親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 owl99 的帖子

owl 99 ,

你的意思是我自己book 會好過係香港預先買HKD499 的套票。

如果我自己BOOK, 要點BOOK呀? 什麼是WTS 呀? 請指教一下。 謝!

複式洋房

引用:回覆+owl99+的帖子 owl+99+,你的意思是我

原帖由 YnnMa 於 12-11-09 發表
回覆 owl99 的帖子

owl 99 ,
WTS係新加坡一間旅遊公司,可以google下WTS就搵到。不過他唔接受信用咭booking, 預訂要自已找方法交錢或者到新加坡先訂,不過要承受滿座的風險。
其實去LEGOLAND也有其他的方法,不過要轉車,LEGOLAND網頁都有乘車指引。我14/11都打算自己搭車去!

瑪瑙宮

好媽媽勳章

owl99 發表於 12-11-9 13:58
WTS係新加坡一間旅遊公司,可以google下WTS就搵到。不過他唔接受信用咭booking, 預訂要自已找方法交錢或者 ...

大宅

WTS, 原來不接受visa 卡架?? 咁點算!

男爵府

YnnMa 發表於 12-11-12 09:44
WTS, 原來不接受visa 卡架?? 咁點算!

http://blog.yahoo.com/_C55JKPLPNUQLTHDYE7J6TLJH3Y/articles/1006775

人地blog講可以網上購票, 又可以用Visa/Master/銀聯付款, 我都想知有冇人試過, 不過已經貴左, 由$20加到$25一個人

大宅

回覆:P12又加幾張新相 : 新加玻,馬拉主題樂園遊 (USS, Legoland)

sin blog

瑪瑙宮

好媽媽勳章

syling 發表於 12-10-23 15:19
Raffle City地庫已經有好多野食,附近Purvis Street就更多特色野。津津都係果到。
Click Purvis Street
多謝你分享呀 , 正想問有咩野好食

大宅

chickenwing2006 發表於 12-11-14 21:42
多謝你分享呀 , 正想問有咩野好食
去左未呀?

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:Quote:chickenwing2006+發表於+12-11-14+21

原帖由 syling 於 13-01-06 發表
去左未呀?
未,二月先去

大宅

我沒有追晒你地d post, 不過見到有人問去USS 要唔要預訂呢個問題。 當年初開時, 我地ONLINE 訂票,因每日佢有限定入場人數,同ONLINE 訂平少少,如當日QUOTA 已滿, WALKIN 就沒有票了。不過而家我就唔知了。

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:null

thanks for sharing

大宅

hksandy_ma 發表於 13-1-7 12:48
我沒有追晒你地d post, 不過見到有人問去USS 要唔要預訂呢個問題。 當年初開時, 我地ONLINE 訂票,因每日佢 ...
咁樣有好處不過都有個唔好處,就係無左flexibility,如果落雨都要局住去。

瑪瑙宮

好媽媽勳章

hksandy_ma 發表於 13-1-7 12:48
我沒有追晒你地d post, 不過見到有人問去USS 要唔要預訂呢個問題。 當年初開時, 我地ONLINE 訂票,因每日佢 ...

SANDY,

今次你會再去 USS 嗎 ??

大宅

回覆:syling 的帖子

想問下calton hotel uss shuttle 係唔係屬於酒店自己? or 有路線for 幾間hotels 去uss?
班次係點?
幾耐到uss?
由uss 回程, 係邊度搭?

如果check out 左由hotel 去uss, 仲可唔可以拎住行李搭?

thank you.

子爵府

引用:Quote:冰涼鎮痛貼+發表於+12-10-19+00:21+H

原帖由 syling 於 12-10-19 發表
無錯,就係呢張。
咁請問點先可以拎多幾張入境咭呢?吾咪一人一張架咩?

大宅

mikihouse 發表於 13-1-9 18:47
想問下calton hotel uss shuttle 係唔係屬於酒店自己? or 有路線for 幾間hotels 去uss?
班次係點?
幾耐到u ...

架巴士屬於USS,只係比外國人坐,記住帶passport同入境咭(要有入境印證明你入境日期),因為個司機會check。架車會經幾個站先至去USS,二十分鐘左右到,班次你要自己check。 Click呢到睇schedule。我回程無搭,因為玩cable car去Vivo City食飯。我估可以拎住行李搭架shuttle,因為架shuttle有行李架比人放行李,而且個司機唔理你拎幾多野。

大宅

amysiu328 發表於 13-1-10 01:02
咁請問點先可以拎多幾張入境咭呢?吾咪一人一張架咩?
我係飛機到已經問個空姐拎多幾張,唔理你要幾多張。

大宅

回覆 syling 的帖子

咁搭呢架USS shuttle 係唔係可以唔洗比每人比"入島費"?

大宅

我都揀左Carlton Hotel, 想問下由Carlton Hotel 行去MRT City Hall 要行幾耐?
最快又安全既路徑係點行?

Carlton Hotel 附近除左雞飯, 仲有咩值得去食?

另外, 我想買上網card for mobile用, 係唔係singtel 最好? for 幾多Data? 幾錢?

係機場登記左free wifi, 係Carlton Hotel 附近有冇free wifi? d 房收唔收到?

謝謝!

大宅

mikihouse 發表於 13-1-14 12:15

咁搭呢架USS shuttle 係唔係可以唔洗比每人比"入島費"?
係呀,唔洗比入島費。

首頁

尾頁

跳至