時政擂台

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

mandy952 發表於 20-5-12 19:48
因為佢地有份攪到海洋公園摺埋
原來50億有30億還債,十幾億營運,咁50億都係夠使一年咋,仲救黎做咩
...

因為海浪公園的員工,都係演唱學院的畢業生,全部都係黃暴徒。

珍珠宮

TOMATOO 發表於 20-5-13 10:30
因為海浪公園的員工,都係演唱學院的畢業生,全部都係黃暴徒。

攬炒要預咗,唔可能輸打贏要,失業人士咪去番牠們的黃C經濟圈搵食囉!

伯爵府

其實而家OP 仲有水上樂園果part興建中,而家究竟點呢?興建好但有疫情更加冇人去游水。

男爵府

wylerC9 發表於 20-5-13 07:17
雖然好唔想OP 執, 但見這2, 3年都唔慌有轉機, 都係忍痛摺左佢, 完成曱甴攬炒心願! ...

又黑暴, 又動亂, 又瘟疫, 香港揾鬼來咩!無晒旅客, 迪士尼都可能會執

珍珠宮

回覆樓主:

泛民有嘢驚㗎咩?

珍珠宮

JE0608 發表於 20-5-13 11:03
又黑暴, 又動亂, 又瘟疫, 香港揾鬼來咩!無晒旅客, 迪士尼都可能會執
...

廸士尼執仲好,唔覺可惜

瑪瑙宮

無客源, 週圍太多競爭, 邊有錢年年比佢吊命, 吊到今年又点? 長遠長貧難顧. 最重要安置好 d 動物.

男爵府

mandy952 發表於 20-5-12 19:48
因為佢地有份攪到海洋公園摺埋
原來50億有30億還債,十幾億營運,咁50億都係夠使一年咋,仲救黎做咩
...

有班人成日反反反,
乜都話保育,乜都話集體回憶,
呢樣唔俾做,嗰樣唔俾批...

如果 OP 摺埋,佢哋又有咩講!?

侯爵府

Applepay 發表於 20-5-12 21:40
其實同政治無關的。無論黃定藍,總有人不想海洋公園執,但要54億,不是小數目。
...

如果條數計唔掂, 就唔好繼續倒錢落海。 之前荔園都係冇生意所以執。 做人要向前看。

別墅

班畜生晚晚各商場大叫口號➕破壞商店,遅些各商埸都執笠。

伯爵府

54億唔係小數目,最重要睇唔到海洋公園未來會有翻身機會,雖然好可惜,但總不能54再54.....。 反對派已經放風話係海洋公園管理不善,唔關攬炒事。

大宅

OP只是個開始,如果黑暴繼續玩玩搞事,去商場唱歌,內地遊客唔會來,好多行業都可以執啦。
台灣現在就係香港將來

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

長痛不如短痛,都係摺左 OP 啦
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

伯爵府

回覆:反對派好驚海洋公園執

管理不善,長貧難顧

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

入邊多數都係手足
所以我都講
用公帑救我一定反對
自己上市集資啦
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

珍珠宮

唔好救,揼錢落鹹水海...曬錢..不如比我們打工仔啦...醫療多D,唔洗成日排甘耐...又係攞納稅人D錢去派...搞錯呀...

男爵府

Macusmama 發表於 20-5-19 14:54
唔好救,揼錢落鹹水海...曬錢..不如比我們打工仔啦...醫療多D,唔洗成日排甘耐...又係攞納稅人D錢去派...搞錯 ...

咁我覺得cut 咗區議員仲更實際 ! 我交咁多稅浪費係d有破坏無建設既垃圾區議員身上! 搞錯!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

將教育經費既50億 + 港台10億比海洋公園。

珍珠宮

放係醫療好D...

子爵府

water-lily 發表於 20-5-13 02:16
OP 裡員工咁黃,除動物嗰部份繼續外,其餘執咗去啦

真心唔想OP執, 但如要救OP, 必定先要炒哂班黃員工, 否則好好安置園內的動物後, 執鬼咗佢也未嘗不是壞事

首頁

尾頁

跳至