跳至

首頁

尾頁

男爵府

原帖由 dorcas910 於 10-11-15 10:42 AM 發表
成日教個大仔做功課,比佢激到個肚抽住抽住好痛,如果囡囡能成功出世真係一個奇蹟。

我都有同感~~
我囝囝K2, 之前我都教到好激氣, 俾老公教, 囝囝就喊得一句句, 聽見都心痛, 所以最後自己教番, 不過呢幾次, 我算啦, 雖然佢寫得唔靚, 但識寫就算啦!!

大宅

原帖由 Littlehorsebb 於 10-11-13 16:14 發表
我星期三去咗東區做完Oscar了, 係樓下登記後, 就上D7, 先磅重, 等咗半個鐘就入房照u/s, 幫我照o個個姑娘, 個樣幾cool, 一照阿b趴咗係度, 見到手仔腳仔fing吓fing吓, 我同老公睇得好開心, 因為差唔多成個月 ...

東區做Oscar既姑娘真係幾好,個個都有張照聲波留念,我星期三都要去東區做產檢,希望到時都遇到個好醫生啦!!!
你要對阿B有個信心,Oscar一定無問題

大宅

原帖由 kerrykevin 於 10-11-15 10:22 發表

哈哈, 其實我有諗過如果係女, 出院時醒佢件兔女郎衫

咁你今次照同照結構差唔多喎, 係未你睇開的醫生呀? 定係另外book架?

我大仔果時, 醫生又係話佢個頭岩size, 但手腳細左一個week, 出世都ok呀! ...

係呀,係dr.poon,不過我想叫佢俾一張3d相我睇佢又唔制,小鹿上次又有............

男爵府

我想問呀, 食鐵丸就話會便秘, 知唔知食鈣片又會唔會呢? 我上星期三開始食鈣片, 之後便便差左, 食左生果都係隔日先有, 仲硬硬地, 要用小小力先去到

大宅

我星期六都去左檢查,阿b又係好活潑,又郁又轉,對腳仲好似飛毛腿咁係咁撐,第時大d比佢係咁撐都幾係野呀
今次醫生都比之前照得詳細,有睇心,胃,頸皮,鼻骨,手指同腳,而家BB有8.14cm,頭圍同week數吻合,大腿骨又係短左d,不過我表姐話佢兩個小朋友以前都係咁,不過生出黎比例都無問題,c6問醫生知道性別未,醫生話應該係囡呀,我同c6都好開心不過而家仲早,要遲d先可以肯定,都係果句健康最緊要!!!!!

大宅

原帖由 kerobobo 於 10-11-15 09:57 發表
我星期6去左覆診啦,今次bb有9.8cm大,醫生仲同我照左佢心室心房,脾肺腎,手手腳腳,鼻骨....不過佢話bb大腿骨短左d,姐係矮左d,要食番多d鈣片,仲暫時擇左4月尾日開刀,我都睇都性別啦,8成係............................. ...

原來大腿骨短左d,要食多d鈣片,我樽鈣片買左成個月都未食,而家都要開始食啦!!!
睇黎5月B都係兔女郎居多呀

大宅

我又係星期三喎~
17/11 10點幾個場
你幾多點呀?
原帖由 LJ_BABY 於 15/11/2010 12:15 發表

東區做Oscar既姑娘真係幾好,個個都有張照聲波留念,我星期三都要去東區做產檢,希望到時都遇到個好醫生啦!!!
你要對阿B有個信心,Oscar一定無問題

大宅

嘩~長腿姐姐喎
我都好想知性別
唔知東區會唔會幫我照呢?
上次去私家阿b遮住左

原帖由 LJ_BABY 於 15/11/2010 12:49 發表
我星期六都去左檢查,阿b又係好活潑,又郁又轉,對腳仲好似飛毛腿咁係咁撐,第時大d比佢係咁撐都幾係野呀
今次醫生都比之前照得詳細,有睇心,胃,頸皮,鼻骨,手指同腳,而家BB有8.14cm,頭圍同week數吻合,大腿骨又係 ...

大宅

原帖由 lazysheepsheep 於 10-11-15 14:06 發表
我又係星期三喎~
17/11 10點幾個場
你幾多點呀?

我10:30呀,希望醫生會同我約埋照結構啦

大宅

原帖由 lazysheepsheep 於 10-11-15 14:10 發表
嘩~長腿姐姐喎
我都好想知性別
唔知東區會唔會幫我照呢?
上次去私家阿b遮住左

係長腿姐姐就好啦
聽人講第一次產檢無超聲波照,只係檢查陰道乳房,同用胎心機聽心跳

男爵府

好媽媽勳章

我都啱啱今日去左廣華照oscar, 估唔到唔係好多人,睇完帶好快就入去照,見到啫喱仔係度彈彈下,唔知係咪打緊c噫,過左一陣開始度時就乖乖地瞓番。姑娘都好好人,同我哋講下頭呀、手仔腳仔嗰啲,不過又無度腳長噃~度完頸皮之後,仲話阿b好乖添﹗跟住,都估唔到,會比返張相我哋keep.

大宅

我都想, 慳番D
我10:45, 遲過你呀
原帖由 LJ_BABY 於 15/11/2010 14:51 發表

我10:30呀,希望醫生會同我約埋照結構啦

大宅

檢查陰道乳房? 希望係女醫生...
好尷尬呀
原帖由 LJ_BABY 於 15/11/2010 15:04 發表

係長腿姐姐就好啦
聽人講第一次產檢無超聲波照,只係檢查陰道乳房,同用胎心機聽心跳

大宅

有相好野
我又係只度左頸皮
原帖由 daisylhn 於 15/11/2010 15:21 發表
我都啱啱今日去左廣華照oscar, 估唔到唔係好多人,睇完帶好快就入去照,見到啫喱仔係度彈彈下,唔知係咪打緊c噫,過左一陣開始度時就乖乖地瞓番。姑娘都好好人,同我哋講下頭呀、手仔腳仔嗰啲,不過又無度腳長噃~度完頸皮之後,仲 ...

大宅

原帖由 lazysheepsheep 於 10-11-15 15:36 發表
我都想, 慳番D
我10:45, 遲過你呀

咁到時都會相遇喎
唔知個oscar報告出左未,希望果日見醫生可以知道,我真係好怕再等啦

大宅

原帖由 lazysheepsheep 於 10-11-15 15:37 發表
檢查陰道乳房? 希望係女醫生...
好尷尬呀

希望我地產檢果日係女醫生,就算係男醫生都千祈唔好係後生仔,如果唔係就真係尷尬C啦mouth:

大宅

原帖由 daisylhn 於 10-11-15 15:21 發表
我都啱啱今日去左廣華照oscar, 估唔到唔係好多人,睇完帶好快就入去照,見到啫喱仔係度彈彈下,唔知係咪打緊c噫,過左一陣開始度時就乖乖地瞓番。姑娘都好好人,同我哋講下頭呀、手仔腳仔嗰啲,不過又無度腳長噃~度完頸皮之後,仲 ...

大宅

原帖由 kerobobo 於 10-11-15 09:57 發表
我星期6去左覆診啦,今次bb有9.8cm大,醫生仲同我照左佢心室心房,脾肺腎,手手腳腳,鼻骨....不過佢話bb大腿骨短左d,姐係矮左d,要食番多d鈣片,仲暫時擇左4月尾日開刀,我都睇都性別啦,8成係............................. ...

大宅

佢唔比呀?我仲諗住你搵佢開刀,佢會比你睇下
咁你係咪入到去先同醫生講照2D呀?
原帖由 kerobobo 於 10-11-15 12:19 發表

係呀,係dr.poon,不過我想叫佢俾一張3d相我睇佢又唔制,小鹿上次又有............

大宅

聽見你咁講都登你開心,BB咁活潑
我呢2次去見BB,佢都係訓覺呀,似足BABA一樣咁仲意訓
原帖由 LJ_BABY 於 10-11-15 12:49 發表
今次醫生都比之前照得詳細,有睇心,胃,頸皮,鼻骨,手指同腳,而家BB有8.14cm,頭圍同week數吻合,大腿骨又係 ...

首頁

尾頁

跳至