跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章

舊的主題過2000啦, 我地大家搬新屋啦!
希望大家book mark呢條thread, 咁就算個topic去左第二版, 都好易搵得番.

剛剛呢一年小朋友升上小一, 大家都好忙, 冇咩時間上來傾.
希望考埋試, 暑假的時候, 大家多d上來傾啦!

Cheers!

link to previous topic
☆★☆★2004年9月BB會☆★☆★[Part 26]

珍珠宮

好媽媽勳章

phibow 發表於 11-6-7 10:05
哈哈, 我地要唔要係FB開返個0409BB群組

我都正在作戰中.............

大家有冇發現家下期未大考好似早左好多咁, 6月頭考完仲有成個月先放暑期, 個個月係學校有咩野作呢

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

phibow,
雖然個個都興玩fb, 不過我都係鍾意bk多一點.
anyway, 如果你真係開個0409的群組, 記住add埋我啊!

re: 早左考試
我的朋友覺得呢兩年好多學校怕好似前幾年咁有流感要停課, 所以提早考試.

珍珠宮

好媽媽勳章

webjen 發表於 11-6-7 12:03
係呀,一早考完試,仲成個月先放暑假! 我記得細個考完試就差唔多放 我地考完試會放早,只番半日!

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

webjen,
bk轉左版面, 我都係剛剛今日才發現你pm過我.

你家小姐幾時考完試? 考完試約來我家玩?

12/4轉左新印姐了. 新的印姐是家中獨女, 冇乜照顧小朋友的common sense ~

事例: 早4-5個星期有日比較熱, 我開左冷氣瞓. 第二朝星期日妹妹9:00起身, 我繼續睡. 我怕妹妹熱, 提阿姐話熱, 要開風扇比妹妹. 我瞓到11:00才起身, 見到阿姐真係聽話有開風扇, 但阿妹仲著住長袖睡衣. (個廳冇開冷氣) 我話做乜阿妹著住長袖, 佢話阿妹唔肯除. 大姐呀! 阿妹唔肯除你要氹佢先得架! 咁熱, 佢話唔除你就由得佢, 咁駛鬼你take care佢咩!

我現在15/16, 想換過個賓.

珍珠宮

amypekkle 發表於 11-6-9 09:46
phibow 發表於 11-6-7 10:05
哈哈, 我地要唔要係FB開返個0409BB群組

嘻嘻, 我唔識開群組
BK 同 FB 各有各好

係喎, 唔記得左早2年豬流感攪到滿城風雨TIM

珍珠宮

好媽媽勳章

phibow!

bk係唔係冇左舊的細細個smiley?

呀! 搵到啦! 我呢d老人家, 係鍾意舊野.

珍珠宮

amypekkle 發表於 11-6-9 10:03
phibow!

bk係唔係冇左舊的細細個smiley?

做咩我JACK

我反而好少用細的SMILEY WOR

珍珠宮

好媽媽勳章

phibow,
sorry sorry! 咁耐以來我都睇錯左呢個公仔, 以為好似"hi!"咁.
頭先你問我, 我才睇清楚, 個公仔原來"立"晒架撐.
sorry sorry!

其實我是想你!

珍珠宮

amypekkle 發表於 11-6-9 10:22
phibow,
sorry sorry! 咁耐以來我都睇錯左呢個公仔, 以為好似"hi!"咁.
頭先你問我, 我才睇清楚, 個 ...

呵呵, 我都同你

珍珠宮

amypekkle 發表於 11-6-9 09:55
webjen 發表於 11-6-7 12:03
係呀,一早考完試,仲成個月先放暑假! 我記得細個考完試就差唔多放 我地考完試 ...

我家小姐今日開始考試啦,星期二考完,唉!快快手手,考埋試唔好煩 考完試一齊出黎玩,好呀,有時我地都講起你地架!

嘩! 呢個姐姐 4 月先黎,依家又想轉,不如你比 d 時間 train 下佢啦,佢又唔係做 d 好錯o既事! 下一個又未必係好呢!
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

珍珠宮

phibow 發表於 11-6-9 10:25
呵呵, 我都同你先

呢度好耐無咁熱鬧

雖然都係得我地 3 個

我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

珍珠宮

好媽媽勳章

雖然姐姐唔係做錯一些好嚴重的事, 但係我就成日嫌佢冇"heart".

例如頭先講那天妹妹早起, 我繼續瞓. 我瞓醒時妹妹已起身2個鐘, 阿姐冇問過妹妹是否肚餓, 冇問我要安排咩早餐俾小朋友. 但係我就已經安排左早餐俾阿姐. 我於是話佢, 我就安排你的早餐, 但你自己有得食, 就唔諗下小朋友會否肚餓.

阿姐係踢一踢, 郁一郁.

phibow,
你現在的工人如何? 你對我是否再換工人有咩意見?

珍珠宮

amypekkle 發表於 11-6-9 10:58
雖然姐姐唔係做錯一些好嚴重的事, 但係我就成日嫌佢冇"heart".

例如頭先講那天妹妹早起, 我繼續瞓. 我瞓醒 ...

姐姐係一種冇又煩, 有更加麻煩動物

我家姐姐初時上班被我形容為一個有肉體的機械人, 佢唔係唔做, 只要你輸入極詳細資料比佢, 佢係可以做到, 但當你諗住佢做熟左比個簡短DDD指令佢, 就即時做錯比你睇...................

我家姐姐到家下我都覺得佢係冇HEAET去做好份工, 我唔換原因係.....換另一個都可能一樣係有肉體的機械人, 更又可能係更加衰, 我E+退化到係, 有個成年人在家睇住豆豆叮叮, 同有人煮野比佢地食, 對佢2個OK, 其他我要求唔會太高, 同費事激氣

你家姐姐, 我覺得可以再睇下, 比詳細而清楚指令佢, 睇下好唔好D, 同埋唔好要求佢地會有HEART, 佢地同好多香港80後一樣態度

珍珠宮

webjen 發表於 11-6-9 10:46
呢度好耐無咁熱鬧

雖然都係得我地 3 個

我地3個傾多D, 就吸引返D人回來

禁止訪問

珍珠宮

yhk329 發表於 11-6-9 16:45
原來這topic宜家轉左位又開左新part,等我報到先

珍寶珠今日都開始主科考試

嘩! 咁快教 2 年級,好進取 wor!

我今年係真正同 QQ 一齊放暑假,以前要番工陪唔到佢! 今年暑假都希望可以好充實,除左暑期班,希望我唔怕熱,日日同佢落街跳繩,打羽毛球,踩 Roller 啦!

大宅

回覆:☆★☆★2004年9月BB會☆★☆★[Part 27]

各位好呀:我個女都喺0409ka,因為之前唔見有媽咪傾計,所以無留言,而家嚟同大家say hi,我諗都唔遲掛!

amypekkle  Hi! 唔遲呀! 歡迎你一齊傾.  發表於 11-6-12 17:51

公爵府

回覆:☆★☆★2004年9月BB會☆★☆★[Part 27]

Hi,好耐無上黎傾計喇,大家好嗎?

公爵府

我呢個姐姐黎左差不多2個月,so far都ok,之前果個姐姐都ok架,不過俾我知道佢借財務公司錢,我都忍佢,因為佢各樣都ok,只要佢還錢我先會出糧俾佢,但佢最後都還不到錢要返回菲律賓,而我就不斷收財務公司的信和電話,雖然已經fax入境署的信去財務公司,但信已沒有再寄來,但電話還有打來,佢已經走左3個多月,上星期我老公還收到電話,真係煩

公爵府

大舊B已經不再大舊了

webjen  嘩! 真係唔同晒!  發表於 11-6-13 10:31
yhk329  在街見到一定唔認得了  發表於 11-6-12 18:12
amypekkle  嘩! 大舊B個樣唔好晒! 塊面扯長左, 唔再圓碌碌了.  發表於 11-6-12 17:52

男爵府

畀面勳章 貢獻勳章

回覆:katherine612 的帖子

好唔同

首頁

尾頁

跳至