自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

睇完呢單新聞真係火都黎,點解有人咁厚顏一個人拎六份報紙,仲好意思怪空姐阻止佢。你有閱讀習慣就自己買啦,自己準備搭飛機既讀物,你要睇人地唔駛睇? 咁貪心仲好意思講出來
【空姐Say No阻止】搭長途機拎六份報紙 導演雲翔:我有閱讀習慣

又係國泰出事?

導演雲翔早兩日由澳洲雪梨飛返香港,佢又話自己搭嗰班機受到不禮貌待遇,令佢好激氣。雲翔今日喺台北同邵音音、苗可秀等人一齊宣傳新戲《三十儿立》,佢接受電話訪問時話:「近一、兩年國泰機未試過唔delay,少都一、兩個鐘,多嘅五、六個鐘。出年我會轉日航。」
講到當日情景,雲翔話身為銀卡會員,所以同友人可以優先登機,去到機艙口習慣攞兩份澳洲當地報紙、兩份美國財經報同兩份香港報紙,點知就俾機艙門口位中國籍空姐出言不遜阻止,雲翔話:「嗰位空姐話『No,2 more,that is』,當時我呆咗都唔識反應,其實每次我坐長途機都係咁攞,時間長同埋我有閱讀習慣。我都只係每款攞一份,亦都冇一間航空公司會限制人攞。」
雲翔表示以前搭國泰係想支持返香港人嘅航空公司,但呢幾年越做越差,佢又笑言員工覺得俾公司剝削唔開心,可以辭職或者同公司反映,唔應該搵個客出氣。

http://hk.apple.nextmedia.com/enews/realtime/20170831/57152192

wcpcelia    發表於 17-9-2 19:09
pwsmay    發表於 17-9-2 09:36
funfun759    發表於 17-9-1 09:16

珍珠宮

回覆樓主:

你有閱讀習慣
人哋都有閱讀習慣啫

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主

有閱讀習慣,自己預備讀物囉。

jpangel    發表於 17-9-2 10:13
prettypretty818    發表於 17-9-1 16:31
kidd611    發表於 17-9-1 10:23
andyman    發表於 17-8-31 22:57

伯爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

點解而家啲人歪理都覺得自己係真理咁得意既,仲要大大聲講出黎咁唔知醜,我真心要寫個服字俾呢啲人。
個空姐做得好好,我想寫表揚信俾佢添呀!
有時我搭飛機,見到啲香港人真係好似唔使錢就唔好蝕底咁,一個人攞幾份報紙㗎,講真,長途機攞2份我都覺得ok既,可以消磨時間,但係唔係6份咁多囉!仲要想係媒體度唱衰人地,真係cheap精之霸

男爵府

畀面勳章

回覆樓主

有係d 鼻哥窿向天嘅人

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主

乜水呀?唔識佢喎,又係啲自以為是嘅人,仲夠膽講出嚟,丟架!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

lovelycats1 發表於 17-8-31 22:56
點解而家啲人歪理都覺得自己係真理咁得意既,仲要大大聲講出黎咁唔知醜,我真心要寫個服字俾呢啲人 ...

我搭十五個鐘有時都拎兩份,悶既咪自己準備kindle 睇書,拎六份完全係貪心,俾人阻止仲好意思話人唔啱。

我都想讚下阻止佢既空姐,而家好多人既老奉態度令人怕左去糾正冇公德心既行為,好在佢敢出聲

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

唔知乜導演,Google 一下,啋,乜套套戲都唔着衫……

wcpcelia    發表於 17-9-2 19:10
991129    發表於 17-9-1 09:57
happykk    發表於 17-8-31 23:54

子爵府

自私荒死蝕底

用戶要求終止服務

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

Sumyeema1 發表於 17-8-31 23:08
唔知乜導演,Google 一下,啋,乜套套戲都唔着衫……

多數基佬戲

伯爵府

回覆樓主:

銀卡會員優先上機之嘛, 以為自己坐頭等,
成日delay可以忍, 但就為幾份報紙發脾四

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

乜水?

禁止訪問

回覆樓主

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

銀咭咋,仲攞出嚟講
佢以為最高級嗎?

用戶要求終止服務

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

cindy618 發表於 17-8-31 23:11
乜水?

導演喎

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

自製新聞咋 , 完全唔識佢係乜水囉

珍珠宮

回覆樓主

瑪瑙宮

霜霜 發表於 17-8-31 23:13
導演喎

係咪咸導?

已刪除用户

回覆樓主:

大宅

Charlotte_mom 發表於 17-8-31 22:50
有閱讀習慣,自己預備讀物囉。

抱抱BB

首頁
12345...6

尾頁

跳至