興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

子爵府

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

我有時無lala聞到燒香的味道, 係咪XX係附近呀?
很想知道,追夢的人是如何踏出第一步?

子爵府

點解會有陰陽眼?

COFEE  先天,後天,人手加工,三種  發表於 12-5-21 22:30

伯爵府

回覆:陰陽眼

講下我唯一一次見到。當時我係小學五六年級度,去黃宜洲宿營。咁黃宜洲係一個四面環海嘅島仔,佢嘅建築係依山而建,周圍好多樹嘅,特別係飯堂附近好多蕉樹,仲有個涼亭。

咁有一日黃昏落大雨已天黑,我要經過飯堂附近去禮堂。我一望去涼亭度見到個著唐裝衫嘅伯伯喺度抖涼。

當時唔識驚,無為意繼續行。之後諗番,成個島都係camp site唔會有其他住,特別係老人家mouth:mouth:mouth:

水晶宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:+本帖最後由+melonfans+於+12-5-21+15:40+

原帖由 melonfans 於 12-05-21 發表
點解要請走佢地?佢地係賭場打工架

bbfish1992    發表於 12-5-21 18:34

珍珠宮

hinwaimama 發表於 12-5-21 17:11
點解要請走佢地?佢地係賭場打工架

我吾係指賭場, 如果有野跟咗返屋企, 好似你話個打更佬, 你點請走佢架?

侯爵府

畀面勳章

引用:Quote:hinwaimama+發表於+12-5-21+17:11+點

原帖由 melonfans 於 12-05-21 發表
我吾係指賭場, 如果有野跟咗返屋企, 好似你話個打更佬, 你點請走佢架?
有師傅真係趕得走架!

水晶宮

醒目開學勳章 大廚勳章

melonfans 發表於 12-5-21 17:17
無惡意既,我會由得佢,佢地好多時仲會幫返你轉頭,
擺明只係想拎著數既,我會買d野燒比佢,
同佢講唔好再跟住我,無好處~

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由 melonfans 於 12-05-21 發表

原帖由 PAYESI 於 12-05-21 發表
有師傅真係趕得走架!
呢排會突然間覺得毛骨聳然,頭皮發麻,就算曰光曰白行行下街都會發生,个種感覺只係一刹那,究竟會吾會係同o2野有接觸呢?

超級特務    發表於 12-5-22 09:49
典解茅lala又要禾千名

侯爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+PAYESI+於+12-05-21+發表有師

原帖由 三順 於 12-05-22 發表
呢排會突然間覺得毛骨聳然,頭皮發麻,就算曰光曰白行行下街都會發生,个種感覺只係一刹那,究竟會吾會係同 ...
有可能轉天氣你冷親呢

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由 三順 於 12-05-22 發表呢排會

原帖由 PAYESI 於 12-05-22 發表
有可能轉天氣你冷親呢
鬼馬丫你

典解茅lala又要禾千名

侯爵府

畀面勳章

三順 發表於 12-5-22 10:48
鬼馬丫你
哈哈, 不過你個情況除左冷親之外, 都幾大可能性係有野經過.

珍珠宮

hinwaimama 發表於 12-5-22 03:29
無惡意既,我會由得佢,佢地好多時仲會幫返你轉頭,
擺明只係想拎著數既,我會買d野燒比佢,
同佢講唔好再跟住我 ...

話說我第1次聽到, 就係n年前同男友, 依家老公去澳門xx神話酒店住咗1晚, check out走, 入lift 嗰時, 聞到一陣CD 香水味, 我突然諗, WOW....仲有人搽呢隻香水?! 跟住成個下午都好頭痛, 以為自己冷親!

嗰晚返到屋企, 嗰時我1個人住, 原來有3隻跟咗返屋企, 2男1女, 真係好似人鬼情未了咁, 好大聲係我耳邊嗌, 真係無教好訓, 精神衰弱, 頂吾順, 去咗C6屋企住咗2日, 佢又無跟住嚟!

去咗衣紙舖, 老細送咗道符畀我, 係錬咀, 咁就走咗!

超級特務    發表於 12-5-22 12:57

珍珠宮

PAYESI 發表於 12-5-21 20:52
有師傅真係趕得走架!

有時真係吾知去邊度揾C父!

大宅

melonfans 發表於 12-5-21 15:22
你係咪講威xx人?

我嗰次就係去永x, 新開嗰時, 都吾多人! 我入去玩大細, 我不嬲第6感都幾強, 一埋位, ...

Wa, very envy. You can win lottery if u want, and can use yr power to avoid bad things. Such a good gift. I wish I had this 第6感, then will definitely concentrate to win lottery. My theory is that rich people are lucky or actually they have 第6感 so get attracted to good things and naturally avoid bad things.

珍珠宮

meejh 發表於 12-5-23 00:03
Wa, very envy. You can win lottery if u want, and can use yr power to avoid bad things. Such a go ...

可以集中一段短時間! 我又吾係好鍾意咁樣揾錢, 玩好少錢! 有嘅人都知, 吾可以靠呢樣野揾食, 我有時都係試下d six sense!

大宅

22May 發表於 12-5-21 16:04
我有時無lala聞到燒香的味道, 係咪XX係附近呀?

Yes yes ah this happened to me, very seldom, at the strangest hour. I remember once was late at night when I get ready to sleep, and once early in morning. I guess early in morning no big deal, as people normally 燒香 first thing in morning, just that my windows were closed and had air con on.

子爵府

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆 meejh 的帖子

我有BB的時候成日聞到. 而家就間中聞到.
很想知道,追夢的人是如何踏出第一步?

別墅

我到黎聽故仔先.......
除了現在,別無時間。不要回味已經結束的過往,也不要期待尚未到來的明天,盡可能地活在此時此刻。

水晶宮

熱血勳章 畀面勳章 大廚勳章

引用:但佢地從來冇食香架 +

原帖由 PAYESI 於 12-02-29 發表
但佢地從來冇食香架
我見唔到但可fell到

水晶宮

熱血勳章 畀面勳章 大廚勳章

引用:銅鑼灣sogo日光日白過馬路都仲有呀!有時唔

原帖由 PAYESI 於 12-02-29 發表
銅鑼灣sogo日光日白過馬路都仲有呀!有時唔好似為係夜晚先走出嚟。七月節又真係幾多架。清明節就到啦。又係 ...
你有冇見到過以前三越果個日本木偶係咪真你郁架

首頁

尾頁

跳至