,但問題係sales令我覺得佢地係屈我買
點解我覺得係老屈?因為當我問佢咁多人試過點可以咬定係我,個sales居然話之前有客試佢都係除公仔果件俾佢試,架上面呢件就無人試過,我係第一人喎
我心諗咁奇怪?衫放嚮衫架上面既就唔俾人試,要特登咁辛苦嚮個著衫公仔度除出黎俾人試,試完又幫佢著返?

點講我都唔信佢。不過果晚情人節,我同C6仲大把節目,廢時同佢浪費時間,就攞張紙巾出黎抹兩抹,諗住抹唔甩就俾錢買左佢當破財擋災啦。
點知佢個sales話我「你張紙有無香味架?你抹完我地下個客邊個要呀?」,我已經知呢間係黑店,唔逼我埋單都唔會俾我走。

我見500又唔係貴,求其俾左佢快快手走就算啦。
我俾錢果陣好禮貌地同個sales講,佢地應該放個牌出黎提醒客人,咁買家試之前會check清楚件衫,好過口同鼻拗,對買賣雙方都好。
點知個sales居然答我「好多客有sense既都唔會化左妝試白色衫!!」(一字不漏)
咁都講得出,直頭係正面侮辱+人身攻擊!
仲要係嚮碌緊我張卡既時候講!

呢間黑店既銷售手法同服務態度真係令我大開眼界!
估唔到朗豪坊都會有黑店!班sales仲要寸過蘇絲黃!
唔買俾人鬧都仲可以理解,買左都俾人真係佛都有火!!
唔知齋睇態度我以為佢地係世界級名店!
各位JM小心!如果去果間黑店Markxt Libxxty試衫一定要反轉成件衫檢查過先試,仲有最好唔好俾sales幫你放件衫入去fitting!!! 否則小心出事!!!

p.s. 我被逼買左件衫返去之後試穿過,佢話污糟左個位著上身係完全睇唔到!係嚮入面!
即係試果時已經有,我著上身照鏡都唔可能留意到!

子爵府

環保接龍勳章

佢明屈你都冇計, 唯有下次小心d

複式洋房

回覆 redbi115 的帖子

其實佢連俾我試就衫架果件,俾之前啲客試就嚮個公仔度除落黎咁荒謬都講得出,我都知係黑店。又唔係貴所以快快手買左就算。不過咁既銷售手法真係好有問題,所以想提醒其他JM小心!

原來之前有網友試過俾佢地帶入fitting果時就同佢講買2件有15% off, 到埋單先charge佢正價
呢間野真係要提高警覺。

大宅

好慘AR

複式洋房

回覆 Miumiu214 的帖子

當破財擋災不過呢種「行銷」手法形同勒索,要俾多啲人知要小心提防,等佢地無得再呃人

wcpcelia    發表於 16-2-17 09:32

珍珠宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

回覆:朗豪坊黑店Markxt Libxxty /__\\

咁都得?!

大宅

唔係錢問題,係條氣唔順~

複式洋房

回覆 KUDOS 的帖子

其實間舖啲衫又唔係貴,咁都要呃人,唔知要呃幾多個先夠俾租

複式洋房

回覆 Chocolate1015 的帖子

無錯,全中!!!幾百蚊又唔係俾唔起,食餐飯都無左。
但係俾人強迫購物仲要受氣,果下先氣難下!!

大宅

如果系我打死唔會買,錢事少比人屈事大,自己call警察話佢地唔比你離開玩大佢 ,其實佢地根本冇證據證明系你整污糟,只要你企硬唔比$,要佢地店舖拎件衣服及你面上粉底去化驗證明系你先賠錢,就算警察來左佢地都迫唔到你買,警察唔會幫佢地只會叫佢地店舖從民事訴訟,我相信冇一間店舖老闆會聽d sales 講兩句走去為左甘少事去搵律師告你囉!

jc2009    發表於 16-2-19 11:18
唔係怪獸    發表於 16-2-18 22:55
Chocolate1015    發表於 16-2-17 18:03
懷B之路太難行了.....灰

大宅

我買過,d sales勁冇禮貌,多謝都冇聲,只顧住講是非,冇下次

複式洋房

回覆:朗豪坊黑店Markxt Libxxty -__\\

多謝提醒!

Koma016    發表於 16-2-17 19:14

男爵府

咁都得

公爵府

熱血勳章 畀面勳章

我一定唔會買!最多報警

jc2009    發表於 16-2-19 11:19

大宅

我幫你推!記者唔該唱衰呢間店啦!咁衰我以後都唔去!

禁止訪問

複式洋房

推!!!
請問幾樓?揾日去望下sales個西樣

複式洋房

回覆 mm9802 的帖子

其實我都覺得如果搞大佢一定係對佢哋有害無益。一來學你話齋,就算警察來到都最多叫佢哋老闆從民事訴訟控告我,
二來新年流流搞到警察嚟到企晒門口,真係趕客。
不過果日撞正情人節,我真係唔想俾間黑店浪費我時間,
所以先無可奈何之下用錢解決。

我甚至懷疑佢地係見我兩公婆斯斯文文,
又撞正節日,應該趕時間,先會咁猖狂屈我地。
如果係MK仔女或者單身,大把時間同佢玩,
佢地未必會咁屈人。

複式洋房

回覆 fantababy 的帖子

係,啲sales勁無禮貌!個個黑口黑面,多謝都冇句不特止,
仲要我肯買都兜口兜面話我!!
之後俾個紙袋我,仲要係爛既!!

就算當佢地真係以為係我整污糟件衫,我俾錢真金白銀買衫都係客,
佢地都要有基本待客之道!
買衫買到俾人碌住我張卡鬧我冇sense,真係第一次。

複式洋房

回覆 weiwei6686 的帖子

我查過間黑店十二月先開張,兩個月已經咁多負評,都算經典。一個人最多咪俾佢呃一次,咁做生意都幾難有回頭客!

首頁

尾頁

跳至