懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

公爵府

好媽媽勳章

唔駛羨慕,係我阿豆b太粗魯之嘛,我無睇到,但摸到,可能我個女凸出黎既時間比較耐卦,我好易就摸到係乜,我老公都摸到架,最有趣係有次摸到圓形既野凸出黎(拳頭仔),又有次係好大面積甘凸出黎(係佢個身,約20cm)…我憑呢d經驗架咋…其實手/腳幾易分
原帖由 cinderella_mama 於 09-8-7 09:31 發表
我都想睇到係手定腳定頭啊... 好羨慕啊...

公爵府

好媽媽勳章

證明你盤骨已經開左啦,所以阿b調左頭!對你黎講,依家應該陀得幾舒服,對嘛?
原帖由 awesomeada 於 09-8-7 10:38 發表

咁我重有1週多d~~不過亞b巳經調左頭喎~~

公爵府

好媽媽勳章

我豆b真係好勁,我每晚訓覺訓向左既時候,豆b就會用力踢到我d被、三角墊識郁,我初初同老公講,佢唔信(因為我平日係娘家住,禮拜六、日先返自已屋企),之後上個禮拜六、日我訓向左,叫老公將隻手放係我個肚同床中間感覺下 點知無幾耐,豆b已經用佢對腳仔連環踢老公la,老公話摸到豆b佢對腳仔(因為凸左出黎!)
原帖由 catecat 於 09-8-7 11:03 發表

豆b咁勁呀^^
我有次臨瞓覺摸到成隻手臂連手踭凸晒出黎
果刻好興奮想話比c6知
但係睡魔急call
跟住瞓醒個印象好模糊
已經攪唔清自己係咪發夢
後來我問朋友佢話未試過咁
而我之後都未有再摸到
所以我諗自己九成都係 ...

複式洋房

嘩!你個b好勁呀, 我個b成日恰我, 我一叫我老公摸個肚就靜哂完全唔郁, 老公一放開手佢就又踢過, 好似同我老公玩捉迷藏咁, 激c我老公。

原帖由 黑白豬 於 09-8-7 13:34 發表
我豆b真係好勁,我每晚訓覺訓向左既時候,豆b就會用力踢到我d被、三角墊識郁,我初初同老公講,佢唔信(因為我平日係娘家住,禮拜六、日先返自已屋企),之後上個禮拜六、日我訓向左,叫老公將隻手放係我個肚同床中間感覺 ...

複式洋房

前日去睇私家醫生,醫生話阿B重3 lb 5 oz,如果無記錯,佢話阿B出世時會有3.2 kg 呢!

尋日朝返左贊育飲糖水,我早去所以拿到4號籌,最後11:20就走得,好快手~

公爵府

好媽媽勳章

我媽咪話我阿豆b太活躍,仲叫我聽日問醫生,我阿豆b會唔會活躍得滯,touch wood有過度活躍症
原帖由 lasing11 於 09-8-7 13:48 發表
嘩!你個b好勁呀, 我個b成日恰我, 我一叫我老公摸個肚就靜哂完全唔郁, 老公一放開手佢就又踢過, 好似同我老公玩捉迷藏咁, 激c我老公。

大宅

原帖由 cinderella_mama 於 09-8-7 12:39 發表
點解你們可以知 bb 幾重 ge?!
我連幾大都唔知呀...... >_<
政府會講嗎!? 還是都係要問 c+?!?!

同埋呢.. 阿仔宜家成日打 c 益
都係接近肚下面的... 咁係咪即係他調左頭呀?!?

...

我早兩日返去QE照時
佢再約我過兩個星期(34週)再返去照
佢attach左今次照的data落將booking到
我咪知囉
不過平時係c+檢查都有estimate bb的重量的

大宅

等我返去又睇下 d 資料先 ^^

原帖由 tko123 於 09-8-7 14:43 發表

我早兩日返去QE照時
佢再約我過兩個星期(34週)再返去照
佢attach左今次照的data落將booking到
我咪知囉
不過平時係c+檢查都有estimate bb的重量的

男爵府

畀面勳章

原帖由 cinderella_mama 於 09-8-7 12:39 發表
點解你們可以知 bb 幾重 ge?!
我連幾大都唔知呀...... >_<
政府會講嗎!? 還是都係要問 c+?!?!

同埋呢.. 阿仔宜家成日打 c 益
都係接近肚下面的... 咁係咪即係他調左頭呀?!?

...

C+先會講, 政府只係會話SIZE 正~~

男爵府

畀面勳章

原帖由 黑白豬 於 09-8-7 13:26 發表
唔駛羨慕,係我阿豆b太粗魯之嘛,我無睇到,但摸到,可能我個女凸出黎既時間比較耐卦,我好易就摸到係乜,我老公都摸到架,最有趣係有次摸到圓形既野凸出黎(拳頭仔),又有次係好大面積甘凸出黎(係佢個身,約20cm)…我憑呢d經驗 ...

我成日都估係頭仔咋, 我又無好明顯見到成隻手仔呀 ~

公爵府

好媽媽勳章

有無d好細既野凸出黎甘呀?
原帖由 awesomeada 於 09-8-7 15:28 發表

我成日都估係頭仔咋, 我又無好明顯見到成隻手仔呀 ~

男爵府

畀面勳章

原帖由 黑白豬 於 09-8-7 13:30 發表
證明你盤骨已經開左啦,所以阿b調左頭!對你黎講,依家應該陀得幾舒服,對嘛?

又唔係喎, 我上星期恥骨同尾龍骨勁痛, 痛到要坐係sofa 到先好d ~~

男爵府

畀面勳章

原帖由 黑白豬 於 09-8-7 14:29 發表
我媽咪話我阿豆b太活躍,仲叫我聽日問醫生,我阿豆b會唔會活躍得滯,touch wood有過度活躍症

咪咁疑神疑鬼啦~, 呀b活躍d姐~

過度活躍症係要做好多 test 先會approve 係咪, 同埋一般要去到3-5 yrs 先出

男爵府

畀面勳章

原帖由 黑白豬 於 09-8-7 15:30 發表
有無d好細既野凸出黎甘呀?

有, 不過我無諗係手定腳~~

公爵府

好媽媽勳章

我既意思係…個胃會舒服d,因為我地呢d未到32w既媽媽,呢排真係俾阿b頂住個胃好辛苦呀,食又食唔到,個胃又痛 你既唔舒服,就會係你阿b重左
原帖由 awesomeada 於 09-8-7 15:30 發表

又唔係喎, 我上星期恥骨同尾龍骨勁痛, 痛到要坐係sofa 到先好d ~~

複式洋房

吓!!!
依家check唔到喎, 你媽咪同你講笑咋

原帖由 黑白豬 於 09-8-7 14:29 發表

公爵府

好媽媽勳章

摸多d就識得分架啦,你阿b隻手仔通常係點架?我豆b好鍾意用拳頭仔架,所以摸落去一定係圓圓地,而摸落去大d又長長地,就係腳仔…頭仔最易分
原帖由 awesomeada 於 09-8-7 15:38 發表

有, 不過我無諗係手定腳~~

公爵府

好媽媽勳章

我媽咪成日都嚇我架啦,不過我豆b又真係幾唔同,可能佢天生曳+粗魯卦…
原帖由 awesomeada 於 09-8-7 15:36 發表

咪咁疑神疑鬼啦~, 呀b活躍d姐~

過度活躍症係要做好多 test 先會approve 係咪, 同埋一般要去到3-5 yrs 先出

公爵府

好媽媽勳章

我諗住聽日順便問下醫生囉,我阿豆b踢既情度係可以踢郁我d被&三角墊架…我反而有d驚佢會唔會踢穿d羊水袋架!
原帖由 lasing11 於 09-8-7 15:40 發表
吓!!!
依家check唔到喎, 你媽咪同你講笑咋

男爵府

畀面勳章

昨日睇完c+, 順便行下永安買bb洗衣濟.

洗bb衫我以前用開 chu Chu, 永x買 $88 /1支, 補充裝就此55, 點知去到護協買$64.x 同49.. 頂~~

護協買cc樂棉好底 $25.00/1包加送20pcs, 同埋濕紙巾都係~~

首頁

尾頁

跳至