親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

DHA勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原文章由 portiabb 於 08-10-29 16:27 發表
錯....我係新年後先再戰ga

咁掉返轉我料過妳 lor~

珍珠宮

DHA勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原文章由 portiabb 於 08-10-29 17:47 發表
佢要問定資料比話事人去揀麻

原文章由 lestat 於 08-10-29 17:28 發表
你打算去zoo咩? 問過你呢個trip個話事人未呀?

未問 ar~ 不過想搵o的o野睇吓咁...我唔想咁 hea 呀

[ 本文章最後由 smypig 於 08-10-29 18:07 編輯 ]

侯爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

係丫, Marina Court真係幾ok ga, 不過我book呢間相比起Promenade Hotel 轄下d unit貴d, 但因之前問過其他網友意見, 話Promenade果d裝修較舊同殘
原文章由 KristyMum 於 08-10-29 13:51 發表
lestat,

你個trip

Marina Court 睇落都唔錯喎!

男爵府

原文章由 lestat 於 08-10-29 12:48 發表
RM400係VAN, 如果多人就抵囉

架VAN 可以坐幾人?係邊樹BOOK?

男爵府

原文章由 lestat 於 08-10-29 18:11 發表
係丫, Marina Court真係幾ok ga, 不過我book呢間相比起Promenade Hotel 轄下d unit貴d, 但因之前問過其他網友意見, 話Promenade果d裝修較舊同殘

你呢間仲有無其他單位, 還是只此一間?

仲有....你努力寫埋OZ之旅, 唔好爛尾WO.

男爵府

原文章由 smypig 於 08-10-29 09:50 發表
lestat ,

妳揾邊間 local tour...係咪特優? 如果唔係...可唔可以 PM o的資料俾我

題外話...妳o地去"大堡礁"無 咩??
我上次去拍o左藥都差o的頂唔住...
...

澳洲有隻暈浪丸KWELLS好勁架, 好似我呢D容易暈浪的女人, 食左去大堡礁都矛樹...

男爵府

原文章由 lestat 於 08-10-29 17:55 發表
如果你哋4個人, 即係平均車資每人RM100+入場約RM35, 每人大約RM135, 咁相比報tour RM180平左RM55一位, 就算自費俾lunch都係有限$$, 純粹計$$一定抵d, 仲可以去埋附近Kundasang War Memorial ...

我睇BLOG見D人包的士去, 都係RM200-300, 仲抵D喎.

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

好呀 不過你有我
原文章由 smypig 於 08-10-29 18:01 發表

咁掉返轉我料過妳 lor~

琥珀宮

lestat咪講左話包taxi rm180來回中途等2個hr....咁我諗比多少少rm230應該可以等到食埋個lunch先走...仲抵
原文章由 KristyMum 於 08-10-29 20:06 發表

我睇BLOG見D人包的士去, 都係RM200-300, 仲抵D喎.

琥珀宮

不過都唔駛 料比我啦...我non-peak再戰麻...應該唔會無啦啦唔開啩
原文章由 portiabb 於 08-10-29 22:53 發表
好呀 不過你有我

侯爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

RM200-300會唔會係指去一程+回一程, 但中間果D路程唔計算在內, 同埋唔會等你, 除非淨係去一個地方, 而回程再另外截的士, 否則呢個價錢應該唔得, 我C6佢哋由神山返KK單程包的士都要RM180, 來回就大約RM300.
原文章由 KristyMum 於 08-10-29 20:06 發表

侯爵府

佢哋肯定唔只一個單位, 不過有D可能係長租, 唔知散租有幾多單位, 你哋好多人一齊去呀
原文章由 KristyMum 於 08-10-29 19:59 發表

你呢間仲有無其他單位, 還是只此一間?

仲有....你努力寫埋OZ之旅, 唔好爛尾WO.

男爵府

原文章由 lestat 於 08-10-29 23:36 發表
RM200-300會唔會係指去一程+回一程, 但中間果D路程唔計算在內, 同埋唔會等你, 除非淨係去一個地方, 而回程再另外截的士, 否則呢個價錢應該唔得, 我C6佢哋由神山返KK單程包的士都要RM180, 來回就大約RM300.
...

No la, 係包taxi one day tour. 我見佢地都係兩個人, 如果RM 200 one way, 咪仲貴過 join local tour ?!

另town內有個地方早上有"泥蜢的"走長途, 神山單程RM20一位, D backpackers 就係坐呢D車去攻頂. (因為唔會坐, 我睇完就算, 唔好問我嚮邊度啊!)

神山回程就唔咁講, 小車D司機收貴D都唔出其.

男爵府

原文章由 lestat 於 08-10-29 23:47 發表
佢哋肯定唔只一個單位, 不過有D可能係長租, 唔知散租有幾多單位, 你哋好多人一齊去呀

10人!!

男爵府

原文章由 portiabb 於 08-10-29 22:56 發表
lestat咪講左話包taxi rm180來回中途等2個hr....咁我諗比多少少rm230應該可以等到食埋個lunch先走...仲抵

講緊去神山, 唔係去ZOO呀! 俾多RM50等埋你食LUNCH咁豪, 你請埋佢食LUNCH叫佢等埋你仲平啦

男爵府

原文章由 portiabb 於 08-10-29 22:57 發表
不過都唔駛 料比我啦...我non-peak再戰麻...應該唔會無啦啦唔開啩

哈~哈~可能non-peak無生意, 索性休業

侯爵府

我睇多次資料, 正確唔係VAN, 係大的士, 大的士可以坐到7個人, 如果你哋都唔夠坐, 可以考慮包VAN, VAN應該可以坐到12個人左, 但價錢就唔太清楚, 好多local agent都有得包車, 你可以寫email問下, 其實若多人, 不如直頭問下agent包團一個lump sum數點計.

包車除左我幫襯果間agent外, 仲可以試下問埋呢間(另一個BK mama介紹): http://www.highcountryborneo.com/

原文章由 oldbean 於 08-10-29 18:24 發表

架VAN 可以坐幾人?係邊樹BOOK?

侯爵府

我C6咪就係坐呢D泥蜢的去神山, 大的士每位RM18, 但回程就冇喇, 要焗住俾, 佢哋好彩咁啱有人一齊share.

如果RM200 one day tour又真係超抵喎, 咁可能係non-peak再加上佢哋講價應該好叻, 你哋CNY去要RM200包一日, 可能"憎"D.

原文章由 KristyMum 於 08-10-29 23:56 發表

No la, 係包taxi one day tour. 我見佢地都係兩個人, 如果RM 200 one way, 咪仲貴過 join local tour ?!

另town內有個地方早上有"泥蜢的"走長途, 神山單程RM20一位, D backpackers 就係坐呢D車去攻頂. (因為唔 ...

[ 本文章最後由 lestat 於 08-10-30 00:23 編輯 ]

侯爵府

咪係, RM50咁豪, 晌KK隨時可以一家三口食兩餐lu , 出番去downtown食好過la.
原文章由 KristyMum 於 08-10-30 00:00 發表

講緊去神山, 唔係去ZOO呀! 俾多RM50等埋你食LUNCH咁豪, 你請埋佢食LUNCH叫佢等埋你仲平啦

大宅

噤就要問下團友想點先喇~~ Kundasang War Memorial睇咩架? 要收費嗎?

原文章由 lestat 於 08-10-29 17:55 發表
如果你哋4個人, 即係平均車資每人RM100+入場約RM35, 每人大約RM135, 咁相比報tour RM180平左RM55一位, 就算自費俾lunch都係有限$$, 純粹計$$一定抵d, 仲可以去埋附近Kundasang War Memorial ...

首頁

尾頁

跳至