單親天地

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

禁止發言

子爵府

環保接龍勳章

別為了IQ低的人撩低自己的EQ... 囡囡知道媽媽是個怎樣的人候足夠了...

禁止訪問

禁止訪問

子爵府

環保接龍勳章

你應該咁唸: 幸福是自己爭取返嚟既~~ 用行動話比囡囡知道, 你現在做的也是為你自己和囡囡爭取幸福啊!!!
不用担心太多... 你愛囡囡, 囡囡一定會知道.

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 SNOWSHOP 於 09-5-8 21:08 發表
我係道發呆 唔知仲咩

你有無寫blog架?
我唔開心嘅時候, 會將所有野寫晒係個blog度, 當係宣洩, 一路寫一路喊..........喊到夠為止.
又或者無寫開blog, 如果你唔介意, 可以將你嘅辛酸係度同大家分享, 咪當係打發時間囉, 時間總要過, 即使幾唔開心都好, 總會過去架!
你要話俾自己聽: 你一定得架!!

禁止訪問

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 SNOWSHOP 於 09-5-8 22:24 發表

我都有呀,但腦內好多問題,點解要分開,係唔係決定錯左,好煩,但控制唔到唔懍…

咁又係, 人唔同機器, 唔可以話唔諗就唔諗.
但係既然決定左, 就唔好再諗番轉頭, 相信自己, 為左你同囡囡你一定捱得過架!

得你同囡囡二個人住?
有無屋企人或者朋友係情緒上支援你呀?

禁止訪問

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 SNOWSHOP 於 09-5-8 22:49 發表

無人呀,得我同囡囡&訓o左啦!得返我一個對住四道牆,好難受,好似好寂寞,未試過里種感覺,好難受…

唉~ 真係會好難受......對住四道牆, 囡囡又細個, 想搵個人傾吓都無, 呢種感覺我相信呢度好多人都嘗試過, 絕對明白.
但係苦盡甘來, 你今日所付出, 你將來一定會覺得值得.
至少你唔使再忍個c6, 長痛不如短痛, 時間真係可以沖淡一切, 只要你有信念, 條路一定會愈行愈順!
唔好放棄呀!

公爵府

你囡囡好得意, 所以你一定要努力呀~

重有就係唔好理你老公講乜, 如果佢係有本事, 俾夠膳養費 你2個咪唔洗問政府law~ 就係佢冇本事, 叫佢 shut up 啦~

侯爵府

好媽媽勳章

嫁左比個咁既人就折墮~而家先你重生啦~你都唔需要再理呢個人既說話丫~好好同女女過日子,唔好唔開心啦~加油呀~

珍珠宮

原帖由 newbiee 於 09-5-9 12:20 AM 發表

唉~ 真係會好難受......對住四道牆, 囡囡又細個, 想搵個人傾吓都無, 呢種感覺我相信呢度好多人都嘗試過, 絕對明白.
但係苦盡甘來, 你今日所付出, 你將來一定會覺得值得.
至少你唔使再忍個c6, 長痛不如短痛, ...

比心機呀!支持妳和妳囡囡!
現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

等待驗證會員

攞公援有乜咁折墮呀

雖然我冇攞, 但我真係覺得你有需要去攞, 咪去攞law, 駛乜理果個廢人講乜野, 我就放長双眼睇下條廢人几時折墮

或者好似上面某個mama講, 叫個廢人比贍養費你 , 咁咪唔駛攞law, 睇下佢仲有乜野講:;pppp:

加油呀, 唔好比個廢人打擊你D信心呀

大宅

正cheap精,自己唔負責任,仲講埋D甘噶說話,簡直系人渣,有D男人就系甘賤格,唔離開你,就真系有排折墮喇。。加油啊,好多人支持你噶
愛你!永遠都不夠~~迪迪仔噶媽咪!

複式洋房

無野折墮得過嫁左個賤人架,一)拎綜援係情非得已,二)無錢開飯,就算自己無飯食,細既都要食,既然無人幫到我,綜援可以幫到我解決燃眉之急,點解唔申請?三)而家咁既時勢,咁難搵工,就算你搵到份工,返左工,但又無人幫你照顧囡囡,與其係咁,索性自己湊住先,等到佢大d,經濟又好返d,再搵返份都未遲!

註:最好遠離個賤人,佢知道你拎左綜援之後,問你拎錢呀,佢又唔做野,又無錢,知道你有錢仲唔搶呀?

首頁

尾頁

跳至