在職全職

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Re: 請我一起同世界各地媽咪分享異居海外的心聲 part 4

yanniko,
你呢幾日一定好辛苦啦 :-( 小朋友唔舒服係會好扭計,自己又累,有時真係都唔知可以點幫佢嫁~~不過佢而家食緊藥,好快會好返嫁啦~~

係呀,今日去左打搞小詠呀

哎呀,你唔講我都唔記得左我其實帶左相機但唔記得左影相添~~ :-(

小詠,
唔係化,邊度烏where呀,ok呀~~岩岩生完係咁嫁啦,做完機就唔鬆啦~~

tommy仔,妹妹叫bernice呀~~

哈,呢隻豬仔要麵呀~~唔係呀,佢今日好乖呀,又照顧妹妹~~

珍珠宮

Re: 請我一起同世界各地媽咪分享異居海外的心聲 part 4

Monogram 寫道:

小詠,
唔係化,邊度烏where呀,ok呀~~岩岩生完係咁嫁啦,做完機就唔鬆啦~~

tommy仔,妹妹叫bernice呀~~

哈,呢隻豬仔要麵呀~~唔係呀,佢今日好乖呀,又照顧妹妹~~

佢少見妳, 當然唔會在妳同妹妹面前露出真面目啦

我都忘了幫妳同小b拍照。下次要影啦。
所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

大宅

Nillie
Happy Thanksgiving.... :mrgreen:

別墅

amy,

我唔記得個名喇, 間studio係柯士甸道. 係呀, 好似呀

AKLAMY 寫道:
Lynn,
你小朋友既相係咪又係係Magic Studio 影架? 我剛剛睇到Lilian 同 Vienna 件衫好似係一樣咁呀~~

等待驗證會員

Lorry 寫道:
hi all
sent out just now some photos between my son and vv.

if any mums dont have it, please pm me your email address..... i think i dont have hoyinma's email address, can you pm me? any others?

we are having a large group now, if i missed any of you, please forgive me..... :mrgreen:

Lorry,

Thanks ~~睇咗啦~~~Vv 同 Max 都好可愛呀~~

大宅

Hi ALL,
多謝晒咁多位靚女先!!! :mrgreen:
剛剛去完掃奶粉 & bb嘢, 返到屋企已11:30pm, 但我亞媽仲未搞得掂vv瞓覺, vv又嘈要食奶, 我嗱嗱聲開俾佢食, 之後就捉佢入房瞓, 佢好似知我生日咁, 勁high, 不停喺我身邊唱歌, 叫佢唔好唱都冇用, 只可以當聽唔到唔理佢, 慢慢佢唱唱吓至瞓著~ 我隻c嘢就緊係一如以往唔會訂位同我食飯架啦, 所以買完嘢我地就求其入左間日本餐廳食...唔...都唔錯, 我地叫左好多嘢食:
刺身: 油金魚腩, 劍魚腩, 鮮帶子, 赤貝, 海膽...{好正!!!}
熱食: 清酒煮蜆{淡左d, 都係港式豉椒炒好味好多!}, 鹽燒羊架{好好味, 好想再食}
佢地另外送左一味唔知咩嘢燒三文魚, 好肥美, d魚皮燒得好香脆, 從來未食過熟嘅三文魚咁美味, 食完晒嘢之後就例牌菜俾左幾粒雪糕糯米滋過我地啦!
好耐冇再食得咁豪喇{落order時冇睇menu, 全部係經理介紹}, 不過真係食得好開心!!!

等待驗證會員

Monogram 寫道:
nillie,
create a mailing list好呀~~

若大家唔介意我負責centralize,你地pm地址比我,我再整個list send比大家~~

Check PM, please~~

等待驗證會員

jovababy 寫道:
早晨呀~
今日vv好叻呀!!!
日記如下:

2006 / 11 / 23 (1 歲 10 個月)

雖然Vene今朝出門口時喊左一陣, 但之後都冇扭喇~
返到學校後, 正當幫Vene換上喺學校著嘅鞋時, 朗晧都返到嚟喇, Vene一見到朗晧就指住叫APANMAN, 原來朗晧嘅jacket上有麵包超人公仔, 我就同Vene講佢自己條褲上面都有APANMAN & DOKKINCHAN, 佢就好開心咁笑喇, 仲肯落地添{第一次}, 我問朗晧可唔可以拖熙桓入去, 佢冇反應呀, 不過佢都有等埋熙桓先入去, 老師出嚟拖佢地兩個一齊入去時, Vene仲同我say bye bye & fly kiss添, 非常開心呀, 係媽咪最好嘅生日禮物!!! 自初初入學{唔會喊仲會自己入課室}後, 第一次唔喊又自己拖住老師手行入課室呀!!! 希望Vene由今日開始, 日日都開開心心自己行入課室啦~

Vv 好叻女喎 抵鍚~~

等待驗證會員

jovababy,

HAPPY BIRTHDAY~~

等待驗證會員

Hi ALL,
多謝晒咁多位靚女先!!! :mrgreen:
剛剛去完掃奶粉 & bb嘢, 返到屋企已11:30pm, 但我亞媽仲未搞得掂vv瞓覺, vv又嘈要食奶, 我嗱嗱聲開俾佢食, 之後就捉佢入房瞓, 佢好似知我生日咁, 勁high, 不停喺我身邊唱歌, 叫佢唔好唱都冇用, 只可以當聽唔到唔理佢, 慢慢佢唱唱吓至瞓著~ 我隻c嘢就緊係一如以往唔會訂位同我食飯架啦, 所以買完嘢我地就求其入左間日本餐廳食...唔...都唔錯, 我地叫左好多嘢食:
刺身: 油金魚腩, 劍魚腩, 鮮帶子, 赤貝, 海膽...{好正!!!}
熱食: 清酒煮蜆{淡左d, 都係港式豉椒炒好味好多!}, 鹽燒羊架{好好味, 好想再食}
佢地另外送左一味唔知咩嘢燒三文魚, 好肥美, d魚皮燒得好香脆, 從來未食過熟嘅三文魚咁美味, 食完晒嘢之後就例牌菜俾左幾粒雪糕糯米滋過我地啦!
好耐冇再食得咁豪喇{落order時冇睇menu, 全部係經理介紹}, 不過真係食得好開心!!!

jovababy,

食得好開心咪好囉~~~最緊要開心呀嘛~~~我都好耐冇食過日本餐啦 :-( :-( 刺身~~壽司~~九月返香港時又唔食得 :-( :-( 呢邊食日本餐好貴架,又唔靚添呢...........都唔知幾時先有機會返香港刷餐勁嘅.............. :-( :-( :-(

大宅

jovababy,
Happy Birthday ar..........

vv咁乖真係好底錫呀﹗

大宅

yanniko,
我唔slim架﹗仲有個大肚腩係度呀 :-( :-( :-(
囝囝無再高燒就好啦﹐唔舒服實會扭計D﹐食哂藥就無事架啦。你都保重呀﹗你個邊凍唔凍﹖我呢度好凍呀﹐今日仲成日落毛毛雨。
Yanniko 寫道:
[quote]
Karen_eng 寫道:
喂喂﹐我係BK“滕”黎 “滕”去﹐你地係度嗎﹖

karen,
haaa..... 滕”黎 “滕”去 keep fit ar, haaaaaaaa , i know why u are so slimm la
yanniko has fever but not so high now. he has his antiboitic law.... but 'lau kai', really like a monster now :-( :-( [/quote]

大宅

lonelyheart,
嘩﹗點解咁貴架﹖不過我都差D訂唔到位﹐cathy 晨早full 哂﹐剩番airfrance, 都要成千euro, 再遲D訂仲唔止。

LonelyHeart 寫道:
jovababy,

我想返黎過年呀, 但我check過finnair, 成2000歐元一個人呀. 貴成咁 . 我上次6月返香港都係400歐元之嘛.

[quote]
嘩! 你都喺度呀?
你幾時再返hk呀? 我驚第時我走左去sg, 大家會更難見到面喇~
[/quote]

複式洋房

yanniko,
我唔slim架﹗仲有個大肚腩係度呀 :-( :-( :-(
囝囝無再高燒就好啦﹐唔舒服實會扭計D﹐食哂藥就無事架啦。你都保重呀﹗你個邊凍唔凍﹖我呢度好凍呀﹐今日仲成日落毛毛雨。
[quote]
Yanniko 寫道:
[quote]
喂喂﹐我係BK“滕”黎 “滕”去﹐你地係度嗎﹖

karen,
haaa..... 滕”黎 “滕”去 keep fit ar, haaaaaaaa , i know why u are so slimm la
yanniko has fever but not so high now. he has his antiboitic law.... but 'lau kai', really like a monster now :-( :-( [/quote][/quote]

karen,
europe c9 no. 8 'po tau#
how are u???
here not so cold ar, coz i did not go out ma, haa
u said u have a 大肚腩, then good for indian dancing, haaaaaaaaa, i join u too, i have not big, is VERY big tummy, haaaaaaaaa

複式洋房

嘩﹗點解咁貴架﹖不過我都差D訂唔到位﹐cathy 晨早full 哂﹐剩番airfrance, 都要成千euro, 再遲D訂仲唔止。

[quote]
LonelyHeart 寫道:
jovababy,

我想返黎過年呀, 但我check過finnair, 成2000歐元一個人呀. 貴成咁 . 我上次6月返香港都係400歐元之嘛.

[quote]
嘩! 你都喺度呀?
你幾時再返hk呀? 我驚第時我走左去sg, 大家會更難見到面喇~
[/quote][/quote]

wowwwwww, really so 'la late', my ticket to hk is cheaper, only 700 euro!

大宅

yanniko,

係呀﹗旺季呀麻 :-|

複式洋房

hallo twingirls,
how is your baby and twin ar???
also cold in uk?
coz karen said so cold there ar.....

大宅

囝囝好D未呀﹖

複式洋房

yanniko,

係呀﹗旺季呀麻 :-|

so that i booked the date before 旺季
we have no money maaaaa....

大宅

我都好想而家返呀﹗不過亞女要返學﹐返埋今次要等summer holidays先可以返假啦﹗

首頁

尾頁

跳至