跳至

首頁

尾頁

大宅

謝謝!

男爵府

楊醫生好好架, 又細心開既藥又唔會太重, 我囡由出世睇醫生 & 打針都係睇佢架.....

大宅

楊醫生唔錯, 我全家人都轉左睇佢.

男爵府

請問係唔係女醫生黎架?

大宅

點為之重藥? 我囝囝試過咳左好耐唔斷, 佢開左一支類固醇既氣管藥比佢, 聽到呢種藥都有d驚架!

原帖由 gigayan 於 09-11-3 17:42 發表
楊醫生好好架, 又細心開既藥又唔會太重, 我囡由出世睇醫生 & 打針都係睇佢架.....

男爵府

原帖由 tungtung131 於 09-11-4 11:32 發表
點為之重藥? 我囝囝試過咳左好耐唔斷, 佢開左一支類固醇既氣管藥比佢, 聽到呢種藥都有d驚架!

我個囡有一次病左, 因為楊醫生休息, 我地出左去青衣睇另一個原本係元朗既醫生, 我個囡只係普通傷風, 食完個位醫生既藥就不停標汗, 個樣仲病過未食藥之前..... 嚇c我地, 第2日我地立即去睇返楊醫生, 楊醫生都係開返平時d傷風藥俾佢, 食完藥都無之前咁誇張, 之後好快就好返......

同埋佢唔主張開抗生素, 就算我地大人去睇, 喉嚨發炎都係會開d普通既消炎藥俾我地.....

至於你仔仔, 會唔會咳得太耐, 氣管有事?? 其實咳得太耐真係唔好, 好似我個囡最近開始返學, 咳左好耐都唔好, 今日佢dadi再帶佢去睇醫生, 都要求楊醫生開重d藥, 咳得耐真係怕影響佢日後條氣管呢~

大宅

佢話我個仔係氣管敏感, 咳左都有成個月, 可能佢見咳左咁耐所以開左勁藥, 但之前我囝囝睇左三次其他醫生都唔好(有兩次係楊醫生休息無得睇所以睇其他醫生), 今日食第二日藥, 今朝仲有咳, 有時幾分鐘咳一次, 但d咳好淺. 我好擔心, 因驚佢咳咁耐唔好會變喘.

原帖由 gigayan 於 09-11-4 12:21 發表

我個囡有一次病左, 因為楊醫生休息, 我地出左去青衣睇另一個原本係元朗既醫生, 我個囡只係普通傷風, 食完個位醫生既藥就不停標汗, 個樣仲病過未食藥之前..... 嚇c我地, 第2日我地立即去睇返楊醫生, 楊醫生都係開返 ...

男爵府

原帖由 tungtung131 於 09-11-4 15:28 發表
佢話我個仔係氣管敏感, 咳左都有成個月, 可能佢見咳左咁耐所以開左勁藥, 但之前我囝囝睇左三次其他醫生都唔好(有兩次係楊醫生休息無得睇所以睇其他醫生), 今日食第二日藥, 今朝仲有咳, 有時幾分鐘咳一次, 但d咳好淺. ...

咳真係好煩..... 由其是小朋友佢地仲未識吐痰出黎, 真係可以好耐都唔好.... 呢幾日又涼左, 你最好cover仔仔喉嚨位保暖, 呢幾晚阿囡瞓覺我都用條紗巾包住佢喉嚨位, 怕再凍一凍親又有排都唔好......

希望你仔仔 & 我囡囡都好快好返晒喇~~

大宅

謝謝, 大家咁話!

原帖由 gigayan 於 09-11-4 16:04 發表

咳真係好煩..... 由其是小朋友佢地仲未識吐痰出黎, 真係可以好耐都唔好.... 呢幾日又涼左, 你最好cover仔仔喉嚨位保暖, 呢幾晚阿囡瞓覺我都用條紗巾包住佢喉嚨位, 怕再凍一凍親又有排都唔好......

希望你仔仔 & ...

大宅

想問大家...楊醫生間舖响邊?! 我阿仔睇左好耐e生都末好呀

男爵府

原帖由 kamanfung 於 09-11-5 10:38 發表
想問大家...楊醫生間舖响邊?! 我阿仔睇左好耐e生都末好呀

係大馬路hsbc隔離, 轉個灣就見到

大宅

好媽媽勳章

楊醫生,勁好啦!!又細心,問多幾句佢都唔會覺得煩!!有醫得的一個好醫生!!

大宅

佢係一個好 細心,好好人既doctor, 我由佢新開睇到宜家啦, 佢以前o係tuen mun hosp.急症室度做, 好有經驗ga, 而且佢係基督徒, 所以你可放心睇佢.不過佢宜家好多人睇ga, 你最好先打電話去預約, 吾係有排等.

複式洋房

係一個大人細路都愛他的醫生, 對大人好有耐性, 對小朋友好有愛心, 因為會送貼紙比小朋友(我亞女有小小都話去搵楊醫生, 因為有貼紙送, 哈哈!)

男爵府

係呀, 我地全家都睇佢

阿囡開學要填健康證明, 我睇開醫生拎落去俾佢填, 我預左要俾$, 因為人地都話要收$100-$150, 點知楊醫生好好, 話呢d好簡單, 阿囡又由細到大都係佢到睇醫生 & 打針, 佢有晒record, 所以無收我錢呢~

大宅

我囝囝食完洒D藥都未好洒, 今晚會帶佢再去睇, 真心煩! 都咳左一個月, 你囡囡呢, 好返未, 醫生點講?

原帖由 gigayan 於 09-11-5 15:36 發表
係呀, 我地全家都睇佢

阿囡開學要填健康證明, 我睇開醫生拎落去俾佢填, 我預左要俾$, 因為人地都話要收$100-$150, 點知楊醫生好好, 話呢d好簡單, 阿囡又由細到大都係佢到睇醫生 & 打針, 佢有晒record, 所以無收我錢 ...

男爵府

原帖由 tungtung131 於 09-11-5 17:12 發表
我囝囝食完洒D藥都未好洒, 今晚會帶佢再去睇, 真心煩! 都咳左一個月, 你囡囡呢, 好返未, 醫生點講?

未呀, 岩岩婆婆打黎話佢仲有咳.... 不過就未食晒d藥, 今日婆婆"鄧"雪梨川貝俾阿囡食, 希望會好d喇......

醫生話佢之前未清, 又受感染, 所以咁囉..... 唉~ 星期六仲要去interview心儀既幼稚園, 宜家又擔心又緊張......

複式洋房

楊敏醫生

but I cannot find telephone # in 1083.
Can you sent telephone # by PM. Thanks a lot

複式洋房

地址:元朗康樂路7-11號康寧樓地下B1號地舖
電話:24794303

原帖由 而而銀銀 於 09-11-5 17:30 發表
but I cannot find telephone # in 1083.
Can you sent telephone # by PM. Thanks a lot

大宅

放心, 應該好快好返. 其實有一點我唔明, 我問楊醫生點解囝囝咳成個月都未好, 佢就話有兩種原因, 一係好似你囡囡個種病完又受感染, 二係佢氣管敏感, 咁都唔知我個仔係邊樣, 但都開左氣管敏感藥, 咁醫生有無開氣管藥比你囡囡呀?

原帖由 gigayan 於 09-11-5 17:20 發表

未呀, 岩岩婆婆打黎話佢仲有咳.... 不過就未食晒d藥, 今日婆婆"鄧"雪梨川貝俾阿囡食, 希望會好d喇......

醫生話佢之前未清, 又受感染, 所以咁囉..... 唉~ 星期六仲要去interview心儀既幼稚園, 宜家又擔心又緊張.. ...

首頁

尾頁

跳至