自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

coobo 發表於 16-11-23 11:59
請問你係租酒店定民宿呢?有冇包車玩?

我住左3間酒店, 租車自駕遊, 如果唔自駕, 我覺得有點麻煩, 睇見巴士唔係好多, 可能路線唔多又疏落

侯爵府

mabel7705 發表於 16-11-23 11:49
多謝你呀!屋企人今晚飛,玩11日濟州,所以買咗2張中移卡啦。好驚,個邊依家好凍好凍啦 ...

不是全在濟州吧~ 如果11日都在濟州, 可能會悶, 呢個時間其實唔係旅遊旺季, 景色麻麻, 又唔可以游水, 好似話4月左右油菜花田盛開時景色很美, 但我應該唔會再去了

侯爵府

pokipoki 發表於 16-11-23 00:37
綠茶園我安排唔到呀⋯⋯
你可以講下你呢幾日既行程係點嗎?

綠茶園幾靚架~ 裏面有兩間餐廳, 我食左一個柑橘刨冰, 好味~

去唔到唯有俾張相你睇下啦~

伯爵府

開心吸收勳章

jolps 發表於 16-11-23 17:34
綠茶園幾靚架~ 裏面有兩間餐廳, 我食左一個柑橘刨冰, 好味~

去唔到唯有俾張相你睇下啦~

我只係去3日3夜咋,行程排到密麻麻
第一日:下午5點45到濟州,住Shilla stay,會行旁邊個商店街或東門,晚在黑豬肉一條街或東門食海鮮鍋
第二日:(本來第一站去綠茶園)、山房山(唔知值唔值得去)、龍頭海岸、中大浦柱狀節理、正房瀑布、再住城山日出峰附近
第三日:上城山睇日出、牛島、萬丈窟(如果有時間至去,因為唔知值唔值得去),住Shilla stay
第四日:1100高地(只揸車睇雪景)、東門、1405起飛

個綠茶園似乎真係好難加插

侯爵府

pokipoki 發表於 16-11-23 17:42
我只係去3日3夜咋,行程排到密麻麻
第一日:下午5點45到濟州,住Shilla stay,會行旁邊個商店街或東門,晚 ...

行程好緊密喎,仲要我好多地方都無去,哈~~~~

你要上城山睇日出? 咁早? 我下午4點幾先去,睇日落,都唔錯架~ 唔好迫自己咁辛苦! 我老公有上去山頂,但佢話行到腳震震,我就在山腰等佢攻頂!

濟州主打海鮮,我日日食鮑魚仔海鮮砂鍋湯,好味架! 食烤肉都一樣可以點一個湯! 兩樣一齊食!

你第二晚住日出峰附近,我就第一晚住,但嗰區夜晚靜到嚇死人! 入夜後,遊人走哂,好似死城咁,你唔係揸車的話,小心D,夜晚無乜街燈

你第二日,全日大自然,我老公一定瓜瓜嘈!

我的行程分享在旅遊版,小小分享而已,我唔係去左好多地方,因為我同老公成日去CAFE嘆咖啡,又日日瞓到日上三竿,去到咁多地方都好難得了~

伯爵府

開心吸收勳章

jolps 發表於 16-11-23 19:24
行程好緊密喎,仲要我好多地方都無去,哈~~~~

你要上城山睇日出? 咁早? 我下午4點幾先去 ...

我地都係自駕遊呀,我老公講明想睇風土人情多點,所以乜乜立體館、博物館都唔會去呀,城山都預咗會靜呀,所以要早啲瞓至可以第二日起到身去睇日出

男爵府

最關心BB問題熱投勳章 熱血勳章

好想知呢兩日天氣會唔會湭到要著羽絨

同埋牛島係咪唔近首爾嫁?

侯爵府

pokipoki 發表於 16-11-23 19:48
我地都係自駕遊呀,我老公講明想睇風土人情多點,所以乜乜立體館、博物館都唔會去呀,城山都預咗會靜呀, ...

其實我都對嗰d乜乜館麻麻地架咋, 但老公唔like享受大自然, 唯有hea下hea下咁玩下睇下算囉~

我第一晚酒店, counter職員話我知我間房可以睇到日出, 好靚喎, 但要我6點起身, 我直係無能為力

但話時話, 我住3間酒店, 3間房個view都幾靚, 2間望海, 1間好高層好似瞭望台咁

侯爵府

mrs.so 發表於 16-11-23 12:11
回覆 jolps 的帖子

就係囉, 搞到我都唔知叫佢帶羽絨好還是厚外套好...

東京落大雪喎, 可以韓國日本嗰邊地區都好凍喎, 你要留意天氣, 睇下帶咩衫!

侯爵府

秘書妹妹 發表於 16-11-23 19:56
好想知呢兩日天氣會唔會湭到要著羽絨

同埋牛島係咪唔近首爾嫁?

同埋牛島係咪唔近首爾嫁? <<--- 牛島近濟州島 , 你唔係諗住由首爾去牛島呀~~

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

jolps 發表於 16-11-24 12:54
東京落大雪喎, 可以韓國日本嗰邊地區都好凍喎, 你要留意天氣, 睇下帶咩衫!
...

唔該哂

謝謝你

首頁

尾頁

跳至