自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

菠蘿超人 發表於 15-1-13 15:14
淘寶無得用8達通付款
same here

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

豬包ma 發表於 15-1-14 00:42
轉新機時,舊機電話通訊資料過唔到。用開三叔,copy相用手撥已經copy,但iphone冇這功能

...
三叔有時用手撥都唔係一次就得, 有時撥幾次先copy到, 但iphone襟兩個制就一定copy到囉
BK の 會員
Merry X'mas!!!

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

由三叔轉左新iphone, 發覺好用好多, 睇bk d youtube片都唔駛好似三星咁襟來襟去, iphone一襟就睇到片, iphone好多野都好自動唔駛set來set去, 好似開e-mail入面d file, 一開就睇到, 網上e-fax又係一開就開到, 以前三星要攪一輪先開到呢d.
BK の 會員
Merry X'mas!!!

大宅

Fion_Chan 發表於 15-1-13 13:58
可以完全唔用itunes 嗎?用icloud 做backup 得唔得,在PC 去icloud 取檔案?
其實有左 icloud 係可以唔經 iTunes, 我都唔知幾耐無開過電腦同 itunes

翡翠宮

IPHONE有好多好處, 但也有些點好似做唔到.

1) NOTIFICATION 燈仔. 我用NOTE, 可以SET 不同COLORS FOR 不同的APPS NOTIFICATION. (DEFAULT 綠色係LINE, 黃色KAKAO TALK, 藍色FACEBOOK, WHATAPPS 可以自己選唔同COLOR FOR GROUP CHAT OR 單對單CHAT)

2) 如用OUTLOOK CALENDAR AT HOME OR 公司, 可以SYNC去個S PLANNER到. S PLANNER自己又可以加自己私人APPOINTMENT. 唔駛SYNC去公司個CALENDAR到.

但NOTE真係冇IPHONE 咁穩定. 差好遠. 聽歌也是IPHONE好得多.

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:ychat600206 發表於 15-1-13 16:50

原帖由 chan803 於 15-01-13 發表
里弓做唔係幾巧喎

chan803    發表於 15-1-14 11:03

公爵府

iamlazy 發表於 15-1-13 15:15
我只知冇免費聽歌apps
用"天天動聽" 啦..

男爵府

回覆 chan803 的帖子

我用Note有後備電換,
用尿袋又麻煩又大舊真係怕怕,
不過依家o的新機部部都唔可以換電真係冇選擇...

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:豬包ma 發表於 15-1-14 00:42 轉新機

原帖由 塵大聞 於 15-01-14 發表
三叔有時用手撥都唔係一次就得, 有時撥幾次先copy到, 但iphone襟兩個制就一定copy到囉 ...
三叔都有㩒二制去copy

首頁

尾頁

跳至