興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 JENNYSKY 於 10-7-19 11:20 發表
早晨~~
返工喇~真係舒服:lol :lol
路遙知馬力,日久見人心!

水晶宮

To: 鄉下人

你哋近呢一年,有無見過隻狗呀

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=3272433&pid=44401267&page=1&extra=page%3D2#pid44401267

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

2J)))))

祝大少:

生日快樂!
身體健康!
學業進步!

Happy Birthday!

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 hehalady 於 10-7-15 20:38 發表

原來妳個表哥有精神病 ..... 咁 ..... 雖然你哋唔 LIKE 妳姑媽把口,但妳都唔好咁樣話個姑媽吖

點講呢 ...............

早幾年我地收到消息我大舅父腦中風入左 ICU,開腦急救,雖然我地好多年冇見面,但話哂果個都係我媽個哥,姑媽係我媽面前居然講話我大舅父底死,呢 d 係報應 ~

我大舅父以前出黎行,跟佢搵食既都有幾百人,算係大佬,大舅父以前做放貴利,有次姑媽有事搵我媽叫佢幫口問我大舅父借錢,本來我大舅父想唔借,因為姑媽借得小,大舅父借開果 d 通常人地係借幾十萬 - 幾百萬,大舅父係比面亞媽先幫手借比佢, d 息仲要收平好多,我大舅父唔係比面我媽得鬼閒理佢,咁我大舅父都算幫過佢,使唔使咁講野呀 ~

其實早好多年前亞媽以經想送老豆入老人院,果陣亞媽又要返工,又要照顧老豆好辛苦,因為冇錢所以我地遲遲都冇送老豆去,直到佢兩年幾前係屋企跌親整到隻手要入院做手術,我地冇哂辦法先搵社工問,社工話可以申請公緩,我地一 d 都唔知,如果我地知就會早 d 送佢入唔使佢係屋企成日跌親,後尾姑媽先講佢以前奶奶都有申請,亞媽咪話佢知又唔講比我地聽,有事果陣就識搵亞媽幫,以家就影都冇 ~

你知唔知點解我咁唔 LIKE 佢,我見過亞媽同姑媽講完電話嬲到喊,唔只一次,所以我超級唔 LIKE 佢 :;pppp:

愛 我 就 別 傷 害 我

水晶宮

原帖由 kitwong 於 10-7-20 02:48 發表
點講呢 ...............
家家有本難諗的經
人人有顆憐憫的心

水晶宮

http://www.facebook.com/event.php?eid=133523416683531&index=1

睇 facelook 呢個群祖,知道已經有社工跟進狗仔健康情況;有時間既話,星期日去參與聲討行動,冇時間就幫忙發佈下,call 多啲人去參加!

25/7,下午4:00,今個星期日,請各位用腳步站出來向漁護聲討!!

日期:7月25日(星期日)

時間:下午4時正

地點:上水狗房(新界北動物管理中心 - 新界上水石湖墟馬會道13 號)(二元會再通知大家, 我都覺最好約係一處集合左至去會好d, 重有我地要去視察下環境以免大家日曬雨淋情況)

衣著:黑色(抗議漁護署無法無天,黑箱作業)

水晶宮

祝 2j 大少:

生日快樂!
身體健康!
學業進步!

水晶宮

∪ ∪

開工大吉
奶量充足
長揸長有

妳今日紮咗未呀

水晶宮

珍珠宮

我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

珍珠宮

祝 2j 大少,生日快樂,身體健康,學業進步
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

好耐無入來講...早晨....各瘋人....

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

朗貪撈思呀

我都祝大J

生日快樂!
用功讀書!
愛錫父母!

原帖由 2jmama 於 10-7-20 09:30 發表

生活不單會有快樂  也一定會有痛苦
事情不單會有成功  也一定會有失敗
性格不單會有圓滿  也一定會有缺陷
戀愛不單會有甜蜜  也一定會有心酸
有時候  我們等的  並不是機會  而是釋懷
即使被祂原諒不一定足夠   有時你也得學習原諒自己

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

多謝....
原帖由 包包魔怪媽咪 於 10-7-20 02:15 發表
2J)))))

祝大少:
生日快樂!
身體健康!
學業進步!
Happy Birthday!

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

早早~

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

THANKS~~
原帖由 webjen 於 10-7-20 09:24 發表
祝 2j 大少,生日快樂,身體健康,學業進步

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

SAN Q...
原帖由 hehalady 於 10-7-20 07:54 發表
祝 2j 大少:

生日快樂!
身體健康!
學業進步!

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

我間唔中都有入來溫書既.不過通常你哋都講完早晨走咗LU.....

謝謝.....
原帖由 3littlepigs 於 10-7-20 09:39 發表
朗貪撈思呀

我都祝大J

生日快樂!
用功讀書!
愛錫父母!

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

祝大少生日快樂!
原帖由 2jmama 於 10-7-20 09:30 發表

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

謝謝......

P.S. 少咗字...唔係2少.係大少...ANYWAY....THANKS SO MUCH.....
原帖由 小草 於 10-7-20 09:43 發表

祝2少生日快樂!
http://static8.photo.sina.com.cn/bmiddle/4b83b40e446e54c7c2687

首頁

尾頁

跳至