婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

hamburgeer 發表於 14-1-29 17:29
甲狀腺素嗰D正唔正常? < 正常我諗緊睇普通外科定專治甲狀腺醫生做手術好?
始終係大手術, 而我兩個B仲細, 所 ...
如果正常的話我覺得搵外科或者甲狀腺醫生都無乜所謂,但當然搵返專科正常會穩陣D, 但相對收費都高D.

我搵返用微創切甲狀瘤篇嘢,
5cm內就可以做微創, 相對傷口細D, 風險又少D.
但價錢就貴好多囉~

你可以參考一下
http://www.genesis-surgery.com/news_detail.php?id=7

別墅

WunieCon 發表於 14-1-29 17:52
如果正常的話我覺得搵外科或者甲狀腺醫生都無乜所謂,但當然搵返專科正常會穩陣D, 但相對收費都高D.

我搵返 ...

Thanks a lot! Really appreciate!
How do you know 陳東飛?
Is he very experienced in this kind of surgery?
The one I see is covered under my company insurance but i don't find any comment from internet so wonder if he's reliable!

WunieCon  有無個醫生名?幫你試下搵  發表於 14-1-29 18:25

伯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

引用:Quote:WunieCon+發表於+14-1-29+17:52+如果

原帖由 hamburgeer 於 14-01-29 發表
Thanks a lot! Really appreciate!
How do you know 陳東飛?
Is he very experienced in this kind of su ...
親戚介紹。表妹個姑媽搵佢做覺得好就介紹比我。

老公話醫生其實好多時係睇住你份保單嚟收錢,所以如果你有保險claim應該唔需要太擔心。

我自問好好彩,手術好順利,又康復得好快,傷口埋得好靚

別墅

WunieCon 發表於 14-1-29 18:24
親戚介紹。表妹個姑媽搵佢做覺得好就介紹比我。

老公話醫生其實好多時係睇住你份保單嚟收錢,所以如果你有 ...
thanks again! do u know which hospitsl does dr. chan link up with?

伯爵府

引用:Quote:WunieCon+發表於+14-1-29+18:24+親戚

原帖由 hamburgeer 於 14-01-29 發表
thanks again! do u know which hospitsl does dr. chan link up with?
問咗老公,當時問過無保險就收4萬,微創就6-7萬。但你有保險就帶埋份保險比佢睇,佢會睇住嚟開到啱啱好你唔使補錢。所以我嗰時最終收咗6萬。

有聯繫醫院你可以參考呢度,但唔肯定up唔update
http://www.hongkongdoctorlist.com/dr-chan-tung-fei/prod_2181.html

我住黃大仙,嗰時佢比我揀法國同播道。最終我揀播道,因為據聞法國D嘢好難食,播道就ok

禁止訪問

回覆:hamburgeer 的帖子

複式洋房

回覆:chansuifong 的帖子

你好。我有甲狀線。可否介紹中醫給我。或可what apps.電話96232371。謝

禁止訪問

回覆:chloeau 的帖子

別墅

chansuifong 發表於 14-1-29 23:33
我睇緊中醫,因为开刀我覺得好危险,我個中醫話好小事,肯食藥就得,你有興趣我比資料你

...
yes pls pm me the contact. thx

別墅

WunieCon 發表於 14-1-29 19:00
問咗老公,當時問過無保險就收4萬,微創就6-7萬。但你有保險就帶埋份保險比佢睇,佢會睇住嚟開到啱啱好你唔 ...
thx again!

男爵府

引用:回覆+hamburgeer+的帖子我之前睇陳東飛喺播

原帖由 WunieCon 於 14-01-29 發表
回覆 hamburgeer 的帖子

我之前睇陳東飛喺播道做手術.診所喺尖沙咀, 你可以上網用佢個名搵contact.
我嗰隻係抽細胞都驗唔到,一定要割出尼做切片先知良定惡

首頁

尾頁

跳至