派對情報

跳至

首頁

尾頁

男爵府

阿囡想攪生日會,我好懶又想慳$,諗住4000蚊去麥當勞攪,但朋友話麥記唔興喇。興係酒店,會所(請人撹),playhouse,係咪真㗎?

男爵府

回覆:eg123 的帖子

麥當勞算啦,平平哋,又有集體回憶。去酒店會所,又要同學家長回禮破費,除非你係中上產,否則大家小朋友,開開心心,儉樸也可以好開心,無謂大搞,用啲錢做下善事仲好。

男爵府

引用:麥當勞算啦,平平哋,又有集體回憶。去酒店

原帖由 farm712 於 16-04-05 發表
麥當勞算啦,平平哋,又有集體回憶。去酒店會所,又要同學家長回禮破費,除非你係中上產,否則大家小朋友, ...
絕對不是中上產。我只係想求其,撹一次冇下次。只怕麥記不受歡迎

男爵府

也可以試Spaghetti House。我去過同學仔的,幾好。但不知幾錢。

大宅

最關心BB問題熱投勳章

引用:阿囡想攪生日會,我好懶又想慳$,諗住4000

原帖由 eg123 於 16-04-05 發表
阿囡想攪生日會,我好懶又想慳$,諗住4000蚊去麥當勞攪,但朋友話麥記唔興喇。興係酒店,會所(請人撹), ...
其實無話興唔興,最緊要小朋友開心,麥記有姐姐帶住同小朋友玩,食物又多數係小朋友鐘意既(雖然唔健康),講真……個個小朋友聽到麥記都好開心~ 而對大人黎講唔洗煩要諗玩咩遊戲,又唔洗煩要準備什麼食物,相比酒店/會所,麥記真係首選!

禁止訪問

回覆:麥當勞生日會

大宅

引用:阿囡想攪生日會,我好懶又想慳$,諗住4000

原帖由 eg123 於 16-04-05 發表
阿囡想攪生日會,我好懶又想慳$,諗住4000蚊去麥當勞攪,但朋友話麥記唔興喇。興係酒店,會所(請人撹), ...
酒店起碼貴兩倍。。。 同麥當勞完全兩個層次

男爵府

引用:Quote:原帖由 eg123 於 16-04-05 發表阿囡

原帖由 vivianwesty 於 16-04-07 發表
酒店起碼貴兩倍。。。 同麥當勞完全兩個層次
係呀,唔会揀酒店。小朋友使乜咁豪,我想要孩子學節儉。

birdbird    發表於 16-4-9 15:54

男爵府

引用:麥當勞算啦,平平哋,又有集體回憶。去酒店

原帖由 farm712 於 16-04-05 發表
麥當勞算啦,平平哋,又有集體回憶。去酒店會所,又要同學家長回禮破費,除非你係中上產,否則大家小朋友, ...
應該会揀麥當勞,pizza hut, playhouse等。有諗過係屋苑會所,不過自己辛苦。至於冒險樂園,一向都唔准小朋友去

大宅

引用:Quote:原帖由 vivianwesty 於 16-04-07 發

原帖由 eg123 於 16-04-07 發表
小朋友要學識唔好亂洗錢, 由細開始教好重要的。

複式洋房

而家仲有人去麥當勞生日會!
無野玩
NONONO

水晶宮

eg123 發表於 16-4-7 13:52

同意.

而家d 家長攪小朋友生日會有點兒過火.

別墅

好認同小朋友生日真係唔洗奢華
不過我唔會揀係麥當勞搞生日會
主要原因係d 食物咋,食物咁唔健康,我唔想自己小朋友食
我寧願考慮其他option,不過一次半次都無所謂既,個個標準唔同

水晶宮

引用:Quote:原帖由 eg123 於 16-04-07 發表係呀

原帖由 vivianwesty 於 16-04-08 發表
小朋友要學識唔好亂洗錢, 由細開始教好重要的。
身教最有效

男爵府

引用:Quote:原帖由 vivianwesty 於 16-04-08 發

原帖由 birdbird 於 16-04-10 發表
身教最有效
係,呢樣係最重要,但很難!

大宅

eg123 發表於 16-4-5 00:48

我覺得mcd is ok, 近期有snoopy主題。

禁止訪問

別墅

I plan to book clubhouse and lead the games myself. MCD is ok but personally not preferred. So standardized.

複式洋房

其實麥當勞搞生日會真係冇咩問題,有麥當勞姐姐帶遊戲搞氣氛, 而且又唔洗怕客人冇野食,食唔飽,基本上都煩少好多野架!
依家都時不時見到有人搞生日會,唔洗擔心!!

珍珠宮

回覆:麥當勞生日會

我都係麥當勞攪,地點一定易搵,野食又人人都會食,又有遊戲玩,時間係短d,但我覺得夠啦。

小朋友一齊玩就好開心了

首頁

尾頁

跳至