跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 05年7月媽咪會 (Part 12)

聽日諗住去ocean park, n咁多年冇去過, 入面有乜好介紹呀? 年票係咪門口有得買? 幾錢一張?

男爵府

好媽媽勳章

訓導主任,
係喎, 你有兩個寶, 更加分唔到身啦

大宅

mchan89 寫道:
包媽,
尋日睇左你幼潛畢業個 movie 呀, 包包都好叻, 好斯文, 好友善喎, 佢好温柔咁摸 joey, 跟住又同佢握手. 真係成個親善大使咁呀~~~~~

絕對同意! 好kawaii

男爵府

好媽媽勳章

++媽,
去睇海洋劇場, 熊貓, 水母, 鯊魚 .... etc
仲有兒童天地, 有 d sir 滑梯咁囉

大宅

我要提吓各位mami, 要小心d蚊, 唔好睇少佢...

唔明, 當你地睇左小村姑張相便明白.... :-( :-( :-(

大宅

小村姑隻眼
d 蚊真係好可惡 , 有冇盡快搽藥膏? 希望小村姑快d消腫!

大宅

洵媽,
完全同你講o既時間差唔多, 不過jj目訓得早, 佢9:30就目訓, 係目訓著, 我多數9:00就同佢入房, 等佢典到目訓為止.

訓導主任,
你仲小時間, 又大又小, 都真係分身不下

講起包包, 佢真係好得意架, 包媽叫佢呵joey, 佢就即刻呵, 好鬼死可愛

大宅

我要閃喇! 要同++出去打流感針

子爵府

mchan89 寫道:
訓導主任,
係喎, 你有兩個寶, 更加分唔到身啦

會長
身就真係分唔到啦,不過就精神分裂 成日叫錯佢2個個名

大宅

elainelam2020 寫道:
我要提吓各位mami, 要小心d蚊, 唔好睇少佢...

唔明, 當你地睇左小村姑張相便明白.... :-( :-( :-(

好可惡呀! 正死蚊, 希望小村姑快d好返啦! 我真係我驚d蚊咬到bb, 我一見d蚊我就勁緊張架啦, 事關我試過幾次比蚊咬到腫晒, 一次係塊面, 變左豬頭咁, 一次係手碗, 腫到手練都帶唔到 :-( :-(

大宅

+媽, 洵媽,

流感針, 可以keep幾耐架, 算唔算必要打呢? 同埋打幾多針架? 我下個星期一都要同jj打埋第三支肺炎鍊球菌針, 遲d又要打歲半針, 真係個個月都要打針咁濟! :tongue: :tongue:

子爵府

村姑媽
隻眼腫得好犀利呀,而家消左腫未呀

男爵府

好媽媽勳章

J 媽,
流感針要打兩次架, 我上個月打左, 本來呢個月要再打, 不過呢個月尾要打歲半針, 可能又要 tun.

跟住之後仲有肺炎鍊球針同埋水豆針都想打, 真係排住隊, 個個月都要打 .....

男爵府

好媽媽勳章

村姑媽,
哇, 小村姑隻眼腫得好厲害喎, 隻衰咁鬼毒, 真係要 死佢至得呀~~~

咁你有冇幫小村姑渣 d乜呀 ??

大宅

洵媽,

原來要打兩針架.. 水豆我同jj打左啦! 等我問問醫生意見先!

男爵府

好媽媽勳章

唔知肺鍊同水豆可唔可以一齊打 ??

大宅

多謝各位mami 關心, 我之前買了"無比膏" , 不過可能有d藥味, 同埋有少少"那", 所以小村姑唔肯, 後來人地給了我一樽日本版的"俄羅立英膏" , 今天已經冇那麼大啦, 冇那麼紅....

bb既血特別sweet, 好吸引d蚊....

有冇bb用的蚊怕水???

子爵府

村姑媽
冇咁腫都放心d,我幫anson搽果隻膏都幾好,牌子叫倩兒,英文唔記得點串,名叫護傷膏,幾好用架,純天然,香香地,搽完仲少少涼涼地,又止痕,除左搽蚊咬,仲可以搽撞傷,跌傷都得,大少細時都用佢!
蚊怕水我冇用,只用寶寶金水,又或者雙妹0麥花露水,都幾ok既!

大宅

村姑媽&其他媽媽,
你地留意下,屋企附近有無地盤或者d維修工程做梗,因為一有地盤o既地方就有好多積水,加埋呢排間中又有d雨水,好易滋生蚊o架!
希望小村姑d腫快d退喇!

大宅

訓導主任,
咁倩兒o係邊度有得買呀?想買支看門口!

首頁

尾頁

跳至