跳至

首頁

尾頁

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 coco513 於 10-4-18 02:36 發表

宜家佢係荃灣間JOYFUL上緊堂, 都幾好呀! 黎緊會係pips讀n1囉... 幼稚園仲諗緊, 想係荃灣or青衣讀.. 好煩呀, 都唔知報邊間好...

唔好只係諗報邊間好, 應該要諗報邊幾間好, 我亞仔一報就報左6~7間, 我亞女(你大仔)出世果年最多人生, 所以競爭好大!!!! 好彩救世軍收左仔仔, 咁亞女先唔洗煩, 唔係間間幼稚園都一定收細佬妹, 呢間一收左亞仔, 其他我都唔去考慮lu~

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 sinman_wong 於 10-4-18 17:30 發表

我都係住豪景嫁!我個女1歲11個月,妳係全職mama定在職mama?

hello~ 我係全職mama, 你呢?
得閒帶小朋友落公園一齊玩下~

水晶宮

原帖由 subb 於 10-4-19 09:12 發表
係呀 ! 近期無人來玩呀 !
我記得我地在救世軍幼稚園/幼稚園topic傾過計對嗎 ????
我個女(12月細女)幾間都係備取生,所以我都打算來緊再報k1做大女啦 !

...

haha~ 我當然記得你啦~
再報過救世軍啦~ 同唔到我仔仔做同學, 可以同我亞女做同學嫁~ 我亞女一早已經報左lu, 都排到二百幾個...... 快d報定先啦~

水晶宮

原帖由 louisachau 於 10-4-19 13:32 發表
我覺得, BB得2歲大, 讀PM好D呀!
你仔仔幾多月出世.

但係唔怕小朋友要訓晏覺咩? 可能我對仔女好早睡早起, 朝早7~8點就一定自己起身, 到下午1~2點就要午睡, 所以我好怕返pm佢會好累..... 無奈...我亞仔今年返學就係返pm.....

男爵府

下 ????救世軍幼稚園又開始報K1啦.咁快 ????
救世軍幼兒園我女(07年12月)出生之後都已經500多, 個職員叫我不用報架喎 !

原帖由 rubyplk 於 10-4-19 14:39 發表

haha~ 我當然記得你啦~
再報過救世軍啦~ 同唔到我仔仔做同學, 可以同我亞女做同學嫁~ 我亞女一早已經報左lu, 都排到二百幾個...... 快d報定先啦~

大宅

原帖由 rubyplk 於 10-4-19 14:43 發表

但係唔怕小朋友要訓晏覺咩? 可能我對仔女好早睡早起, 朝早7~8點就一定自己起身, 到下午1~2點就要午睡, 所以我好怕返pm佢會好累..... 無奈...我亞仔今年返學就係返pm..... ...
我都係覺得佢訓晏覺好緊要! 宜家諗緊點幫佢安排時間好

大宅

原帖由 rubyplk 於 10-4-19 14:34 發表

唔好只係諗報邊間好, 應該要諗報邊幾間好, 我亞仔一報就報左6~7間, 我亞女(你大仔)出世果年最多人生, 所以競爭好大!!!! 好彩救世軍收左仔仔, 咁亞女先唔洗煩, 唔係間間幼稚園都一定收細佬妹, 呢間一收左亞仔, 其他 ...

AGREE! 我都要搵好多間, 如果好彩好多間都收, 就到時再睇下讀邊間啦

水晶宮

原帖由 subb 於 10-4-19 18:00 發表
下 ????救世軍幼稚園又開始報K1啦.咁快 ????
救世軍幼兒園我女(07年12月)出生之後都已經500多, 個職員叫我不用報架喎 !

...

我唔係講幼兒園wo.... 講緊幼稚園wo!!!! 即係吳國偉, 之前聽人講吳國偉無話幾時開始報名, 咁我未知道收左亞仔交左留位費之後就即刻同亞女報埋啦~

水晶宮

原帖由 coco513 於 10-4-19 19:25 發表
我都係覺得佢訓晏覺好緊要! 宜家諗緊點幫佢安排時間好

其實返pm放4點半都ok既, 開頭小朋友一定會辛苦d嫁啦~ 不過返學都係玩, 開心既話佢地好快適應, 至多未返到屋企再訓一陣先食飯囉!!! 我見我媽咪以前幫人湊個女都係咁~ 怕就怕佢坐校車果時訓左(荃灣返到黎都要半個鐘), 一落車就醒, 到時返屋企就訓唔番lu.......

大宅

原帖由 rubyplk 於 10-4-19 22:44 發表

其實返pm放4點半都ok既, 開頭小朋友一定會辛苦d嫁啦~ 不過返學都係玩, 開心既話佢地好快適應, 至多未返到屋企再訓一陣先食飯囉!!! 我見我媽咪以前幫人湊個女都係咁~ 怕就怕佢坐校車果時訓左(荃灣返到黎都要半個鐘), ...

真係要適應呀..佢宜家番開朝早..都係3個鐘!

複式洋房

原帖由 rubyplk 於 10-4-19 14:36 發表

hello~ 我係全職mama, 你呢?
得閒帶小朋友落公園一齊玩下~

我係在職嫁!
好呀!你住第幾座? 我係第9座.

複式洋房

原帖由 louisachau 於 10-4-19 00:22 發表
Hello, 我都係住豪景, 女女都係1歲11個月呀!!
CoCo513, 我女女又係緊會係pips讀n1, 不過係PM Class, N1我唔想佢要咁早起身呀! 到K1再打算!

得閒一齊出黎玩呀, 大家同齡.
我住第9座嫁. 你呢?
妳有冇同個囡搞生日會呀?

洋房

大家好呀, 新來報到.....我都係住碧堤 ar.....
係全職 mama 呀, 我囡囡而家 4 個月大吖.....

死啦, 我見你哋話咩救世軍pm 好似一出世就要排咁....其實佢係邊 ga? 出名 d 咩 ar?? 我係新手 mama 呀, 咁係咪而家要去報名 ga 啦????

水晶宮

原帖由 sinman_wong 於 10-4-30 11:11 發表

我係在職嫁!
好呀!你住第幾座? 我係第9座.

我住5座啦~
我有朋友住第9座, 我大肚果時行上去, 行到我傻...

水晶宮

原帖由 KakaVV 於 10-4-30 11:32 發表

死啦, 我見你哋話咩救世軍pm 好似一出世就要排咁....其實佢係邊 ga? 出名 d 咩 ar?? 我係新手 mama 呀, 咁係咪而家要去 ...

你有無諗住比佢入n1, 救世軍幼兒園就真係一出世要去報名(都未必有位), 因為係先到先得既, 唔洗interview, 有咩好....我唔知, 老師有愛心(間間都有嫁啦)
幼兒園下面果間就係救世軍吳國偉幼稚園, 咁就無n1既, 即係要夠2歲8個月先可以入學, 不過同樣好難入, 因為校譽好同好多人報名, 學位有限, 呢間都係幾時報名都可以, 就要等interview, 不過你都可以唔洗理住, 到你小朋友入學前一年就要報定幾間學校, 到時先報名都未遲~

洋房

I see.....

thanks Ruby ar....
咁讀唔讀 n1 好呢? 你個小朋友有冇讀呀?
救世軍吳國偉<---係咪係荃灣 ga?

水晶宮

原帖由 KakaVV 於 10-4-30 23:41 發表
I see.....

thanks Ruby ar....
咁讀唔讀 n1 好呢? 你個小朋友有冇讀呀?
救世軍吳國偉

我小朋友無讀n1呀! 我係全職媽媽, 好多野我都可以教佢, 所以唔返, 不過平時就有比佢學興趣班, 之前返英文playgroup, 返到3歲就轉左phonic, 不過唔知係唔係學習氣氛唔好, 仔仔話唔鍾意就無再上啦! 依家就學緊畫畫(佢勁鍾意)同跳舞, 跳舞又話唔好玩, 上埋5月又唔上啦...
救世軍吳國偉o係祈德尊入面~

複式洋房

我都係住碧堤wor, my baby girl is 4 個月大 as well.
I live in tower 8. I'm 新手 mama too. 你住邊座? 睇下會唔會撞見. 碧堤club house有kindermusik, 但時間唔岩(我平日要返工), 給果我報左荃灣另一個kindermusik的trial class, 呢個星期六去試.

原帖由 KakaVV 於 10-4-30 11:32 發表

死啦, 我見你哋話咩救世軍pm 好似一出世就要排咁....其實佢係邊 ga? 出名 d 咩 ar?? 我係新手 mama 呀, 咁係咪而家要去 ...

大宅

大家好,我又係新黎報到的。
我都係住碧堤的
我囡囡下星期四個月大
乜咁細個就可以去上kindermusik 架?

男爵府

hi...我住7座架 !

首頁

尾頁

跳至