嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

原文章由 emeraldlam 於 08-8-20 11:46 發表
早兩日上完深圳的文化宫. 真係幾大, 一個下午只夠我行囡囡的書. 不過好彩honey肯俾我看下織書, 咁我又可以掃到幾本copy的冷書. 我看完一輪, 真係要買那些實例先得.

另外又買了好多書俾霖霖. 佢不知幾開心 ...

淘寶都有日本編織書賣, 係以電子書形式出售.

大宅

原文章由 emeraldlam 於 08-8-20 11:46 發表
早兩日上完深圳的文化宫. 真係幾大, 一個下午只夠我行囡囡的書. 不過好彩honey肯俾我看下織書, 咁我又可以掃到幾本copy的冷書. 我看完一輪, 真係要買那些實例先得.

另外又買了好多書俾霖霖. 佢不知幾開心 ...

淘寶都有日本編織書出售, 以電子書形式出售, 每本都係 rmb 5-10.

公爵府

2023年兔年勳章

WW,

Can the e-book(s) download and save ? Which shop(s) sell the e-book(s) ? Please share.

Are you paying by credit card ?

原文章由 WW 於 08-8-21 12:43 發表

淘寶都有日本編織書出售, 以電子書形式出售, 每本都係 rmb 5-10.
親子王國日誌以外之網誌連結已被刪除

大宅

smile

其實之前mention係個plan, 而家付諸實行, 都7788喇, 好快又會update個blog.

至於書, 真係唔好意思喇, 我個人係書蟲, 連亞女d書都唔放過, 佢nursery d書我都仲keep 住, 主要係會比佢認字呀, 以前睇圖, 而家讀字, 其實幼兒階段嘅書可以keep好耐, 反而佢哋大個咗d書就真係讀完可以唔要喇.

magic school bus真係幾深, 所以亞女冇可能自己睇, 不過佢對內容有興趣, 我就扮發聲圖書囉.

原文章由 Smilesun 於 08-8-19 20:48 發表
你囡囡間房唔係不久之前執過一次嗎?我好似睇你blog見你mention過喎...
e.你執書櫃有無唔要的書適合晴晴呀 ...我見你俾Chloe睇的書都好正咁...剛剛書展我差d想跟你買本magic school bus 俾佢睇,不過又真係深d喎...

...

大宅

原文章由 Strawberrys 於 08-8-21 13:09 發表
WW,

Can the e-book(s) download and save ? Which shop(s) sell the e-book(s) ? Please share.

Are you paying by credit card ?

以下就係o個間 shop, 佢會以電郵方式俾妳, 妳可以自行 dl and save 係自己電腦.

http://shop34426045.taobao.com/?asker=wangwang&_lang=zh_HK:utf8

我係用支付寶付款的, 因為之前有錢係入面. 我買左 4 本都係 RMB 20. 大家可以去睇睇.

民房

sorry, i want to know how can i PM Mcube to order

男爵府

hi
各位..d鈕搞掂左啦..我會分開pm比大家..
因有d 冇lu~~

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我唔知攪咩黎試過幾次用捧針織背心,d邊都好似豬腸粉咁捲起,你地可唔可以解答到我?
人就是如此!喜歡隨著環境轉變.是對是錯,當下覺得好玩就不顧後果!做了媽媽時常會大罵孩子的好奇.好勝心.但做媽媽的會否反醒自己也不是如此!

男爵府

如果織平針係會卷起架...
所以織腳應該用其他針,例如一針高一針低,或兩針高兩針低,全低都可以,星星花都得...女仔就可以勾邊...
另外兩邊卷起,縫好就無事架啦...

原文章由 梓軒媽咪 於 08-8-25 04:06 發表
我唔知攪咩黎試過幾次用捧針織背心,d邊都好似豬腸粉咁捲起,你地可唔可以解答到我?
我的大寶貝喜悅晴朗  我的小寶貝光明喜樂
我的編織作品溫暖牌  

侯爵府

原文章由 Smilesun 於 08-8-25 08:33 發表
如果織平針係會卷起架...
所以織腳應該用其他針,例如一針高一針低,或兩針高兩針低,全低都可以,星星花都得...女仔就可以勾邊...
另外兩邊卷起,縫好就無事架啦...

...

唔該曬你smilesun.
人就是如此!喜歡隨著環境轉變.是對是錯,當下覺得好玩就不顧後果!做了媽媽時常會大罵孩子的好奇.好勝心.但做媽媽的會否反醒自己也不是如此!

複式洋房

你是否想買冷/線 ?
我都在樂天睇岩d冷但唔夠數免郵,
你可直接 pm 比 Mcube同佢講你要咩,
佢會覆你, 咁我地可以夾埋一張單免郵.
或者你pm 我, 我同佢一齊order 都得.

原文章由 Squirrel33 於 08-8-23 17:45 發表
sorry, i want to know how can i PM Mcube to order

大宅

哈哈...好耐都無交功課 la...

http://hk.myblog.yahoo.com/lampatsy/article?mid=56

侯爵府

原文章由 Kuromi_Pochacco 於 08-8-25 22:15 發表

http://hk.myblog.yahoo.com/lampatsy/article?mid=56

好靚ar~
可唔可以pm個圖樣比我?

男爵府

個款& color 都好靚呀!

原文章由 Kuromi_Pochacco 於 08-8-25 22:15 發表

大宅

原文章由 alexmum 於 08-8-25 16:48 發表
你是否想買冷/線 ?
我都在樂天睇岩d冷但唔夠數免郵,
你可直接 pm 比 Mcube同佢講你要咩,
佢會覆你, 咁我地可以夾埋一張單免郵.
或者你pm 我, 我同佢一齊order 都得.

...

http://www.rakuten.co.jp/gosyo/461397/713923/870239/870871/

hI~我想整呢款衫呀~但係我睇唔明要訂幾多冷&幾錢?

大宅

Mcube,

Please check pm.

男爵府

白色130g
粉紅 40g
原文章由 vivian_s 於 08-8-26 14:46 發表

http://www.rakuten.co.jp/gosyo/461397/713923/870239/870871/

我的編織作品溫暖牌  

男爵府

交功課先,六月尾勾好,琴日先的起心肝影番張相,click張相可以去我blog睇detail同埋真人show....
我的編織作品溫暖牌  

男爵府

Hi smilesun,

晴晴著起件外套好靚呀!你鉤得好靚呀!

複式洋房

col.1を6玉(約130g)
col.3を2玉(約40g)

col. 顏色
"玉" 即是 "個" 冷球

原文章由 vivian_s 於 08-8-26 14:46 發表

首頁

尾頁

跳至