親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆 tinsantsuen 的帖子

這個網訂車ok嗎?同日本toyota訂有什麼不同呢?我試過入資料可選雪胎及cep,這樣便不用email去toyota了!但不知價錢會不會貴左!

男爵府

moniquechoy 發表於 16-9-13 20:48
名古屋TOYOTA 請用這個EMAIL BOOK ETC, CEP & NEP

但我見toyota 租車同toyota 名古屋租車是不同網址的,取車地點都有唔同,你這個website 應該同我租的不同,thx

大宅

Toyota 愛知同Toyota係兩間公司。toyota官網會見到愛知既分店,但愛知網係睇唔晒toyota既分店架。

又如果網上俾咗錢,攞咗5% off係唔可以加ETC 同CEP。可以打電話去hotline做但唔一定做到。

唔想打長途都有方法,入去自己個booking(只限toyota官網) 將個決濟方法改做店舖俾錢,就可以email 去加ETC同CEP。

男爵府

C+B 發表於 16-9-14 08:10
Toyota 愛知同Toyota係兩間公司。toyota官網會見到愛知既分店,但愛知網係睇唔晒toyota既分店架。

又如果 ...

都唔明如果唔比後加野,個website 又唔講清楚d。anyway, thx for yr info.

大宅

EQGO 發表於 16-9-14 09:41
都唔明如果唔比後加野,個website 又唔講清楚d。anyway, thx for yr info.

* If you have already paid online via our “Raku-Raku Yoyaku”, we do not
accept any additional requests (ex. applying for ETC card).

Copy from Toyota email 回覆

大宅

我不知道我是否例外, 剛在7月去了名古屋9天, 自駕7天. TOYOTA 名古屋電視塔取車. 我是經日本TOYOTA 網租車的. 網友常說日本網租平些, 但我沒有比較過.

但我是網上先預付, 因為有EXTRA 5% DISCOUNT. 再用EMAIL 訂ETC, CEP 和NEP 的. 這些EXTRA COST 是到付的. 下面是TOYOTA 愛知給我的回覆

I have reservation for 99909529400.

CEP is 11000 yen per 7 days.

NEP is 1500 yen.

An ETC card is 324 yen.

It's 11824 yen in total.

When you have come to the store, please pay me.

Thank you.

大宅

同埋如果用Hertz Gold Plus Member 個優惠會有15% off,仲可以揀車

P.s. Gold Plus 即 #1 Club Gold

大宅

moniquechoy 發表於 16-9-14 14:36
我不知道我是否例外, 剛在7月去了名古屋9天, 自駕7天. TOYOTA 名古屋電視塔取車. 我是經日本TOYOTA 網租車 ...

我都係啱啱7月租車

但真係唔知佢點運作,因為我屋企人租另一架車,又係網上俾咗錢,但佢可以租ETC,我唔得囉

男爵府

甘點呀, TOYOTA甘麻煩架, 一時一樣既, 我點應該點租呀, 俾錢先定去到俾好

大宅

我都有用HERTZ 這優惠, 其他SISTER & BROTHER 可能會覺TOYOTA 並不是最平, 但我人懶, 在北海道和大阪都是用TOYOTA 都無咩事, 就慣性用佢. 我每次都是在接近出發日子, FIRM 哂行程, 就改預付, 平多5%

男爵府

moniquechoy 發表於 16-9-14 14:36
我不知道我是否例外, 剛在7月去了名古屋9天, 自駕7天. TOYOTA 名古屋電視塔取車. 我是經日本TOYOTA 網租車 ...

我都係去TV 塔坽車,可以比佢個email address我嗎?

男爵府

C+B 發表於 16-9-14 14:36
同埋如果用Hertz Gold Plus Member 個優惠會有15% off,仲可以揀車

而家無左HERTZ的DISCOUNT啦

男爵府

moniquechoy 發表於 16-9-14 14:57
我都有用HERTZ 這優惠, 其他SISTER & BROTHER 可能會覺TOYOTA 並不是最平, 但我人懶, 在北海道和大阪都是用 ...
即係用到付, BOOK晒ETC, CEP先, 然後再改預付, 對嗎?

大宅

EQGO 發表於 16-9-14 15:05
我都係去TV 塔坽車,可以比佢個email address我嗎?
#18 已給EMAIL ADDRESS 啦

大宅

回覆 HelloKitty 的帖子

一直都有, 不過只係P2 或以上的種類先有. P1 一直都是沒有的!

大宅

HelloKitty 發表於 16-9-14 15:15
即係用到付, BOOK晒ETC, CEP先, 然後再改預付, 對嗎?

不是, 我是預付了才去BOOK ETC, CEP 的.

我PLAN 去什麼地方, 都在2個月前BOOK 車. 但有時我們會更改行程, 所以我不會付錢先. 到最後什麼都定了下來, 我才付款

侯爵府

C+B 發表於 16-9-14 14:36

Hertz Gold Plus Member

請問這個點樣申請架?

大宅

bero 發表於 16-9-14 16:53
Hertz Gold Plus Member

請問這個點樣申請架?

https://www.hertz.com.hk/rentacar/member/enrollment

免費join 架

侯爵府

C+B 發表於 16-9-14 16:57
https://www.hertz.com.hk/rentacar/member/enrollment

免費join 架
謝, 佢要PROVIDE CREDIT CARD , 我無JOIN了,

男爵府

moniquechoy 發表於 16-9-14 15:28
#18 已給EMAIL ADDRESS 啦

Thx. 已sent email. 等佢reply

首頁

尾頁

跳至