自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

回覆樓主:

現今社會返外家係無問題,以前d人嫁左先話唔好返,即係離婚!其實老公唔開心正常,自己個b無得同自己住,又要頻撲去外母度睇b,比我都唔鍾意!睇邊家有經驗咪邊個負責囉!我係奶奶負責坐月,我媽0知識亦嫌麻煩

男爵府

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

子爵府

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

飯團貓睏睏 發表於 23-9-19 11:13
懷疑佢C6嫌唔可以日日借個B,打卡呃like之嘛,又要借傳統嚟過橋。係傳統就唔會同女人爭湊仔啦
...

睇左果邊個樓主C6既留言~ 真係鬧都費事
>>> "搬出去問題加埋大伯一齊住問題,其實家家有本難唸的經"
無錢就無錢啦, 多魚

子爵府

如果自己阿媽好當然返去坐月最好,系奶奶度你會吾夠膽叫你奶奶幫手,攪到最後咩都自己做,男人吾明坐月的辛苦,所以佢先會覺得系屋企最好。

複式洋房

sogreen 發表於 23-9-19 11:14
樓主,唔知你仲有幾多個月生啦,現在見步行步吧,好好維持自己嘅健康。

但同時亦應該留意夫妻關係,犯不得 ...

我都知道,有時都係上嚟呻下,我都會有頂唔順既時候!我都唔想兩公婆搞到咁,我都想有方法可以解決~我冇特別任何意思,唔係要批評佢啲咩,只係我好想 我明白佢既同時佢都要明白我姐

男爵府

複式洋房

無話可說 發表於 23-9-19 11:14
現今社會返外家係無問題,以前d人嫁左先話唔好返,即係離婚!其實老公唔開心正常,自己個b無得同自己住,又 ...

所以我媽有經驗 養我哋6個女喎,我先話想返去坐月,問題佢而家係度話佢覺得唔好意思,又話冇得睇我同個Bb~~

子爵府

littlefunpig 發表於 23-9-19 11:10
到時應該佢只係自己換好曬衫, 然後坐響度打住機
慢慢等老婆執好小朋友既野, 再換曬衫, 佢就帶住個B 出巡
老 ...
嘩,如果咁樣我實直接抱b走人,樓主個老公錢又冇,要老婆迫婆家排公屋,把口又吾得哄吾到老婆,攪到老婆吾開心,仲要同個大肚婆吵鬧,而家仲要咩都吾做。真系吾知要呢個老公來有咩用。

複式洋房

mimi199188 發表於 23-9-19 11:18
如果自己阿媽好當然返去坐月最好,系奶奶度你會吾夠膽叫你奶奶幫手,攪到最後咩都自己做,男人吾明坐月的辛 ...

我媽知我有既時候就同我講,你返嚟坐月,我留咗啲沖涼既野俾你,坐月食既野都有,佢話自己呀媽先合你口味…我本身都係話會返去,咁我就同我老公講話坐月返去坐,我媽整好咗啲野俾我,我媽都叫你上嚟瞓冇問題..我就同佢講你睇吓點樣 如果唔想既 你就要間唔中上嚟 但佢就係自己kick咗係呢個位 唔識諗通

複式洋房

sogreen 發表於 23-9-19 11:21
你呢啲XX行為嘅,係需要斥責,點解唔引用得?你就真係你所講嘅地。
...

???做咩事?

子爵府

c.c12 發表於 23-9-19 11:24
我媽知我有既時候就同我講,你返嚟坐月,我留咗啲沖涼既野俾你,坐月食既野都有,佢話自己呀媽先合你口味 ...
你太溫柔,我實鬧佢而家你坐月定我坐月,我想返去坐,點到你說不

大宅

c.c12 發表於 23-9-19 11:08
知道多謝你

我覺得,你老公今次諗野,原本係單方面左。

我候先忍唔住鬧佢,之後睇佢回覆人講既野,佢似乎有真心反省,都睇得出佢都有緊張你,但矛盾喺唔知點選擇,先係為你好既心

希望你哋可以幸福,可以一齊衝破障礙!

複式洋房

mimi199188 發表於 23-9-19 11:27
你太溫柔,我實鬧佢而家你坐月定我坐月,我想返去坐,點到你說不

其實我琴晚好強硬同佢講返去坐月,跟住佢話佢都知,然後佢又唔開心

男爵府

c.c12 發表於 23-9-19 11:19
我都知道,有時都係上嚟呻下,我都會有頂唔順既時候!我都唔想兩公婆搞到咁,我都想有方法可以解決~我冇 ...

懷孕期間荷爾蒙嘅影響,係會影響情緒嘅,搵個地方呻下都係一個紓解嘅方法,都係對健康有幫助。

呢度嘅意見自己要消化,尤其是嗰啲話聯群結隊去鬧你老公嗰啲,千祈咪鬼信以為真係幫緊你,其實係喺度破壞緊關係。老公會諗做乜叫啲三九唔識七嘅人過嚟鬧我,咩事依家?到時大家落台轉下彎嘅機會都冇,因為感情傷害咗修補所花嘅時間仲多呢。

你而家首要嘅任務,係要保持自己健康完成整個懷孕階段迎接阿B嘅來臨,準備下坐月嘅嘢,其他的順其自然吧。

複式洋房

tristawan 發表於 23-9-19 11:29
我覺得,你老公今次諗野,原本係單方面左。

我候先忍唔住鬧佢,之後睇佢回覆人講既野,佢似乎有真心反省 ...

其實佢有啲方面係好好,但有時佢既諗法真係令到人會嬲,我知道佢對我真係好好,我都有同佢講過,你有啲方面真係唔好,剩係諗自己..
所以我今次係想佢可以好好咁支持我鼓勵我,我好希望係可以一齊開開心心 幸福咁相處落去
Btw多謝你

大宅

littlefunpig 發表於 23-9-19 11:18
睇左果邊個樓主C6既留言~ 真係鬧都費事
>>> "搬出去問題加埋大伯一齊住問題,其實家家有本難唸的經"
無錢 ...

無錢係事實,都係果句,只希望佢可以喺有限嘅範圍裡面,選擇到一個對孕婦最好既安排,而唔係以自己行先

子爵府

c.c12 發表於 23-9-19 11:33
其實佢有啲方面係好好,但有時佢既諗法真係令到人會嬲,我知道佢對我真係好好,我都有同佢講過,你有啲方 ...

係呀,睇得出佢都係緊張你既,你唔使擔心咁多。照返外家休息啦,佢放工點都會來探你嘅。到時都忙架,佢來到咪比佢照顧下bb,你就唔好粗勞。要賒啲野佢做佢先學習到

複式洋房

sogreen 發表於 23-9-19 11:30
懷孕期間荷爾蒙嘅影響,係會影響情緒嘅,搵個地方呻下都係一個紓解嘅方法,都係對健康有幫助。

呢度嘅意 ...

其實我都係上嚟呻冇要人哋走去鬧我老公,又呢樣果樣,我都怕佢突然之間諗 點解咁多人鬧我 係咪我叫呢~~
所以好多都係會消化完 講完 呻完就算了,養胎最緊要,傾坐月既到時再傾,始終3月先生Bb~
佢果到就唔諗咁多,我都知啲方法唔係個個都合適~自己去衡量返~
多謝你;)

複式洋房

Vengerov 發表於 23-9-19 11:37
係呀,睇得出佢都係緊張你既,你唔使擔心咁多。照返外家休息啦,佢放工點都會來探你嘅。到時都忙架,佢來 ...

知道,我都係上嚟呻下,因為琴晚真係好唔開心,我冇諗住要鬧佢 要批評佢 只係大
太火太唔開心…所以大家都唔好過去鬧佢了
先多謝你

首頁

尾頁

跳至