時政擂台

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

加菲貓3 發表於 23-8-30 12:12
關我鬼事,去既人自取其x.

你當人地係外家,人地當你係螻蟻

但各大網民回覆真係好。。。。。仲當日本係聖人,讚佢哋誠實,等等

男爵府

垃圾日本人,
更垃圾係果班排隊吃日本野吃到上新聞的香港人,
自己唔攞來賤,
人地日本仔點會踩得就踩。

子爵府

20162016 發表於 23-8-30 19:49
咪係,仲要話返家鄉,明明係唔知醜去認親認戚,講完又話係講笑,真係衰上加衰!無恥到極點!
...

最憎人用返家鄉來形容去日本,根本佢地想移去日本人地都不歡迎,只想要佢地口袋的錢

男爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

日本官員一向都賤,不過都要有一班人自稱日本為鄉下嘅人甘心命抵比人玩,佢地先會咁串,佢地心諗你自己坐飛機奉獻埋黎比我玩比我侮辱之麻,有本事你地咪唔好黎囉。佢地咁鐘意日本,我萬分同意佢地做法呀!果班‘’日香人‘’一落地直接去福島核電廠住仲要食核壽司

侯爵府

2024年龍年勳章

Giant 發表於 23-8-30 12:16
係,日本人係賤,但某D香港人甘心俾賤人睇唔起和愚弄仲要say thank you就係犯賤囉;為咗去玩甘心lai鞋底, ...
冇錯,-於願者上鈎,賓主盡歡——雙贏

侯爵府

回覆樓主:

中國根本就未解禁日本旅遊佢識嘅中國遊客,其實係講緊香港人。
唔好再神化日本啦,日本人一向虛偽、排外,佢哋咁自私有問題嘅食品梗係出口啦,點會自己享用呀,醒下啦。

珍珠宮

畀面勳章

carolwongmama 發表於 23-8-30 23:27
日本人根本好憎中國人(當然包括香港人),表面好有禮貌,轉頭就咒罵緊你,假到冇朋友,依家明侮辱我地,睇下 ...

日本仔唔講得上憎恨中國人,因為日本仔從來唔會尊重人,無當過其他民族是人,虛偽就有,日本地理位置跟佢地人格一樣,有先天缺陷,火山地震多,佢地超羨慕中國擁有的資源,想據為己有,認為中國人妨礙佢地侵佔一切,要殺之而後快,但又唔諗下自身,無咁大個頭戴咁大頂帽,不自量力,所以日本仔野心不會滅,有如此貪婪殘暴鄰居,是一個極大隱憂,中國應要在強大之時打殘日本仔,免佢地再踐踏我國土,殘害我國民

公爵府

認識瑞士牛牛第三回

回覆樓主:

鄉下啲人好真架!一定假扮,講呢啲野一定係大陸人扮既
嚇我唔到

子爵府

賤格

子爵府

ching070707 發表於 23-8-31 07:08
鄉下啲人好真架!一定假扮,講呢啲野一定係大陸人扮既
嚇我唔到
...

係喎…有班人係鍾意盲撐,佢地一定好開心有免費褔島海鮮食

公爵府

認識瑞士牛牛第三回

SeptKid 發表於 23-8-31 07:16
係喎…有班人係鍾意盲撐,佢地一定好開心有免費褔島海鮮食

試咪試囉!嚇我唔到既!夠大灣區啲癈核勁 比地溝油恐怖

#曲

男爵府

ching070707 發表於 23-8-31 07:20
試咪試囉!嚇我唔到既!夠大灣區啲癈核勁 比地溝油恐怖

我有朋友真係咁同我講

男爵府

wlea 發表於 23-8-30 12:06
真賤格

估下移居咗去嘅伊麵及所謂嘅萬人迷金x武,會唔會繼續奶鞋底繼續居住落去

伯爵府

比人咁講, 仲去嘅話, 就自取其辱

子爵府

canies 發表於 23-8-30 13:31
真係有骨氣啲,中國遊客千祈唔好去日本。

放心,一開放比中國遊客,即刻湧去。

珍珠宮

熱血勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

仲去日本嘅人自願被侮辱,佢哋自己抵死 ,去啦食啦返鄉下啦,人哋當你傻仔咋

男爵府

2023年兔年勳章

小肥兔 發表於 23-8-31 07:01
日本仔唔講得上憎恨中國人,因為日本仔從來唔會尊重人,無當過其他民族是人,虛偽就有,日本地理位置跟佢 ...
日本仔用毒最叻,咁多年可能製出好多生化武器,日本不可不防,係韓國咁癲痴埋去

珍珠宮

衰退30年還唔夠,日本一定自食其果,時間會證明一切!

子爵府

catiou627 發表於 23-8-31 08:17
放心,一開放比中國遊客,即刻湧去。

退團喎?

內地旅業紛叫停日本團 退團退機票增 有旅社料難「十一」成行

https://news.mingpao.com/pns/%E4%B8%AD%E5%9C%8B/article/20230830/s00013/1693333382055/%E5%85%A7%E5%9C%B0%E6%97%85%E6%A5%AD%E7%B4%9B%E5%8F%AB%E5%81%9C%E6%97%A5%E6%9C%AC%E5%9C%98-%E9%80%80%E5%9C%98%E9%80%80%E6%A9%9F%E7%A5%A8%E5%A2%9E-%E6%9C%89%E6%97%85%E7%A4%BE%E6%96%99%E9%9B%A3%E3%80%8C%E5%8D%81%E4%B8%80%E3%80%8D%E6%88%90%E8%A1%8C

內媒稱一些中國公民赴日本旅遊開始退團
https://www.bastillepost.com/hongkong/article/13276530-%E5%85%A7%E5%AA%92%E7%A8%B1%E4%B8%80%E4%BA%9B%E4%B8%AD%E5%9C%8B%E5%85%AC%E6%B0%91%E8%B5%B4%E6%97%A5%E6%9C%AC%E6%97%85%E9%81%8A%E9%96%8B%E5%A7%8B%E9%80%80%E5%9C%98

別墅

回覆 Stella.b 的帖子

教育出偏,所以大部分人都有問題

首頁

尾頁

跳至