論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

我唔知你個姐姐係真定假, 不過我又真係係屋企會所playroom 見到個印尼姐姐好後生, 拎住d 印尼文的note 係到讀, 當然佢自己溫書, 個小朋友佢就完全隹理過由佢自己玩

大宅

引用:我唔知你個姐姐係真定假,+不過我又真係係屋

原帖由 hyritaleung 於 14-08-25 發表
我唔知你個姐姐係真定假, 不過我又真係係屋企會所playroom 見到個印尼姐姐好後生, 拎住d 印尼文的note 係到 ...
其實佢讀書唔緊要,但必須完成每日工作,並不能在照顧孩子時間做個人事務⋯我聘請佢做海外家傭,並唔係海外升學。不過現在啲工人好自我,僱主說甚麼也沒用。

伯爵府

2023年兔年勳章 畀面勳章

Victory1 發表於 14-8-24 07:53
我有提過呢一點,佢話唔得,必須要放,因為交哂學費,要上堂。
你同佢講, 我同你都簽晒約, 佢係係香港打你工, 唔做會犯法.

伯爵府

2023年兔年勳章 畀面勳章

Victory1 發表於 14-8-24 07:57
姐姐話,讀完high school後,係印尼先可以搵到工作。.....所以有點擔心,讀完一年後,唔知會否返印尼。係就 ...
咁你就而家搵定工人跟住叫佢走啦, 佢都唔係黎打工嘅, 佢係黎香港留學之嘛, 重要係你俾錢佢黎香港留學, 讀完返歸打工.

樓主, 你而家係請工人定供工人留學呢?

男爵府

回覆:大家有否聽過?!

其實如果許可咪儘量比佢放星期日lor,大前提係唔影響日常工作。佢唔報都報左,佢辭職你又要浪費一筆錢請過個,你都唔著數。

首頁

尾頁

跳至