自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章

我朋友想買3尺x6尺單人床 及 tv櫃
請問邊間耐用d及平d??

海馬.....邊間shop多些陳列品款睇??
直銷傢俬......產品好唔好??
價錢邊間好d??
thx

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我自己未用過直銷公司產品,
不過聽好多朋友講,都唔係好得,
一分價錢一分貨,可以賣到咁平,
大家都心中有數D質素有幾好

大宅

海馬 vs 直銷傢俬的話就一定係海馬好啦! 起碼都有d保障.
直銷傢俬....你朋友如想看運氣好唔好的話就去買啦! 直銷傢俬....已經係一間黑店.

大宅

幫襯海馬好D, 我幫襯過直銷中心, 梳化唔駛一星期已開始爛, 當然質料差加埋我亞囝跳跳窄, 緊係C快D, 不過無想過一星期就爛, 中有買柜桶仔, 改做書架, D板及釘冚位置都有問題, 換完有換, 搬參C呀, 所以有得買現貨, 就一定CHECK清楚先走, 唔咪換參飽

希望每個人都開心, 健康, 善良!

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我在直銷買了2個腳踏皮箱, 是自取貨品, 包裝箱外貨品編號是一樣的, 回家後拆開包裝, 裡面卻是不同款色! 我沒拎去退, 因為很重, 算數。點知, 其中一個用了一星期, 個揭蓋較位就爛了! 這是上個月的事。

我fd今個月又在直銷買電視櫃, 但件貨送抵時, 玻璃角已撞爛了的, 於是要換, 佢地肯換, 但要等幾日。

直銷d質素真係差, 即使肯換, 對買家來說都係麻煩。

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 15週年勳章

直銷張書枱~~~d櫃桶唔岩位,路軌左右唔平均,仲有拉兩下就欄~~cheap到爆,全部庶渣木~~~

仲有個組合櫃又係咁,d櫃桶一拉就唔岩位~~~個五呎櫃熨兩下....d膠邊甩晒出來,望落去好似好結實.......又係庶渣木

真係吹賬

珍珠宮

我好驚呀, 我係直鎖到買咗張床呀....
好好過每一天......

大宅

好媽媽勳章

Wtf

子爵府

畀面勳章

乜直銷d產品有咁差?

我有幾位朋友用緊直銷"tv櫃"及"厚板衣櫃"及"鞋櫃"...
佢哋話.....ok喎!!冇爛

咁...我依家搬屋朋友想買3尺x6尺單人床 及 tv櫃
是否叫她幫襯海馬好d??
邊間海馬有多d款單人床 及 tv櫃睇呀?? (for九龍區)
海馬....價錢貴唔貴??
謝謝!!

大宅

我用過你講過兩間,仲買過”而家”.因為我係遊牧民族,所以買既主因係平, 三間質素都Ok,搬過兩次,”馬仔”既係好d.

原帖由 bobo721 於 09-12-6 23:33 發表
乜直銷d產品有咁差?

我有幾位朋友用緊直銷"tv櫃"及"厚板衣櫃"及"鞋櫃"...
佢哋話.....ok喎!!冇爛

咁...我依家搬屋朋友想買3尺x6尺單人床 及 tv櫃
是否叫她幫襯海馬好d??:surpris ...

子爵府

畀面勳章

原帖由 小熊帽 於 09-12-6 23:40 發表
我用過你講過兩間,仲買過”而家”.因為我係遊牧民族,所以買既主因係平, 三間質素都Ok,搬過兩次,”馬仔”既係好d.

咁....你起邊間馬仔買呀?? 你買是什麼產品??
我朋友用過"而家"---唔好用!
so...她唔想成日換傢俬,想買襟用d 單人床 及 tv櫃^^
請介紹邊間海馬陳列品多d款睇??
謝謝!!

瑪瑙宮

好媽媽勳章

海馬啦, 再唔係去翡翠 or 特格
話哂係實木麻 !!!

蔗渣個 d 木唔多掂架 .......

原帖由 bobo721 於 09-12-6 19:18 發表
我朋友想買3尺x6尺單人床 及 tv櫃
請問邊間耐用d及平d??

海馬.....邊間shop多些陳列品款睇??
直銷傢俬......產品好唔好??
價錢邊間好d??
thx

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

馬仔嘅床肉唔錯,梳化就唔得,買咗唔夠兩年d皮就捱唔住。

大宅

我屋企大部份家私都係馬仔買,
包括電視櫃, 布藝梳化, 油壓床, 大衣櫃,
木質好好, 好硬淨, 已經用左超過1年都完全冇問題.
另外仲有1大衣櫃係直銷買,
木質差, 個櫃裝好後"搖搖欲墜",
裝好後有幾個地方明顯"花左",
個師傅話:實有少少花架啦, 搬運同裝都會架啦!!
咁反正個櫃都唔洗見人, 我亦唔想麻煩就算數.
用左大約2,3個月就爛左掛衫果條"通".

其實馬仔間間舖都唔會放好多傢俬出黎,
佢有幾本書仔比你睇,
我果d都係睇書仔買,
實物同相一樣咁靚,
又平又靚, 極滿意.

大宅

千萬唔好去直銷買嘢,,我朋友係倘度做都叫我唔好買,,

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

千萬唔好去直銷,我最近先中左~~送黎話張梳化入唔到,要我+錢比佢地拆散,最後我叫佢送黎自己搬,容易入門~~

男爵府

我屋企個海馬sofa 用了超過8年仍十分好,

男爵府

Which 海馬最多衣櫃睇?

原帖由 chickenwing2006 於 09-12-7 00:01 發表
海馬啦, 再唔係去翡翠 or 特格
話哂係實木麻 !!!

蔗渣個 d 木唔多掂架 .......
http://www.tickercentral.com/view/59wk/l.png[/img][/url][/img][img align=right][/img][img align=left][/img]

珍珠宮

我覺得海馬會好d.
現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

子爵府

畀面勳章

原帖由 nana832 於 09-12-7 02:08 發表
我屋企大部份家私都係馬仔買,
包括電視櫃, 布藝梳化, 油壓床, 大衣櫃,
木質好好, 好硬淨, 已經用左超過1年都完全冇問題.
另外仲有1大衣櫃係直銷買,
木質差, 個櫃裝好後"搖搖欲墜",
裝好後有幾個地方明顯"花左",
個師 ...

請問你用電視櫃, 大衣櫃, 油壓床, 是否實木呀??
還是庶渣材料??
我朋友想買實木 (耐用幾年)

首頁

尾頁

跳至