夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

hamsterma 發表於 18-10-5 22:56
我兩公婆乜嘢都講

諗同

男爵府

chriswanwan 發表於 18-10-5 00:55
最近同老公關係好緊張,老公話自己做野好攰,所以成日喺廳瞓左覺,我晚晚自己瞓係張雙人床度想搵個人傾計都 ...

建議你自已多啲出去找朋友玩, 活得精采開心快樂。
老公就別理他了, 反正他也不理你是吧?
有時佢得閒無事諗起自已仲有個老婆, 搵你果陣, 你咪同佢講, 今日有節目, 唔得閒陪佢。
佢先會意識到原來唔理個老婆, 個老婆係會走左去。
你愈係咁卑微去"求"佢理你陪你, 佢愈係睇唔起你, 明唔明白?

子爵府

回覆樓主:

如果佢日日開工都好累,你講啲咁嘅話題,俾著我都覺得無聊啦!佢都唔算無應你都答咗幾句算係咁

不如你關心吓佢,同佢按摩吓,整啲佢鍾意食鍾意飲嘅嘢,寫一兩句溫暖嘅説話,辛苦了,支持你嗰啲。
感情係雙方,你改變先,對方都會改
只一味要求,唔會得到你想得的。
先付出多少少吧

水晶宮

chriswanwan 發表於 18-10-5 00:55
最近同老公關係好緊張,老公話自己做野好攰,所以成日喺廳瞓左覺,我晚晚自己瞓係張雙人床度想搵個人傾計都 ...

佢又係。。。。抵打

大宅

多謝大家嘅建議,呢兩日輪到佢搵無聊話題同我講,我都有應下佢,但情況都係分開瞓。

我其實知道大家都要付出,但佢俾唔到時間我地去相處,閑日我要返工,假期時,佢喺舖頭時我要在家湊仔,然後晚上佢都過11點先返,食飽就瞓喺廳。我要去搵佢就要帶住兩個細路去,重會阻佢做野,所以我只可以喺屋企湊仔

大宅

chriswanwan 發表於 18-10-5 09:12
佢出廳瞓呢個問題已經講左好多次,佢覺得佢控制唔到,我亦都唔想再花時間精神去同佢討論要點做,因為次次 ...

我都喜歡係梳化瞓,感到有自在空間,唔會比隔離果個人騷擾!

大宅

chriswanwan 發表於 18-10-7 18:20
多謝大家嘅建議,呢兩日輪到佢搵無聊話題同我講,我都有應下佢,但情況都係分開瞓。

我其實知道大家都要付 ...

遲下小朋友大啲,冇咁困身時,搵多啲興趣比自己,分散自己注意力,唔洗專注係老公身上,久而久之你老公得到空間感,情況會有改善架啦!

子爵府

chriswanwan 發表於 18-10-7 18:20

我其實知道大家都要付 ...

或者試吓搵次,搵人幫你睇住兩個細嘅,你去舖頭幫吓佢
長此落去似乎都無乜出路咁

大宅

anyuser18 發表於 18-10-7 20:02
或者試吓搵次,搵人幫你睇住兩個細嘅,你去舖頭幫吓佢
長此落去似乎都無乜出路咁
...

其實本身份租約係三年,我都諗住做一份約就唔再做,因為搵錢唔多,點知佢又續左三年租,而家先一年,重要捱多兩年,但兩年後佢重做唔做唔知喇,因為佢唔會同我商量,咩都係自己渣左主意然後通知我。

首頁

尾頁

跳至