夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

Winnieho1004 發表於 16-11-14 23:17
我想同一個女人,應該是有真愛的,確實非常難受⋯⋯所以很想放棄,但其實佢對我又很好的,很矛盾
...
與我一樣,真寧願叫雞,無愛情,少一點難受

大宅

menisliar 發表於 16-11-14 23:27
與我一樣,真寧願叫雞,無愛情,少一點難受

非常認同

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

Winnieho1004 發表於 16-11-14 23:17
我想同一個女人,應該是有真愛的,確實非常難受⋯⋯所以很想放棄,但其實佢對我又很好的,很矛盾
...
你真係睇高左隻雞,十幾廿歳女就算俾佢讀完中專,
每日工作八小時都係搵二千,
如果有少少姿色,搵件港佬,
至少收多3倍仲有食有住,
佢地當打工嗻,
所以第一次是交易,
第二次也是交易,
你C6付錢,隻雞提供服務,完。
如果你C6愛隻雞,晨早2011年就離開你啦,
你C6心知邊個才可以相伴到老,
你要俾D信心自己,
人誰無過?俾次機會大家吧。

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

...

他對你也是真愛。他愛小三是一定的,但愛你應該多好多,他是咸濕、多情。如果他真的很愛小三相信已經不在你身邊,現在他隔天回港真的很累,但他仍然為你做。事情發生只有兩個月,如果你還愛他就慢慢用時間沖淡傷痛。

男爵府

menisliar 發表於 16-11-14 23:00
日常對自己好好,但又親耳聽過C6說從不愛過自己,只係為虧欠,其實只係愛小三一個,仲可以忍受嗎?我每日 ...

我冇親耳聽過,但比我睇到佢地d wechat 對話,我C6同小三講小三係佢一生中最愛,又想小三做佢真正既老婆.....我每次一諗番,自己就好難過,我C6被我踢爆之後就話呢d係玩,但我吾相信囉,佢地10年前曾經開始過,10年後又再一齊,我吾敢講佢地有冇感情,但只少我認為佢地係有過「愛」,並不是我C6所講既玩玩下......

公爵府

venus2014 發表於 16-11-15 08:06
我冇親耳聽過,但比我睇到佢地d wechat 對話,我C6同小三講小三係佢一生中最愛,又想小三做佢真正既老婆.. ...

男人真是好花心。但說到小三是他一生至愛這點就不可信,如果真是咁愛就一早走了,氹女仔什麼也說得出,但行為和實際上,他是在你身邊。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

venus2014 發表於 16-11-15 08:06
我冇親耳聽過,但比我睇到佢地d wechat 對話,我C6同小三講小三係佢一生中最愛,又想小三做佢真正既老婆.. ...
佢如果真係愛小3,晨早同你離婚再同小3一齊了,
佢同小3甜言蜜語係為左上床,
要免費扑野,至少要氹下人呱,
你唔需要上心。

小3不外乎中港職業人士丶中女丶人妻,
唔係為錢就係想人錫,
男人衰咸濕就一定,
但你C6衰左都唔努力補鑊就好難忍,
你先鞏固自己經濟,
等仔女大D,
都原諒唔到C6就閃,
唔需要難為自己。

子爵府

soso1227 發表於 16-11-15 10:22
佢如果真係愛小3,晨早同你離婚再同小3一齊了,
佢同小3甜言蜜語係為左上床,
要免費扑野,至少要氹下人呱 ...

點解唔可以兩個都愛?
一定要用離唔離婚去肯定對方一定愛自己多d?
一個人唔可以變心?
我唔係支持出軌
不過我接受左一個人好難愛一個人一世
最後係埋一齊都唔係愛
我唔會否定我ex係愛個第三者
我考慮的是自己
一份感情可唔可以同人分
未經本人同意,請勿轉載內容!

公爵府

eggpudding 發表於 16-11-15 11:06
點解唔可以兩個都愛?
一定要用離唔離婚去肯定對方一定愛自己多d?
一個人唔可以變心?

我對愛情是非常自私的,我專一愛佢,無可能同時愛兩個或以上的男人,接受唔倒佢唔專一。對我來說不自私的不是愛情,是感情。我亦是愛情至上的小女人,相信到80歲都接受唔倒

子爵府

小小bb 發表於 16-11-15 11:45
我對愛情是非常自私的,我專一愛佢,無可能同時愛兩個或以上的男人,接受唔倒佢唔專一。對我來說不自私的 ...

就係因為我自私
所以當日我親手送佢出去
之不過,唔係每個人一樣
有好多人可以一心幾用
我反而學習尊重佢改變
接受我倆之間的感情改變無謂勉強
未來人生好長
我可能都會有唔同睇法
呢一刻我都係堅持一心一意
未經本人同意,請勿轉載內容!

大宅

soso1227 發表於 16-11-15 01:53
你真係睇高左隻雞,十幾廿歳女就算俾佢讀完中專,
每日工作八小時都係搵二千,
如果有少少姿色,搵件港佬, ...
你點醒左我,其實佢真係2011年就可以走,佢話自己有努力抽身離開小3,所以2013~2014那段時間已沒有一齊,直至2015,小3抱著朋bb回來....佢想幫佢...

我真係要俾啲信心自己先得....多謝你

大宅

小小bb 發表於 16-11-15 06:27
他對你也是真愛。他愛小三是一定的,但愛你應該多好多,他是咸濕、多情。如果他真的很愛小三相信已經不在 ...
多謝你,我會加油,近來人變得好憔悴,因為成日喊,現在要改變心態,努力

公爵府

Winnieho1004 發表於 16-11-15 12:25
你點醒左我,其實佢真係2011年就可以走,佢話自己有努力抽身離開小3,所以2013~2014那段時間已沒有一齊,直 ...

2015年是純比錢?還是又發生關係?

大宅

小小bb 發表於 16-11-15 13:07
2015年是純比錢?還是又發生關係?

佢工廠跟小3家很近,我諗應該兩樣都有,但我證實唔到,我問佢,佢當然會話無發生關係啦,只是比錢幫人,不過果份工已經無做,所以現在要特登過去先會到見到小3....

我相信佢現在真的沒有見小3,因為佢隔日就回香港...

我興幸佢舊公司執左,佢無得做,呢段關係叫做暫停左,唔知係咪天意.....不過以後怎樣都未知...

公爵府

Winnieho1004 發表於 16-11-15 13:31
佢工廠跟小3家很近,我諗應該兩樣都有,但我證實唔到,我問佢,佢當然會話無發生關係啦,只是比錢幫人,不 ...

錢銀要看緊。他可以為小三交租住近佢。大陸人工好低,真是3000就足夠包二奶!

大宅

小小bb 發表於 16-11-15 14:16
錢銀要看緊。他可以為小三交租住近佢。大陸人工好低,真是3000就足夠包二奶!

...
我都知如果佢地想繼續,小3又可以搬到我老公現在新工作地方,不過,佢暫時俾新老闆夾住所有時間,應該無時間攪這些,而且佢是個要面子的人,應該會顧及印象,不想老闆知佢小3住附近,除非佢新老闆都會呢類人啦.....

公爵府

Winnieho1004 發表於 16-11-15 14:25
我都知如果佢地想繼續,小3又可以搬到我老公現在新工作地方,不過,佢暫時俾新老闆夾住所有時間,應該無時 ...

在大陸的男人形象就是有小三、小四、包二奶!沒有大驚小怪的,我老公要面得更厲害,結果佢覺得這樣才更有面

公爵府

Winnieho1004 發表於 16-11-15 14:25
我都知如果佢地想繼續,小3又可以搬到我老公現在新工作地方,不過,佢暫時俾新老闆夾住所有時間,應該無時 ...

如果真心改過,是不可能繼續比錢小三,還要買禮物?這都是博好感的表現

大宅

小小bb 發表於 16-11-15 14:29
如果真心改過,是不可能繼續比錢小三,還要買禮物?這都是博好感的表現
...

他的解釋是曾經一齊,現在見小3做了單親媽媽,沒經濟能力出外打工,自己又負了他,所以有能力就幫一下,其實我知道後都好難接受,所謂幫其實也包含愛在裡面,所以當初知道時,已經同佢講離婚,但見他為我做的一切去挽救,又好像不是不愛我.....

別墅

soso1227 發表於 16-11-13 17:48
回覆 menisliar 的帖子

當你C6係老闆會不會令你好受一點?你C6溫左隻雞5年都唔俾佢坐正,最大嘅原因係隻雞 ...

我觉得这位姐姐分析得好清晰、我很佩服你的思维、做个朋友吧、好向你讨教!

首頁

尾頁

跳至