自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

好媽媽勳章

其實我覺得全世界既99都覺得自已個仔好正,但新抱點都襯唔起自已個仔囉!我99直頭兜口兜面話自已個仔好正,曲線話我唔襯佢仔,但係人都話我c6識到我,係佢執到,仲有大部份人覺得我同c6係一朵鮮花插在牛糞上!

btw, 我地都年輕過,我自已唔mind仔女拍拖,但大前提係唔好有越軌行為&影響學業就ok!

子爵府

回覆:wcandtt 的帖子

我都曾經做過lee d 事,不過係對我細佬....

總之,幾唔鐘意都唔可以表現出嚟,當佢地有爭執就趁虛而入,eg support 番你個仔,分析下問題,暗示如果兩個人思想步伐唔同好難走落去...或者將個女仔某缺點無限放大,最後仲要扮吓做和事佬。男性最怕就係煩,當佢覺得個女仔煩,就會自己放手。
不過暫時,無影響成績,就唔好太擔心

公爵府

回覆:請提供拆散一對情侶的方法

其實你是否呷醋,驚俾d小妖精搶咗你個仔?一般奶奶心態。

禁止訪問

引用:Quote:ninjarabbit 發表於 15-7-21 08:30

男爵府

好過第時做毒男/乾物女,後生仔女要有歷練

大宅

我怕越拆越難散年青人越阻佢越反抗慢慢來

珍珠宮

催婚,催生仔,同住,日日叫佢做家務煮飯,1星期煮足7日,唔準佢返娘家,唔準佢出街

珊瑚宮

ninjarabbit 發表於 15-7-21 12:31
唔只後生,三十到尾中女一樣會

我都有諗百有係覺走寶至鬼拍後尾寢爆響口

所以社會風氣變, 做娘親都要UPDATE

水晶宮

通知女方家長,佢地比你緊張,必定出手

少奶奶的身份,丫頭的命...

珊瑚宮

KT0603 發表於 15-7-21 13:27
我認我好厭尖麻利,口臉唔好會嚇走公主,我會出招先
我仔同啲同學都有搞SLEEPOVER PARTY, 不過自細講咗不可有女仔過夜,
所以班灰姑娘, 個個都知夠鐘一定挽要屣走就算姪女參加都會送返俾阿哥。

希望阿仔銘記阿媽呢條WARDEN RULES 係 NO NEGOTIATION.
升中後活動自由化, 外面天大地大風大雨又大, 風兩交架下.........
人地個女管唔到, 唯有講定條條MARK 住阿仔行為準則防衛

我成日同阿仔講, 你估你承擔得起後果我想管咁多? 我怕執蘇州C呀, 要我執一定抺返你一身
條友仔話咁仲慘過鬼上身

珍珠宮

如果你只係懷疑個女仔性格唔好, 你可以叫個女仔多d 上黎玩了解下佢, 好多女人都以為自己個仔條件好好, 嫌棄自己個仔嘅另一半, 去婆媳版走一轉就已經睇到。

做父母, 拍拖嘅野干涉到幾多丫? 只要求佢地唔好影響學費同搞出人命

禁止訪問

引用:Quote:KT0603 發表於 15-7-21 13:27 我認我

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:Quote:KT0603 發表於 15-7-21 13:27 我認我

原帖由 wonderlulu 於 15-07-21 發表
我仔同啲同學都有搞SLEEPOVER PARTY, 不過自細講咗不可有女仔過夜,
所以班灰姑娘, 個個都知夠鐘一定挽要屣 ...
粤語長片,風雨交加,行雷閃電

我好贊成通識教育,真人真事新聞大把,一家人討論,等佢一早明白後果責任。

“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

禁止訪問

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 wonderlulu 於 15-07-21 發表

珊瑚宮

ninjarabbit 發表於 15-7-21 15:09
粤語長片,風雨交加,行雷閃電

我好贊成通識教育,真人真事新聞大把,一家人討論,等佢一 ...
古靈精怪、騎呢畸態太多, 美心妹妹都細路間話題
咪以為平靜就好, 爆炸唔會早通知

大宅

點解要咁做先?

男爵府

有緣既拆唔散 冇緣既唔洗你拆都散

珊瑚宮

KT0603 發表於 15-7-21 15:12
再次認同,無錯蘇州c先驚,老實,如果我有女都會成為緊張大師啦,又唔怪得人家家長。

...
YES, 查電腦手機, 大咗就反感, 而且DELETE都見唔到, 仲破壞咗互信。

行開明路線, 多啲招呼見下佢啲朋友, 係收風/觀察好途徑。

記得細個玩麻鷹捉雞仔? 我成日都有徘徊係老鷹母雞角色呢個FEELING, , 唔惡得, 否則雞仔甩咗躲起嚟收埋仲煩。

已刪除用户

首頁

尾頁

跳至