親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

佢2歲幾時有人認錯佢係大仔添呀!

原帖由 LongRyan 於 09-7-28 10:35 發表

我睇相都以為佢有4, 5歲.

引用:
原帖由 lestat 於 09-7-28 10:24 發表
你細仔既食量同身形都唔似一個3歲小朋友

男爵府

最慘係在碼頭仲要等一個鐘頭船, 其實係半個鐘一班的, 但full晒, 要等第3班船先上到!

原帖由 portiabb 於 09-7-28 09:46 發表
其實最攰係因為太早起身je...

男爵府

我果兩件都要搞好耐先起到身, 細仔有時訓爛覺仲會喊到拆天!

原帖由 LongRyan 於 09-7-28 10:18 發表

上次我係保和島睇dolphin都係咁, 5:15am起身, 阿仔喊住話好辛苦, 好在喊左3幾分鐘就彈起無再咋形.

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

點整得爛ga...佢拆機呀
原帖由 LongRyan 於 09-7-28 11:53 發表
好嬲呀, 啱啱我老豆打比我, 話個工人將個大眼雞洗衣機門塊'yim'成塊整爛左, 唔知整唔整得番, 果度門有sensor, 平時關唔實部機唔會開始洗衫. 頂佢, 之前d工人我要佢地全部用手洗, 諗住對佢好d比佢用機. 今晚番到去先 ...

侯爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

男仔生得高大有著數丫
原帖由 GaryF 於 09-7-28 13:18 發表
佢2歲幾時有人認錯佢係大仔添呀!

引用:原帖由 lestat 於 09-7-28 10:24 發表
你細仔既食量同身形都唔似一個3歲小朋友 ...

男爵府

無著數先真的, 想扮細食自助餐都唔得!

原帖由 lestat 於 09-7-28 13:42 發表
男仔生得高大有著數丫

琥珀宮

仲有入op/dl 呢d無都得呃
原帖由 GaryF 於 09-7-28 13:52 發表
無著數先真的, 想扮細食自助餐都唔得!

伯爵府

原帖由 GaryF 於 09-7-28 13:16 發表
我阿姨個工人都整壞唔少電器, 有d真係唔會幫妳錫住黎用!

算吧! 邊樹有工人會同你錫住d 野黎用, 爛少d 算執到

琥珀宮

都係ga...以前細個個賓姐...mami話佢每洗一次抽氣扇...就會整爛一塊出面可以閂埋果塊葉 ...通常4塊爛晒就係成把壞ge時候
原帖由 dorchiu 於 09-7-28 14:39 發表

算吧! 邊樹有工人會同你錫住d 野黎用, 爛少d 算執到

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

哎, 請工人真係死好多細胞.

今晚返去要比d面色佢睇下, 嚇下佢, 希望佢以後會錫住d野黎用. 頭先問左就算有零件都要$7xx蚊, 今日等於白做.......

侯爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我妹個舊bun試過自把自為將佢件茄士咩外套放入洗衣機, 縮水縮到我個女先啱著, 件衫成仟幾蚊仲要係旅行時買, 頂多扣佢3舊水, 真係冇仇報
原帖由 LongRyan 於 09-7-28 15:33 發表

今晚返去要比d面色佢睇下, 嚇下佢, 希望佢以後會錫住d野黎用. 頭先問左就算有零件都要$7xx蚊, 今日等於白做.......

珍珠宮

原帖由 lestat 於 09-7-28 15:48 發表
我妹個舊bun試過自把自為將佢件茄士咩外套放入洗衣機, 縮水縮到我個女先啱著, 件衫成仟幾蚊仲要係旅行時買, 頂多扣佢3舊水, 真係冇仇報

我都想扣佢幫補下, 但d friend話佢初黎埗到唔係幾好喎. 你果個好d未?

侯爵府

初黎報到就扣$又真係會令關係唔太好, 我果個做嘢係好左, 煮餸都ok左, 不過就開始冇禮貌, 早晨都冇句, 講大話唔眨眼, 無論大小事都講大話, 想打個電話又話阿媽c左 (佢阿媽之前已經c左一次), 真係當我係LULU, 而家都有留意睇下有冇完約好工人, 之前有個FD介紹左個諗住試工, 最後放飛機, 真係好工人難求

原帖由 LongRyan 於 09-7-28 15:55 發表

我都想扣佢幫補下, 但d friend話佢初黎埗到唔係幾好喎. 你果個好d未?

琥珀宮

eee....咁你年薪咪
原帖由 LongRyan 於 09-7-28 15:33 發表

珍珠宮

原帖由 lestat 於 09-7-28 16:09 發表
初黎報到就扣$又真係會令關係唔太好, 我果個做嘢係好左, 煮餸都ok左, 不過就開始冇禮貌, 早晨都冇句, 講大話唔眨眼, 無論大小事都講大話, 想打個電話又話阿媽c左 (佢阿媽之前已經c左一次), 真係當我係LULU, 而家都有 ...

咁快就無禮貌, 唔得喎. 我係果邊都睇過話你工人講大話, 又周身唔c服. 我之前果個樣樣都好, 但就無禮貌, 駁咀, 想搵個啱真係難過中mark six.

琥珀宮

(1)

(2)可能人地c唔去呢...應該鄧佢開心ge :-( :-( :-( :-( :-( :-(
原帖由 lestat 於 09-7-28 16:09 發表
(1)初黎報到就扣$又真係會令關係唔太好, 我果個做嘢係好左, 煮餸都ok左, 不過就開始冇禮貌, 早晨都冇句, 講大話唔眨眼, 無論大小事都講大話,

(2)想打個電話又話阿媽c左 (佢阿媽之前已經c左一次), 真係當我係LULU, 而家都有 ...

珍珠宮

原帖由 portiabb 於 09-7-28 16:14 發表
eee....咁你年薪咪

我好底人工咋, 總之今日係白做............

侯爵府

起碼都叫做手腳乾淨+唔敢駁咀, 睇得家傭版D CASE多, 唔係偷嘢, 經營副業, 就係打細路, 真係驚抄左換過個仲衰

原帖由 LongRyan 於 09-7-28 16:16 發表

咁快就無禮貌, 唔得喎. 我係果邊都睇過話你工人講大話, 又周身唔c服. 我之前果個樣樣都好, 但就無禮貌, 駁咀, 想搵個啱真係難過中mark six.

侯爵府

咁可能今次都C唔去, 仲有第3, 4, 5......... , 又或者佢有幾個阿媽:;pppp:
原帖由 portiabb 於 09-7-28 16:16 發表
(1)

(2)可能人地c唔去呢...應該鄧佢開心ge :-( :-( :-( :-( :-( :-(

珍珠宮

原帖由 lestat 於 09-7-28 16:23 發表
起碼都叫做手腳乾淨+唔敢駁咀, 睇得家傭版D CASE多, 唔係偷嘢, 經營副業, 就係打細路, 真係驚抄左換過個仲衰

咁你依家返左工係咪得佢同囡囡係屋企?

首頁

尾頁

跳至