自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024勳章 2018父親節勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

點解我覺得好困難?已經5敢太多,只用半茶匙,但含的過程口水越來越多,仲試過5小心吞左
其實時間短d得5得?進行時係咪要口要不停動?

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

Irene_Lo 發表於 17-3-1 12:11
點解我覺得好困難?已經5敢太多,只用半茶匙,但含的過程口水越來越多,仲試過5小心吞左
其實時間 ...

你用咩油,會唔會太大味頂唔順,我用椰子油,只有淡淡椰子味,不太油膩,易入口,初玩,份量時間可減,口不動,有口水分泌是正常,你愈郁口會愈多

珍珠宮

2024勳章 2018父親節勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

oceandeepsea 發表於 17-3-1 12:15
你用咩油,會唔會太大味頂唔順,我用椰子油,只有淡淡椰子味,不太油膩,易入口,初玩,份量時間可減,口 ...

都係椰子油,都幾貴,你响邊度買?
要含多久?
如不動會浸5到上排牙齒嗎?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Irene_Lo 發表於 17-3-1 12:28
要含多久?

15min

侯爵府

回覆樓主:

我自己未試過,之前我個細女蛀牙好嚴重又成日痛,叫佢含住一湯匙椰子油,我數十下就叫佢吐出來,每晚重覆三次,無再成日叫痛。我最近喺ofarm 買有機椰子油,有隻 sale 話無咁濃味,我就買隻,我覺得ok

珊瑚宮

Irene_Lo 發表於 17-3-1 12:28
要含多久?

係食療主義買,$11x,,一樽約4xxml

10至15分鐘,我一路換衫一路做,初做唔好太在意,分散注意力,含係口,榔一榔,之後靜止,夠鐘就吐落坐廁

公爵府

回覆樓主:

一定要夠十五分鐘㗎 , 如果唔係去變唔到白色 液體 一路都係由油, 扯 唔到啲菌出嚟㗎 但係其實真係有效痰少咗病少咗 氣管都好咗

伯爵府

開心吸收勳章

回覆樓主:

有用嗎?

珊瑚宮

wai4919 發表於 17-3-1 14:36
有用嗎?

試下無妨,一樽一百左右,唔使食落肚,靚油,起碼唔會壞身

珍珠宮

回覆樓主:

但係覺得15分鐘真係耐左d

男爵府

開心吸收勳章 畀面勳章

回覆樓主:

當然,夠時間就最好既,吾得咪短時間d冇乜所謂既,自然療法係幫助人健康養生,並非要勞役人規範人,放鬆d去做都會有功效!放心~
初期短d等自己習慣下,慢慢做番夠lor,吾夠時間又5會有反效果既,係咪?!

大宅

我都含唔到15分鐘,大約含到10分鐘。不過對於去咖啡積嚟講,已足夠

wcpcelia    發表於 17-3-5 19:37

琥珀宮

Irene_Lo 發表於 17-3-1 12:11
其實時間 ...

多口水就唔好yuk咁多,搵其他野做時間易過好多,可以煲劇或上BK

珍珠宮

BK Milk勳章

我初初做感覺麻麻,要搵嘢攪分散注意力,如果頂唔到15-20分鐘,就5-10分鐘先,時間慢慢加上去,習慣左會好d

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

各位,冬天成樽油杰晒,你哋點搞?

珊瑚宮

丫雅 發表於 17-3-1 23:03

作出黎,千其唔好成樽去加熱或蒸,會破壞成份,講明係冷壓,所以勿狂煲,不用冷藏,其實仲軟過雪糕

珍珠宮

作出黎

珍珠宮

thx

侯爵府

我用匙「筆」出黎

翡翠宮

畀面勳章

通常我上下網,睇下電視咁,唔好將注意力放係個口度,時間就好快過。
日日是好日

首頁

尾頁

跳至