跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 05年7月媽咪會 (Part 12)

cyrus媽媽 寫道:
+媽
我買原味比謙謙架...$55一罐....
請問(綜合味-200片裝)好唔好味架...???

謙謙媽
原味一罐只有150片兼只有乳酪味, 而綜合味入面除左乳酪味, 仲有藍莓同草莓味, 可以有多d選擇, ++好鍾意食。

大宅

alicesidney 寫道:
++媽
+爸個樣,真係好慈父. 妳放心啦,+爸和+媽都係靚樣,++實靚囡啦,真心講++真係越來越靚吖. ++返學仲有無喊

仁媽
每星期++只返星期二,三兩日, 暫時只係返左兩日, 不過第2日已比第1日喊少左, 導師仲話終於第1次見到佢笑!

別墅

+媽
羊乳片,係什麼吖,代替奶粉架

大宅

+媽
羊乳片,係什麼吖,代替奶粉架

仁媽
羊乳片其實係營養補充小食, 閒時可以比bb當糖食, 主要成份咪就係羊奶囉, 妳可以買1 can黎試比仁仔食, 大人都食得, 我唔飲奶都覺得幾好味!

大宅

我要去ocean park 喇, bye, bye!

大宅

+媽,仁媽,謙媽:

你地講緊既羊奶片係咪一罐裝,裡面係一片片咁食架??????

別墅

+媽
唔該妳,玩得開心d,我上個月9日又係去海洋公園呢

別墅

筠媽
我就係唔知是什麼,照+媽所講,應該係一片片咁食,我都想比仁仔試下,因為佢到現在仲唔食飯或粥

大宅

仁媽,

哦,係呀?? 仁仔而家仲未肯食粥仔嗎???? 點解既??
我都想買羊奶片比筠筠試吓,因為佢D胃口痳痳地食好少野, 我怕佢唔夠營養呢!!! 最近仲睇了3次醫生, 食藥食到冇晒胃口,餐餐奶剩5-6安,粥仔又食唔晒一碗,我日日見佢,都FEEL佢瘦左啊~! 心痛死我!

別墅

筠媽
聽妳咁講,筠筠實瘦啦,食藥就係令人好無胃口,咁妳不如又試下,我都諗住試下,反正我好貪食,仁仔唔食,我可以食埋佢.
仁仔其實一直都唔食粥或飯,麵包算係肯食,但都係食小小,所以佢現在仲係bb,食5餐奶,但好過唔食啦,所以仁仔都好難肥了.
筠筠妳要努力食番多d野,做個小肥妹啦

別墅

筠媽
我仲以為得我們,被我發現kary媽和j媽都係到

男爵府

好媽媽勳章

仁媽,包媽,
尋日先講緊天氣熱,今日又凍番啦,真係玩c人!! :tongue:
乜原來仁仔到依家唔肯食粥同飯?咁你有無俾麵佢試下呀?

男爵府

好媽媽勳章

筠媽,仁媽,
係呀,我係度呀

筠媽
我仲以為得我們,被我發現kary媽和j媽都係到

大宅

仁媽,

係啊,所以都想比其他營養補給一吓囉~! 唔...仁仔唔肯食固體野係咪因為唔肯0趙呢??? 我以前有個同事個仔都係唔鍾意食固體食物, 飲奶飲到5歲添! , 但係佢個仔又唔瘦喎,仲係大碼小朋友添~!

係喎,kary媽都係度~!

別墅

kary媽
我有比吖,不過佢好衰,每樣野都係試小小,所以唔會飽,始終都係要飲支奶,所以有時我真係無心機煮

筠媽
唔怕話妳知,我仲勁,我飲奶飲到7歲,所以仁仔可能學我,唔怪得我亞媽那時成日話我難湊,今次真係輪到自己.我都見有d bb食奶會肥,所以我想仁仔可能因為2個月大時,痾左一個月,所以d腸胃好差,唔吸收.

別墅

kary媽
好似幾冷,明天話仲冷d,真係要小心小心,大家穿多件衫吖

大宅

仁媽,

咁可能真係有遺傳喎 , 雖然而家仁仔唔肯食固體食物,但係至少都肯食奶丫, 仁媽, 唔好咁擔心,仁仔遲早都會食固體野既~! 努力啦~!

大宅

仁媽, kary媽,

好啦,我收工啦~!星期一再傾過,have a nice weekend,bye~!

男爵府

好媽媽勳章

筠媽,
收工喇, 會同筠筠去邊度玩呀?

仁媽,
原來咁都有遺傳
頭先我出街都覺今日凍左,
一陣帶kary去大尾篤行下

別墅

Kary媽
咁開心去大尾篤,玩得開心吖,又令我想起燒雞翼,好味 :lol:

首頁

尾頁

跳至