自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

saladhk 發表於 22-1-10 12:47
林鄭早前已經暗示咗唔會連任, 阿爺亦都唔會畀佢連任, 唔明你哋点解成日話佢會連任, 反對佢連任, 你哋見到 ...

除左cy, 個個特首都連任過喎

珍珠宮

睛靈勳章

回覆樓主:

呢啲三煞位邊個肯做?

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

jollyma 發表於 22-1-11 04:02
呢啲三煞位邊個肯做?

我又唔擔心,冇人做咪等中央派人黎做囉,最緊要林鄭唔好連任。

公爵府

林鄭早前已經暗示咗唔會連任, 阿爺亦都唔會畀佢連任, 唔明你哋点解成日話佢會連任, 反對佢連任, 你哋見到 ...

吓?除咗cy邊個無連任?
如果林鄭唔想連任,以佢一貫做法唔會公開指責官員。

公爵府

saladhk 發表於 22-1-10 12:51
阿爺不嬲都唔會出聲, 一國兩制吖嘛, 一向都係畀你哋自己管治, 係你哋班友管治唔掂, 搞到七國咁亂, 阿爺先 ...

阿爺點會唔出聲呀?
你活喺咩世界呀大佬?

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

ChingYee123 發表於 22-1-7 20:24
今次好似全世界都爆喎,仲爆得嚴重過之前好多。美國日日一百幾十萬人碓診,大多數國家都日日創新高!

香港 ...

今次國泰事件、根本就是漏洞、政府官員失職、但到今日未見到有部門或官員問責~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

emilylam 發表於 22-1-7 23:08
5大訴求有無要佢落台? 無。
反對派知林鄭對佢哋無威脅,有林鄭在位,對反對派更有利, 林鄭一直龜縮
...

x 2

絕對同意~

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

野原美冴 發表於 22-1-8 12:16
我認為任何人做特首都一樣, 表面上特首話事, 實際上阿爺垂簾聽政。

黑暴之所以發生、層面那麼廣泛、就是阿爺對香港完全不理、真正港人自治、結果一塌糊塗、種容反對派聯同外國倒亂香港、直接近年阿爺出手、香港才安靜下來~

支持阿爺在背後、監督香港施政~

買基金真係好傷

子爵府

saladhk 發表於 22-1-7 12:46
唐英年應該興幸避過一劫, 佢少爺仔都唔知受唔受到俾幾乎全香港人咒罵
...

佢條命係生得好好

珍珠宮

政府一盆散沙
香港未來真無言
萬物皆空,因果不空

子爵府

小ice 發表於 22-1-8 13:20
黃人5大訴求入面真是無叫特首落台喎 反對派還在時,又真是好少叫林鄭落台,和cy在位時很唔同,反 ...

毒果黃媒都冇攻擊林鄭同佢一家啦,有冇見過林鄭兩個仔同佢老公俾人起底?可能自己友嚟咪手下留情啦。cy就最慘,成家俾人起底攻擊

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

小華子 發表於 22-1-11 05:18
吓?除咗cy邊個無連任?
如果林鄭唔想連任,以佢一貫做法唔會公開指責官員。

佢一貫做法,係唔會公開指責自己提攜嘅官員/心腹親信(先有黑暴、黃議員嘅非法集結、後有腦瘤莊犯限聚令酒吧開會,前年有居家隔離漏洞、上年有領使確診家屬外出遊玩、近期有尊貴人員、金融高層免檢確診、妮歌潔曼團周圍走及shopping,之前無散播入社區只係好彩,今次第5波疫情,對自己有份監管嘅惡曬機組人員轄免隔離漏洞及違規,造成社會經濟重大損失、嚴重影響市民民生卻欲蓋彌彰)

今次史無前例快狠準公開指責,無犯限聚令參加私人聚會嘅愛國官員建制議員,巴不得除之而後快,幸好政務司司長,保安局局長不在場,否則……

由政務司司長一職,升唔到自己提名嘅人,變咗比加超,被斷一臂已感深深不忿,正好趁此機會,鋪路為準備提升泛黃愛將兼任多職「聶先生」嘅官階仕途

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

貪曾咪連任做咗2屆囉!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章 食得好勳章

佢搞到香港日日暴動仲想連任??依家個個移民都係因為佢!!

水晶宮

大力大力 發表於 22-1-11 05:21
今次國泰事件、根本就是漏洞、政府官員失職、但到今日未見到有部門或官員問責~
...

黃人+黃媒+黃鄭大力幫手轉風向,向愛國建制落重刀,今次快狠準,又唔見黃鄭向自己手足陳肇始等自己派系開刀?咁耐以來 一句都無鬧過陳姑娘和一派黃高官(自己請番嚟點會鬧) 應大力鬧唔鬧,國泰應告唔告

男爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

回覆樓主:

因為佢防疫政策嘅漏洞,搞到現時百業蕭條,但都拒絕向市民道歉。佢憑乜再做特首呀。 見到佢就憎。

侯爵府

goodsnooky 發表於 22-1-7 12:17
係唔係真的一無是處,全部一個都唔可以留低?咁搵邊個做?起碼我會希望鄧局長和李局長留低!
...

上埋鋪排 鄧局 應該會

水晶宮

bobo05 發表於 22-1-13 14:29
因為佢防疫政策嘅漏洞,搞到現時百業蕭條,但都拒絕向市民道歉。佢憑乜再做特首呀。 見到佢就憎。
...

十分同意! 佢從來都唔會道歉一句

同澳門特首差得遠,澳門特首有承擔,愛民如子,香港呢個特首太自負,黑人憎

首頁

尾頁

跳至