跳至

首頁

尾頁

大宅

唉!今日係day 41,開始嘔啦!好辛苦,食咩都冇胃口,但又冇野嘔!你地怕唔怕呀?

別墅

repeated and deleted

[ 本文章最後由 mamaminu 於 08-5-26 12:27 編輯 ]

別墅

sera, 我都想有份嘔呀,至少俾我feel到bb好確切咁響我入面搗蛋,我未睇醫生,日日都等快D可以聽到BB心跳啊!
好期待啊!!

大宅

我都係呀!希望快d聽到,咁就會安心d

男爵府

2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

今日打電話問姑娘, 原來6/27日要我返去做唐氏檢查呀, 真係好, 慳返唔洗自己比錢又要book時間.

大宅

good morning all sisters

hi sera
for me, not yet. hope this will not last long for u . i can understand .
anyway, this is a good signs. which mean your bb is growing healthy inside your womb.

原文章由 sera 於 08-5-26 11:24 發表
唉!今日係day 41,開始嘔啦!好辛苦,食咩都冇胃口,但又冇野嘔!你地怕唔怕呀?

大宅

good morning all sisters

hi sera
for me, not yet. hope this will not last long for u . i can understand .
anyway, this is a good signs. which mean your bb is growing healthy inside your womb.

原文章由 sera 於 08-5-26 11:24 發表

洋房

Dear all,

I am May.昨晚剛檢查,很開心 8 weeks的bb有心跳及約1.4cm大,預產期是03/01/09。

大家努力!

原文章由 ricfa 於 08-5-26 11:21 發表
KELLY,我個EC都係幫我繼續止血,而我又有肚痛/屙,佢話我有少許熱,反而不是虛寒,食左佢D葯,又真係好D,EC好好呀,佢有打電話問我既情況,我覺得好安心。

MAY,多謝你關心,你又點呀,UP-DATE 下! ...

大宅

恭喜,恭喜,希望大家既bb都健健康康咁成長!

大宅

good morning all sisters.

how do u feel today?

judy
that's really nice. i will do the test on 4/7. hope the results are good.

原文章由 judychung 於 08-5-26 12:55 發表
今日打電話問姑娘, 原來6/27日要我返去做唐氏檢查呀, 真係好, 慳返唔洗自己比錢又要book時間.

大宅

May
very happy for u ! it's really good to hear . when is your next checkup?

原文章由 mrsmaycheung 於 08-5-27 11:21 發表
Dear all,

I am May.昨晚剛檢查,很開心 8 weeks的bb有心跳及約1.4cm大,預產期是03/01/09。

大家努力!

複式洋房

我一陣會去照超聲波,第7week, 希望會照到心跳啦!
呢排個心跳好快,睇書話第7week個BB心跳會跳到150/min,即係媽媽既2倍咁快!
好期待喲!wish me luck!
http://hk.myblog.yahoo.com/moma-bellytalk

洋房

Hi Kelly,

昨晚是看私家的,我會在4/6 或 11/6到健康院作第一次產檢,不知是否太遲。

上次小產,8 WEEKS有心跳至12WEEKS產檢,先發覺原來BB沒有了心跳,嚇了一跳。
所以在這關鍵時期,我想隔2WEEKS檢產一次,但老公說我太緊張了。

原文章由 Kellyaugust2004 於 08-5-27 11:54 發表
May
very happy for u ! it's really good to hear . when is your next checkup?

大宅

真係好!
你同我既預產期差一日,我係二號!

原文章由 mrsmaycheung 於 08-5-27 11:21 發表
Dear all,

大家努力!

洋房

哈哈,我想bb早2日,即1/1/09出世。
原文章由 ricfa 於 08-5-27 15:58 發表
真係好!
你同我既預產期差一日,我係二號!

大宅

May
i see
maybe u're right. i guess 2 weeks is good.
don't worry. hope we can all relax. i've a very little light brown. don't know is it becoz my son is too naught and i'm too upset and angry.........
原文章由 mrsmaycheung 於 08-5-27 15:46 發表
Hi Kelly,

昨晚是看私家的,我會在4/6 或 11/6到健康院作第一次產檢,不知是否太遲。

上次小產,8 WEEKS有心跳至12WEEKS產檢,先發覺原來BB沒有了心跳,嚇了一跳。
所以在這關鍵時期,我想隔2WEEKS檢產一次,但老公說我太緊張了 ...

大宅

我睇醫生confirmed咗bingo, 但未照呀!! 今日應該係5w, 你地有無覺得個肚皮成日拉住好痛呀?? 我自記計bb可能1月31日出世, 係初一呀!!!! 我唔想初一出世呀, 係未通常第一胎都會早產呀??好擔心呀!! 而且我好多晚都無惡夢話bb走咗, 一係自己流血....

大宅

唔好咁緊張!諗d開心野就唔會發惡夢!
初一幾好呀!趕得切逗利是!

原文章由 ahmo313 於 08-5-28 09:05 發表
我睇醫生confirmed咗bingo, 但未照呀!! 今日應該係5w, 你地有無覺得個肚皮成日拉住好痛呀?? 我自記計bb可能1月31日出世, 係初一呀!!!! 我唔想初一出世呀, 係未通常第一胎都會早產呀??好擔心呀!! 而且我好多晚都無惡 ...

大宅

各位媽媽有冇嘔呀?我朝朝都嘔到七彩,好彩下午到夜晚都食到野!
我想問下如果有曼秀x敦簿荷膏搽下個胃同肚有冇問題架?

別墅

sera, 食酸野有無幫助?
頂住呀!

我今日都無乜異樣,係個肚食日都頂下頂下咁,開始胃口唔多口, 但係未有想嘔既感覺啊....

首頁

尾頁

跳至