自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

水晶宮

我仔今日考完返黎黑曬面,情緒低落
剛剛翻小紅書,考生話今年超難

子爵府

kcpak 發表於 22-4-29 22:40
...

M1 都係,頭兩題已經係生面口嘅題目,嚇死晒啲考生~

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

今年 M1 M2 都好難,我仔話今日坐佢隔離個考生考咗一個鐘之後發脾氣走,另外有三個女仔考完爆喊
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

今日睇fb啲學校群組,班考生考完已經急不及待狂呻今年M1M2都好難。

水晶宮

金黑街矇 發表於 22-4-29 22:51
M1 都係,頭兩題已經係生面口嘅題目,嚇死晒啲考生~

希望cut off 低d啦…陰公

goldpiglet    發表於 22-4-29 23:21
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

水晶宮

esmehouse 發表於 22-4-29 22:55
今年 M1 M2 都好難,我仔話今日坐佢隔離個考生考咗一個鐘之後發脾氣走,另外有三個女仔考完爆喊 ...

我仔都發我脾氣,我仲諗會唔會姨丈到
睇完小紅書考生 呻 就明白佢點解咁燥
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

大宅

...

大把人陪佢唔識啦,唔洗唔開心喎

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

esmehouse 發表於 22-4-29 22:55
今年 M1 M2 都好難,我仔話今日坐佢隔離個考生考咗一個鐘之後發脾氣走,另外有三個女仔考完爆喊 ...

本身考幾耐?
放下自在

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

kcpak 發表於 22-4-29 23:05
我仔都發我脾氣,我仲諗會唔會姨丈到
睇完小紅書考生 呻 就明白佢點解咁燥
...
總之今年就好黐線啦,已經差不多日日都要考試,寫字都寫到手軟,啲卷又改模式又出得深,高中已經冇乜點返學,今年完全又係考自律同勤力,今屆考生真係好可憐
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

寶石宮

cattz288 發表於 22-4-29 23:07
本身考幾耐?
2.5 小時

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

當年我考Add maths,都唔識,基本上條條都做得一半,諗住死梗點知俾個C我,可能拉curve其他同場同學幫左我
希望今年cut off低返啲啦!同學都好慘 下年到我女啦!

大宅

睛靈勳章

仔M1, 諗住佢最少攞5,今日一出試場,少有地即刻wtsp我,3都可能冇,咩事呀

水晶宮

popochu 發表於 22-4-29 23:15
仔M1, 諗住佢最少攞5,今日一出試場,少有地即刻wtsp我,3都可能冇,咩事呀
...

我係小紅書見d考生都話,平時校內最少攞70分
今日考完攞30都偷笑 咁話

翡翠宮

esmehouse 發表於 22-4-29 23:09
總之今年就好黐線啦,已經差不多日日都要考試,寫字都寫到手軟,啲卷又改模式又出得深,高中已經冇乜點返學 ...

覺得考評局d人好無人性 呢屆考生已經無乜正式番學,又要面對疫情既種種不確定性...考期又極度壓縮...壓力已山大...連d卷都要突然改模式...「明玩」佢地...

公爵府

...

大家都難無問題既,都係咁計,最怕個個話易,得你話難。我女得三成識做。根本都唔夠時間复。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

esmehouse 發表於 22-4-29 23:10
2.5 小時

放下自在

公爵府

加菲貓3 發表於 22-4-29 23:29
大家都難無問題既,都係咁計,最怕個個話易,得你話難。我女得三成識做。根本都唔夠時間复。
...

我女平時都全級一,二。佢都話難。平時七十幾分,今次三十都吾知有無。做就做完,但識既得三成,其他既得個寫

翡翠宮

回覆樓主:

我仔一出試場就聽到同場考生打電話同人講,佢話差d係考場喊左出黎...d題型完全未見過 我仔一向數唔錯,佢都話見到份卷好 panic 不過佢見其他人係咁揭卷,應該大家都唔識...

大宅

睛靈勳章

kcpak 發表於 22-4-29 23:17
我係小紅書見d考生都話,平時校內最少攞70分
今日考完攞30都偷笑 咁話

小紅書是甚麼

水晶宮

bb2 發表於 22-4-29 23:34
我仔一出試場就聽到同場考生打電話同人講,佢話差d係考場喊左出黎...d題型完全未見過 :thinkin ...

真係好心痛,點解要咁對佢地

首頁
12345...6

尾頁

跳至