自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

珍珠宮

減齡達人勳章

millennia 發表於 18-7-30 15:59
Thanks!! 我都剛剛睇緊four seasons, 個mon 仲著住

因為今次係第一次男友家總動員旅行,呢個機會 ...

Four seasons 一樣有magic hour, 亦都可以60天前book 定fast pass(每人每日3樣,其實我同老公有啲fast pass , 都冇玩,book 埋比對女玩,交換magic band 就得).

我地下午有時太熱,都會返酒店休息下,5,6點到再去玩

我地有租車,酒店收日泊,美金30一天,佢哋比個reference no 你,攞車前十分鐘text 佢哋,當你落到大堂,車已凖備好,另佢地次次都比幾支凍嘅bottle water 我地

我覺得去邊都方便。
Disney Springs 大約15mins
Premium Outlets ,sea world 大約 20mins
Universal studios 就少過30mins
最遠係Kennedy Space Centre 大約 1hr 20mins

唯一去magic kingdom, shuttle bus 係停另一邊,即要搭monorail or boat 去樂園正門,比較麻煩,我見有其他洒店shuttle bus 可以停近正門

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

FennieMan 發表於 18-7-30 17:02
Four seasons 一樣有magic hour, 亦都可以60天前book 定fast pass(每人每日3樣,其實我同老公有啲fast pas ...

我住過 3 間,因為去了 2 次!

1)disney’ all star sports resort

我覺得比較舊,平 !

2)Disney’s art of animation resort
感覺 ok ,新,但我上年住 mermaid 好遠 lobby , 又曬,行到死死下!似青年營 !

3)disney’ port orleans resort - riverside

感覺舒服,好喜歡 !渡假 feel 重 !周圍有河景 !靚 !

我直接去官網訂 14 日 package ! 酒店加入場卷,加一日三餐 全包!預早BOOK 好FASTPASS, 訂好餐廳食晚餐.
D 晚餐好得, 但要慢慢睇 COMMENTS 去選擇. package 包括影相 serivce, 全程有人代影相.
我們如果出左玩離開 disney, 就 book uber, 因為有美國家人同行, 他們指book uber 平過租車.

公爵府

FennieMan 發表於 18-7-30 17:02
Four seasons 一樣有magic hour, 亦都可以60天前book 定fast pass(每人每日3樣,其實我同老公有啲fast pas ...

太好。好詳細。唔該晒你!

公爵府

BOBO128 發表於 18-7-30 17:13
我住過 3 間,因為去了 2 次!

1)disney’ all star sports resort

好似真係直接官網一次攪掂晒最方便

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

回覆 millennia 的帖子

如果你早book, 仲會有好多優惠, 我上年summer 去 2 月book , 一家四口訂 7 日門票, 加送7日= 14日 pass .
所以我 stay 14 日, 住2 間酒店, book 7 日包 3 餐DINING PLAN . 其餘 7 日周圍去食, 另送 14 日photo package 俾我. package 大約HK 4 萬左右.

公爵府

BOBO128 發表於 18-7-30 17:30

如果你早book, 仲會有好多優惠, 我上年summer 去 2 月book , 一家四口訂 7 日門票, ...

我農歷新年去,呢兩日會confirm 住邊間酒店,睇吓有無優惠先!thanks!!

公爵府

新年都會有平 PACKAGE , 因為美國淡季. 有朋友上年2 月去, 同我BOOK 差不多, 我因為早BOOK 平, 4 月BOOK都貴.

公爵府

BOBO128 發表於 18-7-30 17:43

新年都會有平 PACKAGE , 因為美國淡季. 有朋友上年2 月去, 同我BOOK 差不多, 我因 ...

Thanks!! 我會sip 高床板攪掂佢!

公爵府

預早BOOK, 免費 MAGIC BAND 打名字和選顏色. 小朋友會喜歡.

公爵府

BOBO128 發表於 18-7-30 17:50

預早BOOK, 免費 MAGIC BAND 打名字和選顏色. 小朋友會喜歡.

原來有d 咁正嘅野!我都鍾意呀,多謝你提醒!

公爵府

BOBO128 發表於 18-7-30 17:50

Yee, 我大約立一立official site 好似未出2019年offer

公爵府

我諗過左 summer !
忘記講: airport 有免費 SHUTTLE 去酒店, 可預先BOOK 位.

hotels 有多條線 SHUTTLE BUS 大約20 分鐘一班, 去任何一個PARK OR WATER PARK.

DINING PACKAGE 會送每人每日 一份SNACK, 好多選擇, 最抵去 starbucks 選擇,

而且 D MEAL 係訂購期間使用, 不需日日清算. 而且 D 份量好大. 除了食BUFFET 就要計人頭. 有幾間BUFFET 有公仔, 公主影相.

大宅

millennia 發表於 18-7-30 17:54
Yee, 我大約立一立official site 好似未出2019年offer

請問你機票點飛? 諗緊出年去但唔知點飛會舒服啲,太長機程怕頂唔順。

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

我住 all star music, 係有d 舊, 我住佢因為 local tour 去 Kennedy space center 可以係呢間酒店門口接送, 唔係間間都有

公爵府

BOBO128 發表於 18-7-30 18:00

我諗過左 summer !

太好!真心真心唔該晒你!

我好緊張因爲同埋屋企人去想plan 好d!

公爵府

muimui2 發表於 18-7-30 18:23
請問你機票點飛? 諗緊出年去但唔知點飛會舒服啲,太長機程怕頂唔順。

我依家揀左 香港 去 NYC 去 Orlando. 都要19個鐘!我都未試過搭咁耐,要拎多兩本書上機。

公爵府

Issac_BB 發表於 18-7-30 18:26
我住 all star music, 係有d 舊, 我住佢因為 local tour 去 Kennedy space center 可以係呢間酒店門口接送 ...

Kennedy space center 我都想去,但實質我停留頭尾7日,都唔肯定究竟有無時間去

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章

millennia 發表於 18-7-30 19:07
Kennedy space center 我都想去,但實質我停留頭尾7日,都唔肯定究竟有無時間去
...

我覺得好值得去呀,我上次都係Orlando 留7日, 我簡咗唔去 animal kingdom, 用個一日去space center

公爵府

Issac_BB 發表於 18-7-30 19:11
我覺得好值得去呀,我上次都係Orlando 留7日, 我簡咗唔去 animal kingdom, 用個一日去space center
...

我諗緊好唔好放棄magic kingdom

大宅

millennia 發表於 18-7-30 19:06
我依家揀左 香港 去 NYC 去 Orlando. 都要19個鐘!我都未試過搭咁耐,要拎多兩本書上機。
...

搭聯合航空嗎?請問幾錢?

首頁
12345...6

尾頁

跳至