在職全職

跳至

首頁

尾頁

男爵府

咁就要冒險啦

原文章由 goodies 於 08-6-7 11:35 發表
All+: 附屬咭這個事情,真的是觀點與角度的問題。
阿仔已擁我的附屬咭多年,佢可以用來購物、及傍身。當然每個transaction都要同我交待,有d是我事先批准、有d是佢的消費,從零用中扣除。
其實這樣都有助我們教他們、觀察他 ...

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

煮妹: 放心啦! 佢地都好有分寸, 中五之後開始用啦! 未試過出事, 所以未打算收番張卡, 況且張卡信用額得幾千蚊咋
我仲可以知佢地平時用卡的情況添

子爵府

我一向的宗旨是: trust is gained, not given.

男爵府

都係好辦法
原文章由 諺諺mum 於 08-6-7 12:40 發表
況且張卡信用額得幾千蚊咋
我仲可以知佢地平時用卡的情況添 ...

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

今朝晨咁早比個電話嘈醒,原來係小豆打嚟,佢話而家黑雨,打嚟報個平安喎,想瞓番,不過又比啲雨打落個窗度啲聲,攪到瞓唔番,而家就開始烏吓烏吓啦

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 bestma 於 08-6-6 20:33 發表
Good evening,

首先祝豬女聽日可以抽到心儀學校唔使亞媽咁擔心

All+, 好在你識簡, 尋日去左迪迪尼, 如果係今日就幣囉

豆豆, 小豆去邊庶 camp 呀 ...

小豆跟學校去宿營,兩日一夜,去大棠渡假村,今日返嚟
話導師比咗個獎佢喎,話喺組裡面係最條理執床最整齊
嘅一個,我話咁又唔見你喺屋企做得咁好,啲嘢周圍擺,
真係執死我

侯爵府

OK 有你坐陣,梗係唔駛執啦

我我我.............有一個小小既問題,小豆幾時考試呀,典解係呢D考試季節仲可以去CAMP既
一個困於OK同小主溫書既亞MA上

原文章由 acbeans 於 08-6-7 17:06 發表

小豆跟學校去宿營,兩日一夜,去大棠渡假村,今日返嚟
話導師比咗個獎佢喎,話喺組裡面係最條理執床最整齊
嘅一個,我話咁又唔見你喺屋企做得咁好,啲嘢周圍擺,
真係執死我 ...

侯爵府

我明既,我明既
不過呢D GAINED 同 GIVEN 既 GAME 唔係人人玩得起
周遭見唔少大人都出事
我真係5G 1X年後有冇D咁既膽識GAINED

原文章由 goodies 於 08-6-7 13:06 發表
我一向的宗旨是: trust is gained, not given.

子爵府

金蘭:你同我咁相近,到時你咪試下同栗子小姐測試下啦! 女孩子的自制能力可能更理想。

子爵府

骨骨

但係jj同栗子唔近,相去什遠喎。

不過如果好似艷媽咁比幾千蚊信用額嘅都可以考慮吓嘅。
我係一個都幾八卦嘅人, believe in 因果, 風水命理。有果必有因 。

子爵府

All+: 阿仔同栗子小姐唔差幾遠,勉強仍可對親家;不過栗子小姐已心有所屬!

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

今日天氣好似好的的喎! 晏的貢去亞巴顛顛下先, 睇下影唔影到的大中小龍先

子爵府

Morning !
諺媽:影多d靚相返來呀!

是日做完清潔大隊長後,約了舊同學食lunch & shopping、之後同亨利約會,book了檯dinner、之後飲酒作樂!

男爵府

原文章由 goodies 於 08-6-8 09:00 發表
Morning !
是日做完清潔大隊長後,約了舊同學食lunch & shopping、之後同亨利約會,book了檯dinner、之後飲酒作樂!

morning, morning....

琴晚四叮食法國dinner, 好正, 好貴!! 大叮同個chef 講法文有文有路, 我聽唔明, 笑爆肚!!!
不過唔知係唔係餐後杯latte勁得滯, 定係肉痛得滯(因為係我找數), 攪到訓唔到, 開tv睇完2套movie, 3點差4點先訓到............

[ 本文章最後由 oj 於 08-6-8 10:09 編輯 ]
開心叮一叮,嘻哈咀兩咀!

子爵府

oj: 食french咁正!我今晚都是french/ fusion. 法國菜我的至愛是Landmark 的l'Atelier de Joel Robuchon,味道精彩、賣相又漂亮,味蕾與眼睛都好滿足!
http://www.joel-robuchon.com/

男爵府

抽到...第1..0...志願, .......少炳

子爵府

豬豬:放開心懷!有後備嘛!

子爵府

豬媽, 真係意料之外!

唔緊要, 你做咗好多功夫, 有後備。
試吓叩門心儀嗰啲, 唔得就唯有讀私小。
唔好咁緊張同盡量唔好表現你唔開心,
唔係豬女就會覺得好挫敗,
影響佢覺得自己第日讀嗰間小學唔好。

我見好多mamies都話回想番選校派唔到都係好失落, 過後見仔女讀緊嘅小學都讀得好開心, 所以真係唔係一招定輸贏嘅。

放開啲, 一切隨緣, 上天自有安排架。
我係一個都幾八卦嘅人, believe in 因果, 風水命理。有果必有因 。

侯爵府

豬MA
RELAXXXXXXXXXXXXXXX
我地只可以做最好既準備比小朋友
try our best and let GOD do the rest
你己有一手C校在手
跟住KNOCK DOOR LAW
仲有心儀小學又5係只可以KNOCK一次門
君一見年年都有一群人年年考插班位
我朋友就係咁有志者事竟成入左ST果間啦

原文章由 chumama05 於 08-6-8 10:47 發表
抽到...第1..0...志願, .......少炳

侯爵府

你回味再回味杯LATTE咋化

原文章由 oj 於 08-6-8 10:07 發表

morning, morning....

琴晚四叮食法國dinner, 好正, 好貴!! 大叮同個chef 講法文有文有路, 我聽唔明, 笑爆肚!!!
不過唔知係唔係餐後杯latte勁得滯, 定係肉痛得滯(因為係我找數), 攪到訓唔到, 開tv睇完2套movie, 3 ...

[ 本文章最後由 栗子媽媽 於 08-6-8 20:18 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至