自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:我唔借錢比佢,就講啲咁嘅說話,我覺得好恐怖!

把口好毒

大宅

kkttssng 發表於 15-11-23 19:45
樓主你冇錯,佢個人心腸咁毒,叫佢積下口德當幫下細佬啦!
無錯

禁止訪問

侯爵府

笑得好勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛

睇清楚佢真面目,更肯定自己冇做錯!

子爵府

呢D人心態好差, 唔怪得做份份工都冇份長啦

侯爵府

引用:我親人上年喺屯門醫院做心臟手術,留院每日

原帖由 大pat豬媽 於 15-11-23 發表
我親人上年喺屯門醫院做心臟手術,留院每日$100,另要自費三萬買部儀器放入胸口側。(政府唔包架!)

...
我有親戚5 年前在威院做,通波仔個支架係要病人自費,會用按金形式,2萬幾一個,當時親戚要做3條,交了6萬幾按金。

到真的做時,醫生才可以確定要做幾條血管,可以唔使便唔使,例如正式做時原來只有二條真的塞要做,餘下的2萬幾才比返你。

要申請減免是之後的。

利申:我也借過比人交按金,好在佢全數已還。

大宅

我冇睇晒其它留言, 真係忍唔住要即刻回, 你果位朋友係唔係有精神病, 比我係你, 我會用晒我所識既粗口回覆佢, 仲會將呢段說話放上FB再TAG埋佢, 比全部人知道佢點樣喺度咀咒人囉

男爵府

引用:我會回佢~ 見到你既回覆,就知我冇做錯決定

原帖由 Chowying 於 15-11-23 發表
我會回佢~ 見到你既回覆,就知我冇做錯決定 記得跟手 block 埋佢

水晶宮

唔熟真係唔會借

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

引用:話說有一個廿年無聯絡嘅小學女同學,近呢年

原帖由 shky 於 15-11-23 發表
話說有一個廿年無聯絡嘅小學女同學,近呢年whatsapp開group傾返計,食過一次飯,私底下無聯絡,廿年前亦都 ...
到放心,到你個仔30歲佢細佬都未死啦~佢細佬死嘅原因只得一個。。。。就係俾佢個唔生性家姐詛咒死!

所以呢,對呢件事唔駛上心啦!

別墅

回覆 shky 的帖子

你無錯,唔好唔開心,唔好亂諗~
   開開心心每一天!   

大宅

發窮惡依d人唔洗理!!!

男爵府

呢D人block得啦。。。

公爵府

話說有一個廿年無聯絡嘅小學女同學,近呢年whatsapp開group傾返計,食過一次飯,私底下無聯絡,廿年前亦都 ...
樓主,唔好嬲啦!唔好激親自己,呢d咁毒既人唔好放上心。你最好block埋呢個人,唔好再有任何聯絡。祝福你bb健健康康。

男爵府

ckktmy 發表於 15-11-23 20:12
呢啲咁嘅朋友唔要就算,不需要動氣!

妳覆佢:抱歉現在未能即時幫手,仍希望妳先安排弟弟去醫院做手術,做 ...
你應該將你地係whatsapp既對話都post上去你地既同學group度, 俾大家睇下,
如果只係你多心諗歪左既話, 都會有正義之士出黎指正,
但如果大家都認為呢番係騙徒既技倆, 咁大家都有得提防成為下一個目標,
咁樣做並唔係話特登抹黑佢, 而係, 反正佢覺得你幫唔到佢,
咁你咪幫佢post上去, 等有心人事幫下佢囉,
如果大家唔係傻既話, 應該識得分辨啦~

男爵府

回覆:shky 的帖子

唔借無人怪你,可以唔洗理佢

大宅

趁尼個大好機會block晒尼個惡毒女人,無口德,報落佢自己度

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章

唔洗理,借錢失敗係度發din
呢D反轉豬肚係屎既人,樓主唔借係明智既

珍珠宮

你一D都冇錯, 呢D人unfriend以後唔洗揾啦!

BB乖錫番媽媽!

子爵府

樓主唔借係明智既選擇,下次拒絕借錢比人,唔洗解釋咁多,1句唔熟已經好夠

首頁

尾頁

跳至