婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

公爵府

cqwert 發表於 17-7-19 12:18
回覆 美之選468 的帖子

你形容得非常對,老人家同心抱作對是件好愚蠢的事,到有病少個心抱照顧 ...

是呀?佢不明白一家人合作的重要性,只要有一個心抱不肯合作的話 ,咁99的女兒們肯定是受害者,甚至直接影響左女兒的家庭生活,我姑仔宜家就是呢種狀態,每星期天都山長水選的犧牲家庭生活大清早就必須坐車來照顧阿媽,明明阿嫂就住在阿媽樓下,但姑仔是啞子食黃連呀(佢老公因此事與姑仔吵過幾次)宜家終於都明白阿媽當年自絕後路,受害者根本就是自己的女兒呀?哈哈!我將來幾抵都要與心抱打好關係呀!

複式洋房

回覆樓主

我坐月嗰陣時,真係日日喊,佢日日玩野,獲獲金,呢頭同我講唔可以掂生水,嗰頭我要幫大女細女沖涼,因為佢話佢唔識沖,成個坐月過程入邊,佢只係幫我煲過水沖涼,以為佢咁好心,真係自己太天真,佢一煲完啲水,逼我一定要即刻沖涼,滾水點沖,我話要放涼正常水溫先沖,佢發晒爛渣鬧

老公整好曬所有坐月餐比我先返工,但係佢又唔放心驚我做唔切,叫佢阿媽整返熱俾我,發晒爛渣定啲碗出嚟,玩野

我坐月嗰陣時佢日日都出去打牌,輸咗牌就返屋企鬧我地,嗰刻我覺得自己冇欠佢,我唔覺得生兩個女係咩大罪,細女一歳,佢一次都無抱過,我希望佢將來身體健康,如果唔係佢下場一定好慘,叫天不認叫地冇人理,完全當佢係陌生人,佢絕對唔會有兒孫福享

佢對我說刻薄我可以忍,佢對我個女所作所為我一直好介意好難釋懷,邊度有人幫個孫女沖涼會將佢頭按落水,呀女兩個月大嗰陣時喊,佢會發爛渣尖叫定低佢

複式洋房

回覆樓主

幫個女沖涼次數五隻手指數得晒,沖奶就沖過兩次咁大把,片就換過一次,初生幾曰大捉住佢一隻腳,單腳咁樣換,我同佢講咁樣會整親佢,佢仲大大力咁定落去,我個下真係想一巴車落佢度,一個初生嘅BB你都咁,仲成日同人哋講話我嫌佢,我一直忍,所有野都由佢唔出聲,到我忍無可忍搬走,佢影后上身,周圍哭崩長城,話佢有幾錫個孫女,話我唔俾佢哋見面

伯爵府

yiching322 發表於 17-7-19 17:54
幫個女沖涼次數五隻手指數得晒,沖奶就沖過兩次咁大把,片就換過一次,初生幾曰大捉住佢一隻腳,單腳咁樣換 ...

斷絕关系吧……唔使恨……

伯爵府

幫個女沖涼次數五隻手指數得晒,沖奶就沖過兩次咁大把,片就換過一次,初生幾曰大捉住佢一隻腳,單腳咁樣換 ...

咁對我個女我唔會忍
蠃到佢上天花板問候到佢老母都翻生
請你好好保護自己孩子

男爵府

yaubb2014 發表於 17-7-19 22:38
斷絕关系吧……唔使恨……

斷絕关系吧……唔使恨……*2

伯爵府

畀面勳章

回覆樓主:

男爵府

回覆 yiching322 的帖子

我叫奶奶媽佢都唔應,我咪唔叫佢,有次我老公叫我叫佢,我叫佢好多聲佢都唔應,我交差左,之後見到佢只會say hello. 唔會叫佢,
但我老爺好開心我叫佢爸爸,佢勁同人講,我叫佢爸爸,
唔使煩,最緊要唔好expect 佢地對你好就得,
我6299對我係同普通長輩一樣,無分別

男爵府

yiching322 發表於 17-7-19 17:48
我坐月嗰陣時,真係日日喊,佢日日玩野,獲獲金,呢頭同我講唔可以掂生水,嗰頭我要幫大女細女沖涼,因為佢 ...
呢件事都係好過份,佢發係個bb女身上,真係賤,不過咁,我媽幫我坐月,但佢話唔識同bb沖涼,之後又話我唔可以掂水,但我可鬧我媽,叫佢唔好講無謂野,

大宅

Huuu 發表於 17-7-19 12:59
不是什麼新鮮事,呢度好多JM都有遇到一個戲劇派的演后99。人前人後兩個樣的99不是bk板 罕有post。

最重要 ...

我現忍無可忍會正面反擊,有好多時比老爺跣得多,學識自保

複式洋房

tingca314 發表於 17-7-20 10:48
我現忍無可忍會正面反擊,有好多時比老爺跣得多,學識自保

我正面反擊就係搬走,當面狠狠爆過佢哋一次,佢哋比我踢爆左之後老羞成怒,我已經決定同佢地斷絕任何關係,佢哋做到咁賤咁絕,我絕對唔會返轉頭

伯爵府

yiching322 發表於 17-7-19 09:17
因為我比老公大幾歲,注定條路難行
賤人賤事..................
係老公面前扮都好開通,好深明大義,老爺 ...

我都明 因為我都有件極品

大宅

回覆樓主:

我都爆過唔止1次,次次爆完之後,大家冷靜一排又無事。

男爵府

瀟灑兔兔 發表於 17-7-20 15:34
我都明 因為我都有件極品

公爵府

回覆樓主:

只要唔好一齊住 咁咪少啲見囉 唔需要為佢哋嘅嘢而煩 最緊要同c6一齊開心

複式洋房

minnie.mama 發表於 17-7-21 07:18
只要唔好一齊住 咁咪少啲見囉 唔需要為佢哋嘅嘢而煩 最緊要同c6一齊開心

我地無一齊住,但只係搬離一條街,每日都會見到,有時出去見到佢地,佢地會好老士急轉彎,過馬路會躲著人羣入面,我就直行直過,佢地做到好鬼鼠,轉頭又周圍同人哭訴佢好委屈,成個大龍鳳都係自編自演,跟住d唔知情人就會叫我比佢湊啦,由頭到尾唔係我唔比佢湊,係佢無心湊,比過佢湊,佢可以出去打牌,我女全日無食飯,佢掉比老爺湊,老爺只求其比左個包佢,餓一日無咩大不了,但佢地行為好令人反感,外人面前扮想湊,一直困住我情緒係,雖然搬左,但只係一街之隔,都會常見到

複式洋房

回覆樓主

佢搞咁多大龍鳯,因為我生兩個女,陀細女個陣佢做好多惡毒野,真心覺得佢呢個人心地好差,好毒,呢到Jm d奶奶衰,但應該無幾個真係會落手害自己孫,我個懷孕初期唔寒唔煮,d湯落中藥,唔係補個d,係寒個d,拖地用濕水整到成地都係,我跌倒過幾次,喝大女,做好多陰濕野,50,6O歲人都唔化,佢真係好惡毒

伯爵府

畀面勳章

佢都咁衰,點解仲想佢幫你照顧小朋友?
仲期望佢點點點?
比我點都唔比佢點個女呀!

珍珠宮

回覆樓主:

斷咗來往就唔好諗咁多
最重要是老公都支持你

大宅

yiching322 發表於 17-7-19 09:17
因為我比老公大幾歲,注定條路難行
賤人賤事..................
係老公面前扮都好開通,好深明大義,老爺 ...

好明白樓主你。我同你類似。我無收過金器。我6299 仲叫我俾我女家的金器,放入他們的保險箱。彩佢都傻

首頁

尾頁

跳至