親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

原文章由 lestat 於 08-10-30 00:13 發表
我C6咪就係坐呢D泥蜢的去神山, 大的士每位RM18, 但回程就冇喇, 要焗住俾, 佢哋好彩咁啱有人一齊share.

如果RM200 one day tour又真係超抵喎, 咁可能係non-peak再加上佢哋講價應該好叻, 你哋CNY去要RM200包一 ...

咁我又無諗住咁平, 格價我就得, 講價就唔掂lu, 同埋我地坐的士要3架, 所以鎖定目標係van啦!

btw, local tour fee包唔包入場費架? (e.g. zoo, 神山公園, 吊橋..)

大宅

睇完post攪到我好亂tim, 其實我4個大人打算去神山公園...去開更係去埋付近有得玩有得睇既地方啦~ 如果包車...噤幾$一日呢?
係邊度可以book到車?有信譽又安全. 我怕到時求其call taxi會比人

原文章由 portiabb 於 08-10-29 22:56 發表
lestat咪講左話包taxi rm180來回中途等2個hr....咁我諗比多少少rm230應該可以等到食埋個lunch先走...仲抵

侯爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Kundasang War Memorial有咩睇唔太清楚, 但見佢好近神山公園, 又睇過人哋影過D相幾靚, 所以咪想去囉, 入場費RM10, 詳細資料可以睇下:
http://www.sabahtourism.com/sabah-malaysian-borneo/en/destination/49/
原文章由 kaiyee 於 08-10-30 09:38 發表
噤就要問下團友想點先喇~~ Kundasang War Memorial睇咩架? 要收費嗎?

侯爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

你哋成10個人, 分3架的士真係幾煩, 就算同的士講價, 都要講3次.

如果係join local tour, 入場費係已經全部包哂, 不過上吊橋每部相機要收RM5, 呢個就唔包喇.
原文章由 KristyMum 於 08-10-30 09:47 發表

咁我又無諗住咁平, 格價我就得, 講價就唔掂lu, 同埋我地坐的士要3架, 所以鎖定目標係van啦!

btw, local tour fee包唔包入場費架? (e.g. zoo, 神山公園, 吊橋..) ...

侯爵府

如果想包車, 你可以寫email問多幾間local agent格下價, 想包的士, 上次俾果條link咪有其他網友推介taxi driver電話, 又或者去到沙巴, 同taxi driver搭吓訕問吓價.
原文章由 kaiyee 於 08-10-30 09:49 發表
睇完post攪到我好亂tim, 其實我4個大人打算去神山公園...去開更係去埋付近有得玩有得睇既地方啦~ 如果包車...噤幾$一日呢?
係邊度可以book到車?有信譽又安全. 我怕到時求其call taxi會比人

...

民房

Can anyone send me the "天書"? Also, is there any blog I can look at? I am planning to go there in early Dec. Thanks

大宅

c..... thanks.

原文章由 lestat 於 08-10-30 14:07 發表
Kundasang War Memorial有咩睇唔太清楚, 但見佢好近神山公園, 又睇過人哋影過D相幾靚, 所以咪想去囉, 入場費RM10, 詳細資料可以睇下:
http://www.sabahtourism.com/sabah-malaysian-borneo/en/destination/49/
...

大宅

收到! 唔該晒!

原文章由 lestat 於 08-10-30 14:26 發表
如果想包車, 你可以寫email問多幾間local agent格下價, 想包的士, 上次俾果條link咪有其他網友推介taxi driver電話, 又或者去到沙巴, 同taxi driver搭吓訕問吓價.
...

侯爵府

已PM左條link俾你, 想要天書, PM email俾GaryF la, 不過佢好似好耐冇浦頭, 唔知係咪忙於同個仔溫書呢
原文章由 chacha99 於 08-10-31 00:04 發表
Can anyone send me the "天書"? Also, is there any blog I can look at? I am planning to go there in early Dec. Thanks

男爵府

見到妳咁講即刻蒲下頭先!
無忙溫書呀, 係自己多飯局o者, 回家仲要睇功課&追劇, 忙死! 仲要開始煲下熱浪島既blog, 原來真係好難搞架, 又轉機又轉車又轉船, 見到都頭暈!
email左天書同blog link啦!

原文章由 lestat 於 08-10-31 14:11 發表
已PM左條link俾你, 想要天書, PM email俾GaryF la, 不過佢好似好耐冇浦頭, 唔知係咪忙於同個仔溫書呢

民房

謝謝兩位. 已經收到了. Planning to go on early Dec. Thinking of Shangri-La's Rasa Ria Resort. Is it ok? Has two kids (2 &3 years old). don't want to do too much. Just relax and have fun on the beach.

男爵府

提提妳, 12月係沙巴雨季黎架!
如果只留在酒店玩Rasa Ria正架, 又有個沙灘, 又有動物園, 岩晒妳2個小朋友!

原文章由 chacha99 於 08-11-1 00:01 發表
謝謝兩位. 已經收到了. Planning to go on early Dec. Thinking of Shangri-La's Rasa Ria Resort. Is it ok? Has two kids (2 &3 years old). don't want to do too much. Just relax and have fun on the be ...

侯爵府

你兩小朋友都咁細, 真係唔好太過舟車勞頓, 要relax同beach, Rasa Ria就真係very good, 不過雨季都唔怕, 落雨多數都係下午, 啱啱小朋友午睡時間
原文章由 chacha99 於 08-11-1 00:01 發表
謝謝兩位. 已經收到了. Planning to go on early Dec. Thinking of Shangri-La's Rasa Ria Resort. Is it ok? Has two kids (2 &3 years old). don't want to do too much. Just relax and have fun on the be ...

侯爵府

我已經放棄左追劇la, 實在係追唔切, 我呢排都睇緊下期去邊度玩好, 不過唔可以再揀陽光海灘, 因為C6完全矛興趣, 而家都仲未有頭緒
原文章由 GaryF 於 08-10-31 18:18 發表
見到妳咁講即刻蒲下頭先!
無忙溫書呀, 係自己多飯局o者, 回家仲要睇功課&追劇, 忙死! 仲要開始煲下熱浪島既blog, 原來真係好難搞架, 又轉機又轉車又轉船, 見到都頭暈!
email左天書同blog li ...

民房

我都係咁想...下午我d小朋友一定要午睡

原文章由 lestat 於 08-11-1 09:41 發表
你兩小朋友都咁細, 真係唔好太過舟車勞頓, 要relax同beach, Rasa Ria就真係very good, 不過雨季都唔怕, 落雨多數都係下午, 啱啱小朋友午睡時間

民房

去新加坡食下嘢lor.......現在機票又平!!!

原文章由 lestat 於 08-11-1 09:47 發表
我已經放棄左追劇la, 實在係追唔切, 我呢排都睇緊下期去邊度玩好, 不過唔可以再揀陽光海灘, 因為C6完全矛興趣, 而家都仲未有頭緒

男爵府

Dear All,

May I have a copy of the 天書 & blog link?
Thank you very much.

男爵府

妳pm個email address比我啦!

原文章由 HelloKitty 於 08-11-2 22:20 發表
Dear All,

May I have a copy of the 天書 & blog link?
Thank you very much.

男爵府

係呀, 新加坡都好似多左好多野玩, 都岩小朋友去架, 平平地都係一個唔錯既選擇!
如果妳地知吉隆坡有平飛, 記得單聲我知!

原文章由 chacha99 於 08-11-2 21:26 發表
去新加坡食下嘢lor.......現在機票又平!!!

男爵府

趁住澳幣跌, 應該去澳洲玩!
妳去過未呀? 我c6話去過咁多次旅行最好玩都係澳洲喎!
杜拜我都有d興趣! 不過...唉... 可惜無錢呢?! 聖誕之旅都要告吹啦, 又話咩都平, 都唔覺旅行團平既?!:;pppp:

原文章由 lestat 於 08-11-1 09:47 發表

首頁

尾頁

跳至