媽媽會所

跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: 03年5月媽咪會 (Part 2)

boey:
算la~我吾忍心見你為左我,俾人話~我真係好累~又受氣又喊~當我吾o岩係la,我自己知自己事,你明白事理就ok ka la~我吾想再發表甘多野,橫店冇人明,算la~每人有自己事去忙,我地忙返自己d野la~人地接觸o既一切同我地吾同,要o既野吾同~我吾想再哂時間為d無謂野爭拗落去~我地將來人生好多野等住好多野去學習去做~而家我地應收聲ka la,吾再做任何發表o既野~正如Joyice個mame朋友o係電話中一句"只睇結果"~而家過程都已定,介意吾黎,亦吾到我同你去分析甘多~由佢la~唯有我再等多個禮拜,睇下人地俾吾俾返d相我~如果"結果"一樣冇得拎返d相,咪唯有算law~甘咪知乜事law~當百零蚊買個教訓,買個人格~都幾抵ar~正如各位所講我粗身大細,我吾想再為d甘o既事影響身體&bb,人地吾為我著想,我都要為我將來著想ka ma~你都係ar~我地為將來努力la~咪再哂氣la!!!~

別墅

請按--->[size=medium]客觀分析
該用戶已被刪除

複式洋房

agree~~
睇完咁多咁鬼長既post,
淨係想講一句, 大家bb都細,
希望各人(雙方)做野憑良心,
做野同說話之前都望望/諗諗bb,
我地要為bb益番d"音""得"架!!

快d開新topic啦, 依家子軒唔肯食野呀,
我已經搞到一頭煙, 想問下你地意見都無位問,
快d開新topic好嗎?

茵茵 寫道:
kudomama
bb大多都過左一歲, 不如開個新topic喇
1歲既野就留番係part 2 講埋佢
我好想正正常常咁同你地傾下計, 講下bb野

不過如果你覺得未係時候就遲d先~~

子爵府

EVA媽媽,

我諗kudomama都唔係成日得閒可以上黎開新topic, 睇下邊個得閒幫佢開啦~

子軒唔肯食野? 可能又吽牙仔喎, 試下比多d唔同口味既食物吸引下佢食慾啦, 唔駛太擔心, 我個b呢排都係咁, 食量小了平時差不多一半, 又成日流口水, 我都估佢係吽牙.

大宅

del

大宅

BoboB 寫道:
EVA媽媽
子軒唔肯食野? 可能又吽牙仔喎, 試下比多d唔同口味既食物吸引下佢食慾啦, 唔駛太擔心, 我個b呢排都係咁, 食量小了平時差不多一半, 又成日流口水, 我都估佢係吽牙.

EVA媽媽,
I know some mames give the vit.B drops for increasing bb's食量 and keep health 's used, u can consult with doc's advice that is it good for 子軒 or not~~ if u interest to know the name, u can pm me......ok!! :-P

大宅

emmy, andrewma, mrsyip,
i'm back~~
as you all said......it's a really a nice trip.....but only for anki....hehee~~ :-P :-P for my husband and me.....really too tired.....and anki learned many bad things in this trip, like took the things for playing when i was shopping , if i picked it away, she shouted in a loud voice.....don't want to fall asleep, only wanted to play with adult until mid-night.....
today we begin our life as usual but she becomes naughty , my mother-in-law said she really learned many things.....but not in good way......so.....i feel a bit upset cos we need spend more time on change her from bad in good way........ar......
but on this trip, we gain many good memories too.....e.g 1st time enjoy the hot spring with anki....1st time of anki ate adult dish with us....took many beatuiful photo, vedio.......i bought many cheap anki's japanese milk powder(cheap than a half)......etc......

andrewma,
may i know how much they charge for bb if i bring along with anki......after u told us that u did enjoy the nice day in ocean park........i want to go too~~ :-P :-P

emmy,
ok~~ if u swim with trevor again......call me......i really enjoy that .....when i swim with anki in a big pool and enjoying with a good view......hehee~~

mrsyip,
how are u?? u did enjoy your bb's party, is it?? what did u do on that day.....have u eat pizza again?? what's gift u bought to your sweetie......did her enjoy the day??

別墅

[size=x-large]mannok媽咪(Joyice):
本人再僅此聲明,若你再對本人之家人作無聊幼稚之滋擾性行為及侵犯私穩條例,本人及本人之家人將以法律途徑追究一切!!!在此亦警惕當日曾參與其中之兩位媽咪,勿再同犯!!!~

*如有任何問題,請直接聯絡本人~勿再對我屋企人作無聊幼稚挑潑離簡行為!!請尊重人格!!!~*
該用戶已被刪除

複式洋房

THX..各位媽媽...
唉....子軒佢係吽牙仔, 不過一吽牙仔就唔肯食野,
又唔知係咪印印煲d粥仔唔岩佢胃口.

淮山煲粥仔??都好啵...
不過好無味架??會唔會無味道架??
駛唔駛加d肉肉或者菜菜落去呀??
我個仔都好鬼咀x架...

我禽晚發惡夢呀,
發夢我去左一個媽咪聚會,
有一個唔識既媽媽要同子軒玩,
咁我都無所謂, 俾佢地照玩,
突然間子軒又衰衰咁胸襲人地..
跟住果位媽咪好嬲..好用力咁推左子軒落地,
子軒後腦落地, 喊左2聲就暈左,
我即刻送佢去急症室,
點知變左植物人.....(完)
嘩....我直情嚇醒呀, 即刻彈起身去睇下子軒呀..
你地有無試過類似既惡夢呀??
該用戶已被刪除

子爵府

EVA媽媽,

你係咪見呢排有咁多不愉快既事發生在我們的group內, 日有所思, 夜有所夢呀? 唔好自己嚇自己啦, 發夢既野係唔會發生架!

加埋d菜和肉入粥仔度會令d粥香好多, 亦可以引起bb的食慾架, 你可以試下. (有冇試過南瓜呢, 都好香架, 又有益)

子爵府

茵茵,

勤勤d頭髮長左好多呀, 好靚仔呀!
我個b都係咁, d頭髮好似bb仔時冇乜點長過......

你而家晚上餵人奶密唔密呢? 我一晚都仲要醒幾次餵阿b呀~
不過佢都係吸一陣就會訓返, 我覺得佢當左我係奶咀多d~~
哈哈哈哈))))))
該用戶已被刪除

別墅

唔知你地餵奶時BB會唔會咬咬呢? 我就俾俾個女咬到損晒,所以迫住同拒介夜奶~~
該用戶已被刪除

別墅

但拒又唔係專登咬,係啜得好肉緊,兩崩牙合得好埋,變相係咬住黎啜囉,而又唔忍心推開拒or話拒,因為通常都係拒未訓醒。

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

Agree.

Puyu, you should tell your daughter that it is painful and ask her don't bite you repeatly when she want to do so. Take care and add oil. Trevor also bite me at the beginning when he was just start teething.

茵茵 寫道:
[quote]
PuYu 寫道:
唔知你地餵奶時BB會唔會咬咬呢? 我就俾俾個女咬到損晒,所以迫住同拒介夜奶~~

初初會(岩岩出牙果陣),教教下而家唔會咬, puyu咬你果陣一定要好serious咁同佢say no [/quote]

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

BoboB

Trevor also wake up for milk at this stage. Around 1-2 times usually. He will sleep soon after giving him a suck. I agree that he is treating me as a pacifier, but I don't mind.
Let's work hard together.

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

首頁

尾頁

跳至