夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆樓主:

叫佢走拉,你仔女都大,想回來享福??

子爵府

知知姐 發表於 17-11-21 18:13
我哋結婚25年,有一仔一女,結婚後佢亦離家出走達4-5年,之後一齊番至今約4年,最近我倆一齊去旅行,在旅程 ...
都走了四,五年啦, 其間沒有supplier 屋企.

如果回來, 必須要100% 對家人完全付出, 才考慮一否接受.

回來又玩神秘, 叫佢過主啦, 妳話佢聽, 完全不合格, 以家妳做主, 唔好想回來享福.

伯爵府

回覆 知知姐 的帖子

你仔女都大啦!你要件垃圾老公,做咩? 驅寒咩??
俾我就幾年前,己一腳伸開佢!!

係你先會被佢回頭,唉,

唔好再拖啦! 同佢離婚啦!

伯爵府

Whitechocolate 發表於 17-11-23 23:17
回覆 知知姐 的帖子

你仔女都大啦!你要件垃圾老公,做咩? 驅寒咩??

4/5年妳都忍得呀!我服咗妳,仲要冇家用!

伯爵府

kiki523 發表於 17-11-24 21:31
4/5年妳都忍得呀!我服咗妳,仲要冇家用!
我認同你講法,但我唔係樓主呀你引錯左啦

伯爵府

Whitechocolate 發表於 17-11-24 22:16
我認同你講法,但我唔係樓主呀你引錯左啦

Sorry Sorry 其實拍拖真喺唔知咁衰架,结咗未生都未有咁快知,個個都喺生咗小朋友,耐咗才出事,我果件都出走咗成年啦,都仲有比家用,我都在困局中,自己又全職媽媽,帶住兩件,做女人真喺

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

除非你真係寂寞到好唔介意同人開心share老公,如果唔係就分開啦,佢之前出走幾年你咪一樣生存到,呢個世界冇話冇左邊個唔得,之前佢可以玩厭左想食返住家飯咪搵返你,唔好再俾佢呼之則來,下D決心啦

複式洋房

我哋結婚25年,有一仔一女,結婚後佢亦離家出走達4-5年,之後一齊番至今約4年,最近我倆一齊去旅行,在旅程 ...

可能你想繼續落去係因為兩個小朋友 。其實呢種男人唔要都罷。係你自己唔夠狠心著。

大宅

CENMEITING 發表於 17-12-3 17:16
可能你想繼續落去係因為兩個小朋友 。其實呢種男人唔要都罷。係你自己唔夠狠心著。
...

係,我係好想行落去,佢口亦講好想行落去,但我始終唔相信佢,心亦好痛,日日都想同問清楚,但一講,佢就黑面,我亦怕要對家人交代

翡翠宮

知知姐 發表於 17-12-5 08:13
係,我係好想行落去,佢口亦講好想行落去,但我始終唔相信佢,心亦好痛,日日都想同問清楚,但一講,佢就 ...

咁你咪繼續咁落去囉,根本無第三條路。

大宅

知知姐 發表於 17-12-5 08:13
係,我係好想行落去,佢口亦講好想行落去,但我始終唔相信佢,心亦好痛,日日都想同問清楚,但一講,佢就 ...

佢走左那些日子你自己如何過?為何現在如此怕佢黑面?佢同你一齊但又有第二個,連問清楚都唔可以,那是什麼關係?你傷心,想問、想知好正常,只是有人自知理虧,唔想面對,想繼續佢喜歡的生活。你真係願意做一個永遠跟住佢走、就住佢、俾佢看低嘅其中一個老婆嗎?

大宅

ashbbcheng 發表於 17-12-5 23:32
佢走左那些日子你自己如何過?為何現在如此怕佢黑面?佢同你一齊但又有第二個,連問清楚都唔可以,那是什 ...

我唔係怕佢黑面,只是總是無法清楚知道佢哋關係,佢一直都唔認,每次提到嘅,佢都會話之前咪講咗囉,又講

大宅

知知姐 發表於 17-12-6 13:05
我唔係怕佢黑面,只是總是無法清楚知道佢哋關係,佢一直都唔認,每次提到嘅,佢都會話之前咪講咗囉,又講
...

客觀D睇,佢唔會同人地係普通朋友掛,咁一係接受一係就等幾時捉佢攤牌

大宅

發生事至今,我都不停問,但佢死都話唔係我諗咁,當天,我已經叫c6同小三講清楚,由於小三冇接電話,就係whatsapp 留口訊,口訊內容係話叫小三,『唔係事實嘅嘢,唔好講,咁樣會影響我家庭同太太感情,我哋只係普通朋友』,即時我見到小三block咗c6,但第二日就開返

大宅

佢都話係好朋友,有好感果隻

翡翠宮

咁其實你想點

子爵府

回覆樓主

其實樓主要有心理準備佢有呢條女仲有其他 到處留情 叫雞果d都大機會唔少得

既然自己都捱左幾年撐得起頭家 做咩為個可能有性病既男人折腰

如果真係想行落去 當無事發生既炸 叫做佢肯呃下你咪比面你佢心諗 考慮清楚點走條路

大宅

知知姐 發表於 17-12-6 13:22
發生事至今,我都不停問,但佢死都話唔係我諗咁,當天,我已經叫c6同小三講清楚,由於小三冇接電話,就係wh ...

你個件垃圾其實跟本靠唔住,雖然一直好反對叫人分開,但你想一想,每個人到了老時,可能會多了病痛,都想有依靠,可能睇法會長遠左少少,但你個件垃圾,一D責任心都冇,萬一你有病痛,可能就第一時間飛起你。所以如果我係你,我一定係呢刻好好裝備自己,揾機會飛左件垃圾。

大宅

回覆樓主:

樓主,我發覺你睇上面d sis嘅說話,佢地覆左你但係你講極都唔明!第一,講真你老公擺明想溝果條女啦,你仲洗日日問佢一次?根本冇男人會承認,同埋第二,佢承認左咁又點?你咪又係原諒佢,咁你問黎做乜?
你根本冇左佢唔得,否則一個男人走左佬,冇人會輕易俾佢行番入個屋企。你估話走就走,話黎就黎呀?酒店呀?你話你叫佢走,所以佢走左。咁你叫佢死,你唔係以為佢會去死呀?佢番黎咪又係想食下 free lunch, 又有免費地方住,你又咁歡迎佢,當佢上賓咁。講真,如果你唔想佢再走,你咪隻眼開隻眼閉囉。問咁清楚,失去佢,你承受得起多一次嗎?佢擺明有問題,只係你心眼已盲。

男爵府

forgive and forget
仲愛佢就忘記重新開始當畀多次機會佢同自己
反之分開對大家都好

首頁

尾頁

跳至