自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

佢,算把啦

珍珠宮

kittylam 發表於 24-2-20 00:20
點解你成日中意用國家領導人黎同香港特首比較?點解禮貌接待係做多咗?就算好似你咁話接待禮儀比預計升級 ...

我覺得你好唔理智!我都好反感美斯接job收錢又冷待球迷,我啲舊帖都有鬧過佢!佢去日本落場,跟住比大陸封殺,我都有話佢抵死。我都覺得佢咁唔中意就應該一早唔好嚟!

但我真係唔認同香港有必要咁高規格去接待一個波佬,這個觀點並不代表我唔尊重唔愛香港,而係我覺得咁做反而會自降身價!但你嘅解讀以及對我嘅指責就係總之唔認同你嘅觀點就等如唔尊重香港,接受被辱。喺我角度,波佬就係波佬,波佬嘅基本層次只如何應對球賽球迷,我唔會期望波佬會有層次嘅表現,當然,有就係bonus

子爵府

2024年龍年勳章

珍珠宮

czl115 發表於 24-2-20 07:28
唔知呀,好似話仲傾緊,有4個地方可選擇,但我估應該都無中國咁好招呼又好賺錢,本身杭州市比賽都係阿根廷 ...

佢道歉之後恢復比賽都唔出奇架,因為我地局外人永遠睇唔到內裡嘅經濟利益。(唔好講到只有阿根廷方有利益,中國辦大型活動都可能有經濟效益)

珍珠宮

笨!越描越黑!
倘若,直接承認合約收款分贓不均導致,雖然小家,還可以敬為漢子。
現在真的是此地無銀三百兩,腦殘!佢個經理人炒得!

侯爵府

睇佢往績佢所謂對中國嘅特別感情大部份係藐視,對日本應該係持相反態度

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

redhot 發表於 24-2-20 07:47
我覺得你好唔理智!我都好反感美斯接job收錢又冷待球迷,我啲舊帖都有鬧過佢!佢去日本落場,跟住比大陸封 ...

我好理智啊,你就係缺乏咗榮辱感,唔可以話你錯,香港好多人都冇,你而家仲係覺得係特首嘅錯,錯在禮貌太過,畀人落面係自找,特首點解會去,佢哋之前係點傾點安排根本就唔清楚,總知個霉屍係有目的黎玩野,你居然話可以理解一個無恥之徒 ,都好嘅畀香港人知道,係西人眼中香港什麼都不是,包括之前加拿大個白人女人道歉到冇提香港。

男爵府

kittylam 發表於 24-2-20 09:25
我好理智啊,你就係缺乏咗榮辱感,唔可以話你錯,香港好多人都冇,你而家仲係覺得係特首嘅錯,錯在禮貌太 ...
我睇哂你既留言, 完全明你講咩, 我極同意你所說的, 今次既活動係香港既大型活動, 香港本來有份資助, 而在我心中美斯並唔係只係一個波牛, 佢已經係好多人既偶像 (利申: 我唔睇波的), 因此, 特首出席今次活動, 我唔覺得有問題, 係尊重既表現, 尊重場合尊重球隊, 但竟然受到此等對待, 仲要有人話係自找! 呢一點, 我真係極不認同, 唔怪得香港好多人愈來愈無禮貌
我諗我就係你所講, 有榮辱感, 我唔係球迷, 但我都好嬲, 感受到不被尊重!

男爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

正宗過街老鼠!

洋房

sugarbean 發表於 24-2-20 06:57
佢唔好講到腳傷香港都要佢落場咁,係佢態度衰引致。碧咸嘅舉動已經話比香港知佢係專登,所以碧咸喺香港有補 ...

同意你話【佢講到腳傷香港都要佢落場咁!】

香港球迷不是要你傷腳都落場,吾好屈香港球迷,貓屎係你衰態度呀,,而家拍D咁嘅片,愈描俞黑,貓屎你認錯先啦,講咁多!

大宅

我fb YC帶緊方向話係AI片黎,但明明係messi自己微博post架喎.....

珍珠宮

如果佢答因為聽咗賽前暖場嘉賓唱歌而唔舒服同想嘔,我相信大部分人會接受佢道歉!

Ryanma    發表於 24-2-20 11:36

瑪瑙宮

大廚勳章

ic310 發表於 24-2-19 21:55
美斯在微博表示,想通過此影片澄清一些事實,並再次感謝所有前來中國香港支持他和球隊的球迷們,感謝大家的 ...

咁又幾勁喎,講到好似好嚴重,但係幾日之後去到東京又跑又跳又踢都得喎,咁就唔驚傷勢加劇?
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

珍珠宮

kittylam 發表於 24-2-20 09:25
我好理智啊,你就係缺乏咗榮辱感,唔可以話你錯,香港好多人都冇,你而家仲係覺得係特首嘅錯,錯在禮貌太 ...

調轉講,我覺得香港有你呢種咁唔理智民嘅人先危險,極度自卑自貶,然後戫咩衰咗就成日期望阿爺出嚟撐,完全不動腦筋諗下自己點想做得完善啲唔好比位人入。

子爵府

真係尊重嘅
明知球迷一心想睇你
行出黎講兩句野都好呀
咁兜路唔握手又點計?

子爵府

我覺得佢本人真係唔志在,所以當日選擇最hea 的方法;而家應該係知道拖累了美國隊波同埋阿根廷隊波,所以出來嘗試補鑊。
再加上名人要reputation,而家佢狂比人批評不尊業(包括外國媒體),千年道行一朝喪,都要補救一下,唔係點維持「好好先生」。
如果佢係合理,相信好多踢波名宿都會出聲撐佢,話咩傷左真係冇辦法呀之類。而家冇人企佢果邊,其他來HK
踢賀歲波的名宿都表現friendly、專業,呢個球王品格更加被比下去。

珍珠宮

Shellyxlk 發表於 24-2-20 08:05
睇佢往績佢所謂對中國嘅特別感情大部份係藐視,對日本應該係持相反態度
...
係囉,對中國有特别感情呢句我笑左,佢又講得啱喎,真係由心發出嚟咁藐視,戲都唔交,特別到呢...

珍珠宮

redhot 發表於 24-2-20 11:11
調轉講,我覺得香港有你呢種咁唔理智民嘅人先危險,極度自卑自貶,然後戫咩衰咗就成日期望阿爺出嚟撐,完 ...

我講事實就自卑自貶 ?比西人呃完錢落完面仲覺得係香港自己問題嘅思維叫乜?
隻霉屍所謂道歉有提香港?個白人女人有提香港?好似你呢d香港人先最中意自作多情,覺得西人會對香港特別對待,覺得香港人好受歡迎,都話你冇榮辱感啦仲唔認 ,香港人出名多自私反骨仔,有榮辱感唔係出事求中國撐,係自己人被外人侮辱就應該發聲,唔係好似你咁比西人踩完仲話係香港嘅錯特首嘅錯

珍珠宮

呢條片錯重點,佢應該拍片解釋嗰日點解啞咗同埋通緝犯咁避鏡頭,合理嘅咪原諒你囉

珍珠宮

Tobbyy 發表於 24-2-20 11:22
係囉,對中國有特别感情呢句我笑左,佢又講得啱喎,真係由心發出嚟咁藐視,戲都唔交,特別到呢... ...

好憎中國但又好愛人民幣嘅特別感情

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊